De Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition

Donkervoort'sD8 GTO is altijd al een unieke sportwagen geweest, met zijn opvallende vorm, ultralicht gewicht en extreme prestaties. Nu heeft de Nederlandse autofabrikant een nieuwe versie van deze schoonheid onthuld: de Bare Naked Carbon Edition. Deze supercar is volledig met de hand gebouwd in Nederland en biedt een adembenemende rijervaring.

Wat deze versie zo speciaal maakt, is het gebruik van zichtbare koolstofvezel. Bijna alle interieur- en exterieurdetails zijn gemaakt van dit prachtige materiaal, van de autostoelen tot het dashboard, van het raamkozijn tot de dorpels en panelen, zelfs de behuizingen voor de ontstekingscilinder en koplampen. Het zichtbare koolstofvezel is overal aanwezig en voegt een extra dosis stijl en sportiviteit toe aan de auto.

Naast het esthetische aspect benadrukt de koolstofvezel ook het supersnelle karakter van de D8 GTO Bare Naked Carbon Edition en onthult het een beetje van de duistere kant van de auto. Dankzij de vele carbon fiber-elementen is de auto iets lichter dan de standaard Donkervoort D8 GTO, wat resulteert in waanzinnige prestaties op de weg.

De Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition wordt aangedreven door een 2,5-liter TFSI-motor van Audi, die speciaal is aangepast en afgesteld om maar liefst 400 pk en 450 Nm koppel te produceren. Dit vermogen zorgt ervoor dat de auto in slechts 3,0 seconden van 0 naar 100 km/u (0-62 mph) kan accelereren, met een topsnelheid van 255 km/u (158 mph).

Met deze prestaties betreedt de Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition het territorium van auto's zoals de Bugatti Veyron, maar dan in een sexy en compacte carrosserie die zeker de aandacht zal trekken. Deze supercar biedt een unieke mix van kracht, wendbaarheid en verfijning, waardoor elke rit een opwindend avontuur wordt.

Daarnaast heeft de Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition nog enkele vermeldenswaardige kenmerken die deze auto nog specialer maken:

  • Het chassis van de auto is gemaakt van hoogwaardig staal, dat zorgt voor een uitstekende stijfheid en torsiestijfheid, waardoor de auto uitzonderlijke handling en controle biedt.
  • Het aerodynamische ontwerp van de auto is geoptimaliseerd om maximale neerwaartse druk te genereren en de luchtweerstand te verminderen, wat bijdraagt aan de indrukwekkende prestaties op hoge snelheden.
  • Het interieur van de Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition is ontworpen met aandacht voor detail en biedt een mix van luxe en sportiviteit. Hoogwaardige materialen, zoals alcantara en leer, worden gecombineerd met koolstofvezelaccenten om een exclusieve ambiance te creëren.
  • Het rijcomfort wordt versterkt door de aanwezigheid van verstelbare schokdempers en een geavanceerd remsysteem, dat zorgt voor uitstekende remprestaties en controle in elke rijsituatie.
  • Elke Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition wordt op maat gemaakt volgens de wensen van de eigenaar. Klanten kunnen kiezen uit een scala aan personalisatieopties, waaronder verschillende lakkleuren en interieurafwerkingen, om hun auto uniek te maken.
  • Het exclusieve karakter van de Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition wordt weerspiegeld in de beperkte oplage van de auto. Slechts een handvol exemplaren zal worden geproduceerd, waardoor elke eigenaar een waardevol en zeldzaam bezit in handen heeft.


Met zijn adembenemende design, extreme prestaties en exclusieve materialen is de Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition een ultieme droomauto voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke rijervaring. Deze kleine Nederlandse supercar combineert vakmanschap, technische innovatie en pure passie, waardoor elke rit een onvergetelijk avontuur wordt.

Over Donkervoort

Donkervoort Automobielen is een Nederlandse autofabrikant die gespecialiseerd is in het produceren van handgemaakte high-performance sportwagens. Het bedrijf werd opgericht in 1978 door Joop Donkervoort en heeft zijn hoofdkantoor en productiefaciliteit gevestigd in Lelystad, Nederland.

Donkervoort staat bekend om zijn compromisloze benadering van autotechniek en design, waarbij de focus ligt op het creëren van pure rijmachines die maximale prestaties en rijplezier bieden. Elk voertuig wordt met de hand gebouwd en op maat gemaakt volgens de specifieke wensen van de klant.

De auto's van Donkervoort worden gekenmerkt door hun lichtgewicht constructie, uitstekende wegligging en krachtige prestaties. Ze worden vaak geprezen om hun wendbaarheid, responsiviteit en opmerkelijke acceleratie. Door gebruik te maken van geavanceerde materialen, zoals koolstofvezel, worden de auto's niet alleen lichter, maar ook sterker en stijver, wat bijdraagt aan de dynamische rijeigenschappen.

Het assortiment van Donkervoort omvat verschillende modellen, waaronder de D8 GTO, D8 GTO-RS en de nieuwste Bare Naked Carbon Edition. Elk model belichaamt de filosofie van het merk en biedt een unieke combinatie van prestaties, stijl en exclusiviteit.

Naast het produceren van auto's is Donkervoort ook actief betrokken bij de autosport. Het bedrijf heeft deelgenomen aan verschillende races en heeft indrukwekkende resultaten behaald, waaronder overwinningen in het Dutch GT Championship en de Supercar Challenge.

Donkervoort heeft wereldwijd een trouwe en gepassioneerde groep eigenaren en fans die de passie voor rijden en de unieke eigenschappen van de auto's delen. Het merk blijft streven naar innovatie en technische excellentie, en blijft de grenzen verleggen van wat mogelijk is in de wereld van high-performance sportwagens.

Voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een buitengewone rijervaring en vakmanschap van wereldklasse, biedt Donkervoort een ongeëvenaarde combinatie van prestaties, exclusiviteit en puur rijplezier.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...