Pagani Imola is de exclusieve supercar geïnspireerd door het legendarische circuit

De Pagani Imola, vernoemd naar het beroemde Italiaanse racecircuit waar het model werd geperfectioneerd, is een indrukwekkende, uiterst zeldzame en kostbare hypercar die de meest rigoureuze circuitvalidatietest in de geschiedenis van Pagani heeft doorstaan. Deze krachtpatser legde meer dan 16.000 km af op het Imola-circuit met hoge snelheden, wat gelijkstaat aan drie 24-uursraces van Le Mans.

Slechts vijf exemplaren van de Pagani Imola zijn geproduceerd, elk met een prijskaartje van €5,4 miljoen. Helaas zijn alle vijf exemplaren al uitverkocht. Deze baanbrekende hypercar is uitgerust met een geavanceerd actief aerodynamisch systeem dat voor het eerst werd geïntroduceerd in de Pagani Huayra. Dit systeem bestaat uit vier beweegbare winglets die dynamisch en onmiddellijk bewegen tijdens het rijden en zelfs tijdens het remmen.

De Imola wordt aangedreven door een indrukwekkende 6,0-liter V12 biturbo motor, gekoppeld aan een sequentiële 7-traps transmissie. Deze krachtbron levert een verbluffend vermogen van 827 pk en een koppel van 1.100 Nm. Dankzij een nieuw ontworpen ophangingsgeometrie worden al deze kracht en koppel efficiënt op de weg overgebracht, terwijl tegelijkertijd duik- en rolbewegingen worden geminimaliseerd.

De op het circuit afgestemde vering is uitgerust met een elektronisch gestuurd actief dempingssysteem dat elk wiel met elkaar verbindt. Bovendien kan de voorwielophanging de rijhoogte automatisch aanpassen. De Imola maakt ook gebruik van Carbo-Titanium HP62 G2 en Carbo-Triax HP62, twee geavanceerde materialen die het gewicht verminderen en tegelijkertijd de torsie- en buigstijfheid verhogen.

Pagani heeft zelfs het lakwerk geoptimaliseerd met een op maat gemaakt verfsysteem genaamd Acquarello Light, dat de rijkdom, diepte en glans van de kleur behoudt, terwijl het nog eens 5 kg gewicht bespaart. Ten slotte is de Imola uitgerust met een innovatief remsysteem, ontwikkeld in samenwerking met Brembo, dat zorgt voor een verbeterde koeling.

De Pagani Imola is een indrukwekkende prestatie van engineering en design, een hypercar die de grenzen van prestaties, exclusiviteit en innovatie verlegt.

De Pagani Imola zet de traditie van uitzonderlijke prestaties en vakmanschap voort die synoniem is geworden met het merk. Het interieur van de Imola is even verbluffend als het exterieur, met een combinatie van hoogwaardige materialen zoals leer, alcantara en koolstofvezel. Deze materialen worden zorgvuldig samengesteld om een luxueuze en comfortabele rijervaring te bieden, zonder concessies te doen aan de prestaties.

De hypercar beschikt over een geavanceerd infotainmentsysteem, waarmee bestuurders toegang hebben tot cruciale voertuiginformatie, navigatie en connectiviteitsfuncties. Het systeem is ontworpen om intuïtief en eenvoudig te gebruiken te zijn, zodat de bestuurder zich kan concentreren op de rijervaring.

Pagani heeft bij het ontwerpen van de Imola ook aandacht besteed aan veiligheid. De hypercar is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen en -technologieën om de veiligheid van de bestuurder en passagiers te waarborgen. Dit omvat systemen zoals adaptieve cruisecontrol, rijstrookassistentie, dodehoekdetectie en geavanceerde botsingspreventiesystemen.

De Imola is niet alleen een indrukwekkende technische prestatie, maar ook een bewijs van Pagani'stoewijding aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Het bedrijf streeft ernaar om bij de productie van hun voertuigen gebruik te maken van materialen en productieprocessen die de impact op het milieu minimaliseren.

De Pagani Imola is een verbluffende hypercar die de grenzen van technologie, design en prestaties verlegt. Met zijn beperkte oplage, torenhoge prijskaartje en uitzonderlijke prestaties is de Imola een waar icoon en een gewilde auto voor verzamelaars en liefhebbers van de meest exclusieve voertuigen ter wereld.

Motor:

  • 6,0-liter V12 biturbo motor van Mercedes-AMG
  • 827 pk vermogen
  • 1.100 Nm koppel


Transmissie:

  • Sequentiële 7-traps transmissie
  • Achterwielaandrijving


Ophanging:

  • Nieuw ontworpen ophangingsgeometrie
  • Elektronisch gestuurd actief dempingssysteem
  • Automatisch aanpasbare rijhoogte voor de voorwielophanging


Actieve aerodynamica:

  • Vier beweegbare winglets
  • Dynamische aanpassing tijdens het rijden en remmen


Chassis en carrosserie:

  • Carbo-Titanium HP62 G2 en Carbo-Triax HP62 materialen voor lichtgewicht en verhoogde stijfheid
  • Acquarello Light verfsysteem voor gewichtsbesparing zonder concessies te doen aan kleurdiepte en glans


Remsysteem:

  • Innovatief remsysteem ontwikkeld in samenwerking met Brembo
  • Geoptimaliseerde koeling voor consistente prestaties


Interieur:

  • Hoogwaardige materialen zoals leer, alcantara en koolstofvezel
  • Geavanceerd infotainmentsysteem met cruciale voertuiginformatie, navigatie en connectiviteitsfuncties


Veiligheid en rijhulpsystemen:

  • Adaptieve cruisecontrol
  • Rijstrookassistentie
  • Dodehoekdetectie
  • Geavanceerde botsingspreventiesystemen


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...