De geheel nieuwe Bentley Flying Spur heeft een gerestyled Flying B-mascot

De Flying B-mascotte, al bijna 90 jaar een symbool van uitmuntendheid in de autowereld, siert nu voor het eerst de Bentley Flying Spur, de vierdeurs Grand Tourer van het Britse luxemerk. De op de motorkap gemonteerde mascotte is een gemoderniseerde versie van de originele Flying B, die toekomstgericht oogt en zich onder de hedendaagse Bentley-badge bevindt. De elektronisch uitschuifbare en verlichte mascotte benadrukt de kwaliteit, het vakmanschap en de innovatie van de derde generatie Flying Spur.

De mascotte is gekoppeld aan de welkomstverlichting en het sleutelloze toegangssysteem wanneer de trotse eigenaar de auto nadert. De Flying B verscheen voor het eerst op de Bentley 8 Litre uit 1930 als een optionele extra, naast de platte, gevleugelde B-badge die Walter Owen Bentley in 1919 liet ontwerpen bij de lancering van Bentley Motors, precies 100 jaar geleden. De Engelse kunstenaar F. Gordon Crosby ontwierp de badge, die op het eerste gezicht symmetrisch leek, maar in werkelijkheid een ongelijk aantal veren aan elke kant had om copycats te misleiden.

De eerste Bentley's hadden geen mascotte op de motorkap, en de platte, gevleugelde badge verscheen sindsdien in verschillende kleuren: oorspronkelijk rood, later groen, blauw en zwart. De terugkeer van de iconische Flying B-mascotte op de nieuwe Bentley Flying Spur markeert een mijlpaal in de evolutie van het merk en benadrukt de blijvende erfenis van excellentie en innovatie die Bentley al een eeuw onderscheidt in de autowereld.

De Bentley Flying Spur, waarop de iconische Flying B-mascotte nu prijkt, is zelf een toonbeeld van luxe en prestaties. Deze prachtige auto combineert het beste van de Britse autotraditie met moderne innovaties en technologieën, waardoor hij een waardig voertuig is om het beroemde embleem te dragen.

De nieuwste generatie Flying Spur biedt een scala aan geavanceerde functies, waaronder adaptieve ophanging, krachtige motoren en een luxueus interieur dat comfort en verfijning ademt. Bestuurders en passagiers kunnen genieten van geavanceerde infotainmentsystemen, connectiviteitsopties en geavanceerde rijhulpsystemen die veiligheid en gemak garanderen.

De herintroductie van de Flying B-mascotte op de Flying Spur is een eerbetoon aan het rijke erfgoed van Bentley en een viering van de voortdurende evolutie van het merk. Terwijl Bentley zijn tweede eeuw ingaat, blijft het bedrijf trouw aan zijn wortels, terwijl het de grenzen van design, technologie en prestaties blijft verleggen.

De Flying Spur en zijn iconische mascotte zijn niet alleen een eerbetoon aan het verleden van Bentley, maar ook een belofte voor de toekomst. Het merk zet zich in voor het ontwikkelen van geavanceerde, duurzame aandrijftechnologieën en het integreren van de nieuwste innovaties om te blijven voldoen aan de wensen en behoeften van veeleisende klanten over de hele wereld.

In een tijd waarin de auto-industrie zich in hoog tempo ontwikkelt, is de terugkeer van de Flying B-mascotte op de Bentley Flying Spur een krachtige herinnering aan het tijdloze karakter van het merk en een voorbode van de spannende dingen die nog komen in de wereld van luxe en prestatiegerichte auto's.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...