Deze Bugatti Chiron Profilée wordt binnenkort geveild in Parijs

De automobielwereld staat aan de vooravond van een opwindende gebeurtenis die de harten van verzamelaars en liefhebbers sneller zal doen kloppen. De aankondiging door RM Sotheby'sdat de zeldzame en elegante Bugatti Chiron Profilée geveild zal worden in Parijs, is nieuws dat in autokringen met veel enthousiasme is ontvangen.

Op 1 februari 2023 krijgen bieders de kans om eigenaar te worden van een stukje autogeschiedenis. De Bugatti Chiron Profilée is niet alleen een auto – het is een kunstwerk op wielen, een toonbeeld van luxe en prestaties verpakt in een adembenemend ontwerp.

Het unieke karakter van de Profilée begint bij het ontwerp. Met zijn brede, vaste achterkant staat de auto'symbool voor stabiliteit en controle op topsnelheden zoals maar weinig anderen. De achterkant van deze Bugatti is niet alleen ontworpen voor aerodynamische doeleinden; het dient ook als slimme hitte-afvoer, waarbij warme lucht uit het motorcompartiment wordt getrokken door binnentunnels in de vleugel van hittebestendig koolstofvezel. Dit draagt bij aan de uitzonderlijke prestaties van de auto, zelfs als deze een duizelingwekkende snelheid van 380 kilometer per uur bereikt.

Aan de voorkant maken bredere luchtinlaten en een vergrote Bugatti-paardenshowgrille onderdeel uit van een systeem dat meer koele lucht naar de radiatoren leidt, terwijl een vernieuwde frontsplitter in combinatie met de gevormde onderkant helpt om de neerwaartse druk te verhogen. Het resultaat is een uiterst efficiënte luchtstroom die de auto vastgeplakt op de weg houdt – essentieel voor een voertuig met zulke verbluffende prestaties.

De Profilée behoudt veel van de rijzuiverheid van zijn broertje, de Chiron Pur Sport, maar brengt een hoogtechnologisch ontwerp in praktijk voor een verbeterde zijdelingse grip en acceleratie. Onder de motorkap vinden we dezelfde krachtige 1.500 pk sterke W16-motor, met overbrengingsverhoudingen die 15% korter zijn dan normaal. Dit vertaalt zich in bloedstollende acceleratietijden: van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 2,3 seconden, en tot 200 kilometer per uur binnen 5,5 seconden.

De exclusiviteit blijft niet beperkt tot de technische aspecten. De Chiron Profilée baadt in een unieke schaduw van Argent Atlantique, een kleur die geen enkele andere Bugatti Chiron siert. Gecombineerd met de onderste helft van de auto, afgewerkt in zichtbaar koolstofvezel en getint in de kenmerkende Bugatti-kleur Bleu Royal Carbon, straalt deze auto pure klasse uit. Zelfs de wielen hebben een afwerking in de Le Patron kleur, perfect passend bij de tint van het carbon.

Het exterieur wordt verder verfraaid door gepolijste aluminium elementen op het iconische hoefijzerrooster, en binnenin wordt deze verfijning doorgezet. In het interieur vinden we een harmonieuze mix van luxe materialen zoals leer, carbon en massief aluminium. Uniek voor de Chiron-serie is dat deze Profilée een interieur heeft met geweven lederen afwerking, toegepast op het dashboard, de deurpanelen en de middenconsole. Comfortstoelen in diepblauw leer en een zwart geanodiseerd frame versterken het interieurontwerp, dat wordt bekroond met de signatuur van Profilée.

Wie de veiling bij RM Sotheby'sbijwoont, krijgt niet alleen de kans om een ongeëvenaarde Bugatti Chiron Profilée te bemachtigen, maar steunt ook een goed doel, aangezien een deel van de opbrengst naar een nog aan te kondigen liefdadigheidsinstelling gaat.

In een wereld waar snelheid en luxe hand in hand gaan, belooft de veiling van de Bugatti Chiron Profilée in Parijs een spektakel te worden dat niet gemist mag worden. Het is een kans om een stukje uitzonderlijke autotechniek en design in handen te krijgen, een kans die maar eens in een mensenleven voorbij komt. Is er een betere manier om 2023 in te luiden voor de gepassioneerde auto-enthousiast? Het antwoord ligt op 1 februari in de City of Lights.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...