De geheel nieuwe Bentley Flying Spur heeft een gerestyled Flying B-mascot

De Bentley Flying Spur, een van de meest iconische luxeauto's van onze tijd, heeft een boeiende transformatie ondergaan. Met een rijke geschiedenis en een toewijding aan vernieuwing en verfijning, heeft deze auto altijd op het voorfront van luxueuze rijervaring gestaan. Nu is de auto verrijkt met een stijlvol detail dat recht doet aan de essentie van het merk: een gerestylde Flying B-mascotte, een ornament dat verankerd is in het erfgoed en tegelijkertijd de weg wijst naar de toekomst.

Deze vernieuwde versie van het bijna 90 jaar oude symbool vertegenwoordigt de rijke historie van Bentley, evenals de onovertroffen kwaliteit en het design dat liefhebbers van het merk gewend zijn. Het is meer dan alleen een mascotte; het is een verhaal van traditie, vakmanschap en een blik gericht op de horizon van innovatie en duurzaamheid.

W.O. Bentley, de oprichter van Bentley Motors, had al vroeg een oog voor detail en kwaliteit, iets wat perfect reflected wordt door de platte, gevleugelde B-badge die hij introduceerde. Dit symbool is een teken van uitmuntendheid gebleven die de reputatie van Bentley tot op heden hoog houdt.

In de moderne interpretatie op de nieuwe Flying Spur pronkt de Flying B-mascotte als nooit tevoren. De mascotte is opnieuw ontworpen en nu elektronisch uitschuifbaar en subtiel verlicht, wat zorgt voor een dynamisch welkom elke keer wanneer de eigenaar de auto benadert. Dit is niet alleen een staaltje van Bentley'swelkomstcultuur, maar ook een voorteken van de luxueuze ervaring die de auto biedt.

Het verhaal van de Flying B-mascotte loopt parallel met de geschiedenis van Bentley zelf. De originele badge werd geïntroduceerd op de Bentley 8 Litre in 1930 en droeg bij aan een unieke identiteit voor het merk. Ontworpen door de Engelse kunstenaar F. Gordon Crosby, bood de emblematische badge een slim detail met een ongelijk aantal veren aan elke zijde om imitatie te voorkomen. Een illustratie van de exclusiviteit en het ambachtelijke kunnen van Bentley.

Door alle generaties heen heeft de Bentley-versiering diverse kleuren en vormen aangenomen, afhankelijk van de motorvariant. Maar met de nieuwe Flying Spur wordt de herleving van dit iconische symbool van Bentley'serfenis getoond en een nieuwe mijlpaal gevestigd in de evolutie van het merk, waarbij hun devotie aan uitmuntendheid en innovatie constant weerspiegeld wordt.

De nieuwe Bentley Flying Spur zelf representeert het neusje van de zalm op het gebied van luxe en prestaties. De combinatie van klassieke Britse autotradities met de nieuwste innovaties resulteert in een rijervaring die zijn gelijke niet kent. Comfort en verfijning stralen uit de cabine terwijl de auto is uitgerust met ultramoderne infotainment, connectiviteit en veiligheidssystemen.

De revival van de Flying B-mascotte staat niet alleen als eerbetoon aan het rijke verleden, maar belichaamt ook Bentley'stoewijding aan de toekomst. In deze tijd waarin duurzaamheid een steeds groter wordende rol speelt, blijft Bentley grenzen verleggen met milieuvriendelijke technologieën die krachtig en efficiënt zijn.

Bentley'svisie voor de toekomst gaat hand in hand met het koesteren van de waarden die het merk hebben gevormd. Naarmate ze de tweede eeuw van hun bestaan beginnen, blijven ze innoveren en de lat hoger leggen in design, technologie en luxe.

De terugkeer van de Flying B-mascotte op de Bentley Flying Spur is daarmee een krachtig symbool van toewijding aan erfgoed en vooruitgang. Het is een herinnering aan het tijdloze karakter van Bentley en een signaal van de spannende richting die de wereld van luxe performance auto's opgaat. De auto-industrie is een wereld vol verandering, maar Bentley blijft een ankerpunt van traditie, weelde en baanbrekende vooruitgang.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...