Lunaz transformeert de Aston Martin DB6 met elektrische restauratie

Lunaz, bekend om het elektrificeren van klassieke Britse auto's, wil de iconische Aston Martin DB6 in topconditie houden. Het bedrijf kondigt plannen aan om deze elegante grand tourer te restaureren en te voorzien van een elektrische aandrijflijn.

De DB6, geproduceerd tussen 1965 en 1971, wordt beschouwd als een van de mooiste Britse auto's ooit gemaakt. Oorspronkelijk uitgerust met een 4,0-liter zescilinder motor, zal Lunaz de verouderde aandrijflijn vervangen door een volledig elektrische variant, vergelijkbaar met hun eerdere werk aan de Jaguar XK120, Rolls-Royce Phantom V en klassieke Range Rover.

Hoewel er geen exacte specificaties zijn vrijgegeven, wordt verwacht dat de elektrische ombouw een 80-120 kWh batterijpakket, snelladen en een bereik van 255 mijl zal omvatten. De kosten van deze ingrijpende transformatie zouden naar verluidt meer dan €1 miljoen bedragen, exclusief de aanschafprijs van de donorauto.

Lunaz zet zich in om de levensduur van de geliefde Aston Martin DB6 te verlengen door middel van deze elektrische restauratie. De slanke GT, die in het verleden populair was bij rocksterren zoals Mick Jagger, heeft een langer en aerodynamischer ontwerp dan zijn voorganger, de DB5. Door het exterieur en interieur te restaureren en de auto te voorzien van een elektrische aandrijflijn, wordt de auto toekomstbestendig gemaakt en blijft hij een waardevol bezit voor verzamelaars en liefhebbers.

De elektrische DB6 is vooral geschikt voor 'lange continentale reizen', aldus Lunaz, wat aangeeft dat het bedrijf streeft naar een balans tussen de klassieke esthetiek en moderne functionaliteit. Hoewel het prijskaartje voor sommigen te hoog zal zijn, zullen echte Aston Martin-fans de investering de moeite waard vinden om de levensduur van deze opvallende klassieker te verlengen.

Lunaz is ook van plan om vergelijkbare elektrificatiediensten aan te bieden voor de Aston Martin DB4 en DB5, hoewel de kosten voor deze modellen naar verwachting nog hoger zullen zijn. Met hun inspanningen om klassieke auto's te restaureren en te moderniseren, helpt Lunaz deze prachtige voertuigen op de weg te houden en zorgt het ervoor dat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van het vakmanschap en de esthetiek van deze tijdloze modellen.

Hoewel de exacte specificaties van de elektrische conversie van de Aston Martin DB6 door Lunaz niet beschikbaar zijn, kunnen we enkele algemene technische en mechanische kenmerken van zowel het originele model als de verwachte elektrische conversie opsommen:

Originele Aston Martin DB6 (1965-1971):

  • Motor: 4,0-liter zescilinder in lijn
  • Vermogen: tot 282 pk
  • Koppel: 295 ft lbs (400 Nm)
  • Carrosserie: 2-deurs coupé, 2-deurs cabriolet (Volante)
  • Transmissie: 5-versnellingsbak handgeschakeld, 3-traps automatisch
  • Topsnelheid: 150 mph (241 km/h)
  • Acceleratie (0-60 mph / 0-97 km/h): ongeveer 6,5 seconden
  • Wielbasis: 2.591 mm
  • Gewicht: ongeveer 1.470 kg


Verwachte elektrische conversie door Lunaz:

  • Elektrische aandrijflijn ter vervanging van de oorspronkelijke benzinemotor
  • Batterijcapaciteit: 80-120 kWh
  • Snel opladen: ondersteuning voor snellaadstations
  • Actieradius: ongeveer 255 mijl (410 km)
  • Behoud van originele carrosserie, interieur en exterieur elementen
  • Grondige restauratie van het exterieur en interieur van de auto
  • Geschikt voor 'lange continentale reizen'


Houd er rekening mee dat de exacte specificaties van de elektrische conversie kunnen variëren, afhankelijk van de individuele projecten en de wensen van de klant. Lunaz zal waarschijnlijk meer informatie verstrekken over de elektrische aandrijflijn, het vermogen, het koppel, de acceleratie en andere technische aspecten van de conversie zodra het project vordert en specifieke details worden bevestigd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...