1962 Ferrari 250 GTO verkocht voor 35 miljoen

Er zijn maar een paar miljardairs in de wereld die ultra zeldzame klassieke auto's kunnen kopen, zoals deze Ferrari 250 GTO uit 1962, die onlangs werd verkocht voor maar liefst €35 miljoen. Enkele van de zeldzaamste en duurste auto's ter wereld, modellen van 250 GTO Ferrari's zijn door de geschiedenis heen verkocht voor ongelooflijke hoeveelheden geld. Na een recordbrekende verkoop van €26 miljoen die slechts een paar jaar geleden heeft plaatsgevonden, vervolgens een paar maanden geleden een andere transactie van €32 miljoen, heeft de auto die we nu laten zien beide verkopen omvergeworpen.

Het grootste kenmerk van dit specifieke voertuig dat u op de foto's kunt bewonderen, is dat het oorspronkelijk werd gebouwd voor Sir Sterling Moss. Helaas had het personage nooit de kans gehad om ermee te racen vanwege zijn crash in 1962 op het Goodwood Circuit in Sussex dat bijna zijn leven eiste. De ongelukkige gebeurtenis vertegenwoordigde het einde van Moss' carrière, hoewel zijn teamgenoot, Innes Ireland, de auto had genomen en ermee had gereden ter gelegenheid van de Le Mans 1962, waardoor de „racecarrière” van de auto vrijwel abrupt werd beëindigd. De vorige eigenaar van deze Ferrari 250 GTO uit 1962 had hem enige tijd geleden gekocht voor €8,4 miljoen. Naast het bezit van een kostbaar apparaat in zijn garage, heeft de auto ondertussen zijn waarde verviervoudigd. De totale 39 Ferrari 250 GTO's die tussen 1962 en 1964 zijn gebouwd, zullen zeker in waarde toenemen naarmate de tijd verstrijkt en in aanmerking komen voor verwachte of onverwachte winsten voor hun eigenaren.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...