Italiaanse startup onthult zijn eerste creatie en het lijkt op de Ferrari Monza

De Italiaanse startup Gorgona Cars heeft haar eerste creatie onthuld, een prachtige Mazda MX-5 Miata-restomod met één zitplaats. Het is gebaseerd op het originele 'NA'-model, heet het NM Concept en heeft de iconische stylingelementen van de eerste Miata behouden, maar met veel verfijningen. Het meest opvallende is dat hij is omgebouwd tot een eenzits speedster in de trant van de Ferrari Monza SP1. Hij verliest de voorruit en de cabriokap, in plaats daarvan met een hoes over de passagiersstoel en een enkele blootliggende bestuurdersstoel.

Om hem een nog klassiekere uitstraling te geven, is er een eendenstaartspoiler geïntegreerd in het kofferdeksel en de halfgrote deuren. En natuurlijk zijn de nieuwe deuren gemaakt van koolstofvezel om gewicht te besparen, maar ook om de botsveiligheid te verbeteren. Er zijn ook LED-verlichting, nieuwe spiegels, een verduisterde chromen bekleding en 15-inch Enkei RPF1-wielen aan de buitenkant.

Het is nog steeds een NA Mazda Miata, maar gewoon beter. Maar waar het echt verbeterd is, is onder de motorkap, waar de lethargische motor van de NA is vervangen door de motor van de huidige vierde generatie ND Miata.

Daarmee heeft de kleine Miata nu 181 pk in vergelijking met de moderne 2,0-liter; dat is een toename van 65 pk. Bovendien kan hij met een optionele 'power kit' tot 225 pk worden gestoten, hoewel het bedrijf niet specificeert wat dat precies inhoudt. Om het chassis steviger te maken, omdat het een auto zonder dak is, zit er ook nog een extra onderstel aan de onderzijde Een set verstelbare schroefwielophanging zal ook het rijgedrag verbeteren, terwijl er verbeterde remmen zijn om het apparaat tot stilstand te brengen. Binnenin zit het instrumentenpaneel en de startknop van de huidige Miata om naar huis te rijden dat dit een restomod is.

Het doel van Gorgona Cars is om uiteindelijk de NM Concept in productie te nemen en te worden gehomologeerd voor gebruik op de weg. Dat zal waarschijnlijk enkele ontwerpwijzigingen betekenen, waaronder een soort voorruit. Het bedrijf bouwt de auto ook niet vanaf de grond af, maar heeft in plaats daarvan een donorvoertuig nodig van geïnteresseerde klanten.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...