Ultima Evolution: de nieuwe krachtpatser van de Britse sportwagenfabrikant

Ultima Sports, de Britse sportwagenfabrikant, introduceert hun nieuwste model: de Ultima Evolution. Als je nog nooit van Ultima Sports hebt gehoord, ben je zeker niet de enige. Maar maak je geen zorgen, want hun auto's zijn absoluut indrukwekkend en extreem snel. Misschien komt de Ultima GT-R of het Can Am-model je bekend voor. Wel, nu gaan ze deze modellen overtreffen met iets wat nog sneller is: de Ultima Evolution. En het beste is dat deze krachtpatser zowel als coupé als cabriolet verkrijgbaar is.

Het ontwerp van de Ultima Evolution is agressief en geïnspireerd op de legendarische Le Mans Group-C-auto's. Deze nieuwe modellen zijn aanzienlijk verbeterd en gemoderniseerd ten opzichte van hun voorgangers.

Wat de aandrijving betreft, wordt de Evolution aangedreven door een Chevy LS V8-motor met een supercharger. Maar hier komt het spannende deel: de auto wordt aangeboden met 15 verschillende vermogensinstellingen, variërend van 350 pk tot maar liefst 1.020 pk. Ja, je leest het goed. De Ultima Evolution kan concurreren met de Bugatti Veyron, maar dan voor slechts een fractie van de prijs.

Met een ultralicht gewicht van slechts 950 kg kan de Ultima Evolution, uitgerust met zijn 1.020 pk en 1.246 Nm koppel, in slechts 2,3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren! Hij bereikt 0-100 km/u in 4,9 seconden, 0-150 km/u in een verbazingwekkende 8,9 seconden en kan een ongelooflijke topsnelheid van meer dan 386 km/u bereiken. Dit zijn prestaties die je normaal alleen verwacht van hypercars die veel duurder zijn.

Maar de Ultima Evolution biedt niet alleen brute kracht. Hij is ook voorzien van veel comfortfuncties die je in elke reguliere auto zou vinden. Denk aan LED-koplampen en achterlichten, airconditioning, een entertainmentsysteem met Alpine-navigatie, lederen en Alcantara-bekleding, een achteruitkijkcamera, parkeersensoren en zelfs een startknop. Ultima Sports heeft ervoor gezorgd dat deze supercar niet alleen snel, maar ook comfortabel en luxueus is.

Om de rijkwaliteit te waarborgen, is de ophanging volledig instelbaar en zijn er 18-inch lichtmetalen velgen met hoogwaardige Michelin PS2-banden gemonteerd.

En dan nu het beste nieuws: de prijs. De Ultima Evolution, het topmodel in de reeks, is verkrijgbaar voor slechts £95.995. Dit is een zeer redelijke prijs gezien de immense kracht die deze auto te bieden heeft. Als je bedenkt dat hij krachtiger is dan een Bugatti Veyron, de helft weegt en slechts een tiende van de prijs kost, is het moeilijk om niet onder de indruk te zijn.

Dus, als je op zoek bent naar een supercar die indruk maakt met zijn snelheid, prestaties en prijs, dan is de Ultima Evolution zeker het overwegen waard. Met zijn agressieve design, geavanceerde technologieën en adembenemende vermogen, biedt deze Britse sportwagen een unieke rijervaring.

Wat deze auto nog specialer maakt, is het feit dat hij wordt aangedreven door een Chevy LS V8-motor met supercharger. Met 15 verschillende vermogensinstellingen kun je de Evolution aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Of je nu kiest voor 350 pk of de volle 1.020 pk, de Ultima Evolution zal je zeker niet teleurstellen.

De lichte constructie van de auto, met een gewicht van slechts 950 kg, draagt bij aan zijn indrukwekkende acceleratievermogen. Vanuit stilstand schiet de Evolution in slechts 2,3 seconden naar 100 km/u, wat buitengewoon snel is. Zijn topsnelheid van meer dan 386 km/u plaatst hem in het exclusieve gezelschap van de snelste auto's ter wereld.

Naast zijn kracht en snelheid biedt de Ultima Evolution ook veel comfort en luxe. LED-koplampen en achterlichten zorgen voor heldere verlichting, terwijl de airconditioning zorgt voor een aangename rijomgeving. Het entertainmentsysteem met navigatie van Alpine houdt je geïnformeerd en vermaakt tijdens je ritten. Het interieur is afgewerkt met hoogwaardig leder en Alcantara, waardoor een luxueuze uitstraling wordt gecreëerd.

De Ultima Evolution is niet alleen een brute krachtpatser, maar biedt ook een uitstekende rijdynamiek dankzij de volledig instelbare ophanging. De 18-inch lichtmetalen velgen, omhuld met kwaliteitsvolle Michelin PS2-banden, zorgen voor een optimale grip en stabiliteit op de weg.

En dan de prijs. Voor slechts £95.995 krijg je een auto die zijn concurrenten overtreft in termen van prestaties en waar voor je geld. In vergelijking met een Bugatti Veyron, die veel duurder is, biedt de Ultima Evolution dezelfde kracht en sensatie, maar voor een fractie van de prijs. Dit maakt hem een aantrekkelijke keuze voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar geweldige prestaties zonder hun bankrekening leeg te plunderen.

Met de Ultima Evolution heeft Ultima Sports een indrukwekkende supercar gecreëerd die niet alleen de snelheid en prestaties levert waar autoliefhebbers naar verlangen, maar ook comfort en luxe biedt. Met zijn adembenemende acceleratie, opvallende design en concurrerende prijs is de Ultima Evolution een geduchte concurrent in de wereld van high-performance auto's.

 • De Ultima Evolution is uitgerust met een Chevy LS V8-motor met supercharger.
 • Er zijn 15 verschillende vermogensinstellingen beschikbaar, variërend van 350 pk tot 1.020 pk.
 • Het gewicht van de auto is slechts 950 kg.
 • De Ultima Evolution kan in slechts 2,3 seconden accelereren van 0 naar 100 km/u.
 • Hij bereikt een topsnelheid van meer dan 386 km/u.
 • Het maximale koppel van de auto is 1.246 Nm.
 • De Ultima Evolution heeft een volledig instelbare ophanging.
 • De lichtmetalen velgen hebben een diameter van 18 inch.
 • De banden zijn van het hoogwaardige Michelin PS2-type.
 • De auto is voorzien van LED-koplampen en achterlichten voor heldere verlichting.
 • Airconditioning zorgt voor een comfortabele rijomgeving.
 • Het entertainmentsysteem heeft een navigatiesysteem van Alpine.
 • Het interieur is bekleed met leder en Alcantara.
 • Een achteruitkijkcamera is aanwezig voor gemakkelijk manoeuvreren.
 • Parkeersensoren helpen bij het veilig parkeren van de auto.
 • Een startknop maakt het starten van de motor eenvoudig.
 • De prijs van de Ultima Evolution is £95.995.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...