Deze Bugatti Chiron Profilée wordt binnenkort geveild in Parijs

RM Sotheby's heeft zojuist aangekondigd dat de Bugatti Chiron Profilée te koop zal worden aangeboden op een veiling in Parijs op 1 februari 2023. De Profilée is een paradepaardje in de automobiele wereld en is ontworpen met een brede vaste achterkant, ttz het is ontworpen om stabiliteit en controle te bieden, zelfs wanneer de auto presteert met een topsnelheid van 380 km/u.

Daarnaast gebruikt de achterkant ook onderdruk om warme lucht uit het motorcompartiment te zuigen door middel van twee binnentunnels in de koolstofvleugel met hoge temperatuur. Voor de voorkant van de auto is de Profilée aangevuld met bredere luchtinlaten en een vergrote Bugatti-paardenshowgrille om te helpen meer koele lucht naar de radiatoren te leiden.

Een gereviseerde frontsplitter is ook inbegrepen en deze werkt in combinatie met een gevormde onderkant om de neerwaartse kracht en luchtstroom verder te maximaliseren. Als het echter om prestaties op de weg gaat, behoudt de Profilée grotendeels dezelfde puurheid als zijn Pur Sport-tegenhanger en draagt hij een hoogtechnologisch ontwerp over voor zijdelingse grip en acceleratie.
Hij wordt ook aangedreven door dezelfde ontwikkeling van 1.500 pk als de Bugatti W16-motor, met 15% kortere overbrengingsverhoudingen. Met een acceleratie van 0 naar 100 in 2,3 seconden en tot 200 km/u in 5,5 seconden is de topsnelheid van de Profilée van 380 km/u veel sneller in vergelijking met de 350 km/u van de Chiron Pur Sport.

Verkrijgbaar in de primaire kleur Argent Atlantique, is er geen andere Bugatti Chiron in deze kleur geconfigureerd. Het onderste deel van de auto is ook afgewerkt met zichtbaar koolstofvezel en getint in de bestaande Bugatti-kleur Bleu Royal Carbon. De wielen zijn afgewerkt in de kleur Le Patron, gemaakt om bij de carbontint te passen.

Ter afronding van het externe ontwerp zijn gepolijste aluminium elementen toegevoegd aan het hoefijzerrooster. Het interieur is voorzien van een hele reeks verschillende stoffen, zoals leer, carbon en massief aluminium.

Dit is ook de eerste Chiron die is voorzien van een geweven lederen afwerking in het interieur en dit is toegepast op het dashboard, de deurpanelen en de middenconsole. De middenconsole is voorzien van Comfortstoelen in Deep Blue leder en een zwart geanodiseerd frame in de middenconsole, aangevuld met de signatuur van Profilée.

Je kunt de Bugatti Chiron Profilée hierboven nader bekijken en deze wordt op 1 februari geveild door RM Sotheby's, waarbij een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel.

Bezoek Website
Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...