Ralph Lauren laat je zijn oldtimercollectie zien

Ralph Lauren is een naam die niet alleen in de mode-industrie maar ook daarbuiten een klinkende reputatie geniet. Waar velen hem kennen van zijn iconische poloshirts en elegante maatpakken, heeft de ontwerper nog een andere passie: klassieke auto's. Voor het eerst biedt Lauren nu autoliefhebbers een zeldzame kans om een glimp op te vangen van zijn persoonlijke oldtimercollectie, een schat aan automotive geschiedenis die tot dusver achter gesloten deuren bleef.

Zijn adembenemende verzameling, die hij door de jaren heen heeft opgebouwd, is meer dan een optelsom van voertuigen met een hoog prijskaartje; het is een getuige van het vakmanschap en de innovatie die auto-ontwerp door de decennia heen hebben gevormd. Elk stuk vertegenwoordigt een periode waarin esthetische schoonheid en technische vernuftigheid samenkwamen om iets tijdloos te creëren, iets wat naadloos aansluit bij de ethos van het merk Ralph Lauren.

In het hart van zijn collectie staat de Bugatti Type 57SC Atlantic uit 1936, een voertuig dat net zoveel bewondering oproept als een meesterwerk van een groot schilder. Deze auto is één van slechts drie ooit gemaakt en één van de twee die de tand des tijds overleefd hebben. Met een waarde die de hemel lijkt te raken, belichaamt deze Bugatti het summum van exclusiviteit en verfijning.

Maar de collectie van Lauren is verre van eenhoofdig. Vintage Ferrari’s en Porsches getuigen van de racegeschiedenis en de constante drang naar snelheid en prestatie die in het DNA van deze merken is ingebakken. Zo vertellen deze auto's elk hun eigen boeiende verhaal, met Lauren als de curator die zorg draagt voor deze levende geschiedenis.

Nu heeft Lauren besloten om een zeer beperkt aantal gelukkigen mee te nemen op een reis door zijn persoonlijke automotive paradijs. Hij organiseert privétours langs deze collectie, waarbij hij zelf als gids optreedt. Stelt u zich eens voor: de ontwerper zelf die aanwijst wat elke unieke wagen zo bijzonder maakt, doorspekt met persoonlijke anekdotes die je nergens anders zult horen.

De vraagprijs voor een ticket naar deze uitzonderlijke ervaring begint bij €32.000, maar verwacht wordt dat dit bedrag, gezien de exclusiviteit en groeiende belangstelling, zal stijgen tot een veelvoud hiervan. Daarbij komt dat de winnaar van de veiling niet alleen de collectie zal bewonderen, maar ook de zeldzame kans krijgt om mee te rijden in een van deze bewegend kunstwerken.

Als klap op de vuurpijl ontvangen deelnemers een gesigneerd exemplaar van Speed, Style and Beauty: Cars from the Ralph Lauren Collection , een boek dat de herinnering aan deze ongeëvenaarde ervaring levend houdt. En alsof dat nog niet genoeg is, dient het geheel een groter doel: alle opbrengsten worden gedoneerd aan het Ralph Lauren Pink Pony Fund, dat zich inzet in de strijd tegen borstkanker.

Deze veiling is meer dan een kans om dichtbij auto's te komen; het is een gelegenheid om een lijn van passie te traceren die loopt van design tot filantropie, van Ralph Lauren'spersoonlijke interesse tot een wereldwijde beweging voor gezondheid en welzijn.

Met de veiling die afloopt op 21 oktober, is haast geboden voor diegenen die dit niet willen missen. Het is een evenement dat even hartverwarmend als hartslagverhogend is, een zeldzaam inkijkje in de wereld van een mode-legende die zijn liefde voor auto's deelt op een manier zoals alleen hij dat kan. Voor iedereen met een hart voor mode, auto's, geschiedenis of filantropie, is dit een kans van een leven om nooit te vergeten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...