De DMC Lamborghini Aventador LP900 Molto Veloce

DMC, een bekende autotuner, heeft onlangs het LP900 Molto Veloce upgradepakket uitgebracht voor de Lamborghini Aventador. Het pakket kost €125.000, maar kan ook worden opgesplitst in kleinere sets voor een lagere prijs. De bodykit is bijvoorbeeld €19.500 en bevat onder andere onderlipspoiler en splitter, fascia voor, sideskirts, achterste fascia met diffuser en achtervleugelspoiler, allemaal gemaakt van koolstofvezel. Het goedkoopste pakket is het ADV1-wielpakket, vanaf €7.800, gevolgd door de nieuwe interieurset, geprijsd op €17.700.

Het kerncomponent van de upgrade is de motor, die €80.000 kost en bestaat uit een complete kleppenlijnherbouw, nieuwe brandstofleidingen, opnieuw ontworpen brandstofpomp, elektronisch laaddrukregelsysteem, efficiënt geoptimaliseerde motorelektronica en meer. Deze aanpassingen hebben de motor van de Aventador aanzienlijk verhoogd tot 900 pk, wat 210 meer is dan de standaard 690 pk.

DMC's Marketing Manager, Thorsten Grebers, zegt dat de Molto Veloce is bedoeld voor Aventador-eigenaren die een beetje meer exclusiviteit willen toevoegen aan hun LP700. De upgrade richt zich duidelijk op snelheidsliefhebbers, vooral diegenen die het uiterlijk en de prestaties van hun auto willen verbeteren. Hoewel DMC-dealers wereldwijd kunnen zorgen voor de installatie van carrosserieonderdelen, moeten de motoraanpassingen worden uitgevoerd in de werkplaatsen van het bedrijf in Zwitserland of Duitsland.

De prestaties van de LP900 Molto Veloce zijn indrukwekkend: de auto accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 2,5 seconden, wat 0,4 seconden sneller is dan de standaard Aventador. De topsnelheid is verhoogd tot 355 km/u, een toename van 15 km/u ten opzichte van de standaardversie.

Naast de motor- en carrosserie-upgrades biedt het upgradepakket ook enkele aanpassingen aan het interieur van de auto, zoals op maat gemaakte lederen bekleding en koolstofvezel accenten.

Het LP900 Molto Veloce-upgradepakket is niet de eerste keer dat DMC zich richt op de Lamborghini Aventador. Het bedrijf heeft eerder ook upgrades uitgebracht voor de Aventador SV, de Aventador S en de Aventador Roadster. Met deze nieuwste upgrade biedt DMC eigenaren van de Aventador de mogelijkheid om hun auto naar een hoger niveau te tillen en hun auto te personaliseren met exclusieve en agressieve styling en prestaties.

Naast de esthetische en motorische verbeteringen, heeft het DMC-upgradepakket ook nieuwe veren, aangepaste veren, herziene stabilisatoren en een nieuwe ophanging geïnstalleerd om de bestuurbaarheid en het rijgedrag van de auto te verbeteren. Verder is er een nieuw titanium uitlaatsysteem en een koolstofvezel luchtinlaatsysteem geïnstalleerd, die samen zorgen voor een betere prestatie en geluid. De LP900 Molto Veloce kan nu van 0 naar 100 km/u in slechts 2,7 seconden gaan en heeft een topsnelheid van meer dan 350 km/u. Dit maakt het tot een van de snelste auto's op de weg. Het DMC-upgradepakket voor de Lamborghini Aventador is een duidelijk voorbeeld van hoe een supercar nog exclusiever en krachtiger kan worden gemaakt met de juiste aanpassingen.

Het upgradepakket van DMC voor de Lamborghini Aventador, genaamd LP900 Molto Veloce, omvat enkele belangrijke technische aanpassingen onder de motorkap. Zo bevat het pakket een complete kleppenlijnherbouw met 12 unieke gasklepplaten met enkele inlaat, nieuwe brandstofleidingen, een opnieuw ontworpen brandstofpomp en drukmodulatoren en volledig nieuwe injectorsproeiers. Verder is er ook een elektronisch laaddrukregelsysteem, een nieuw bedradingssysteem en efficiënt geoptimaliseerde motorelektronica toegevoegd. Dit alles heeft geleid tot een aanzienlijke toename van de motorprestaties, waardoor de motor nu 900 pk (662 kW) levert, wat 210 meer is dan de 690 pk (515 kW) van de standaard Aventador. Om deze aanpassingen te installeren, moet de zorg voor de motoraanpassingen naar de werkplaats van het bedrijf in Zwitserland of Duitsland worden gestuurd.

technische specificaties van de LP900 Molto Veloce-upgradekit voor de Lamborghini Aventador:

  • Motor: 6,5-liter V12-motor
  • Vermogen: 900 pk (662 kW)
  • Koppel: 690 Nm
  • 0-100 km/u: 2,8 seconden
  • Topsnelheid: 354 km/u
  • Uitlaatsysteem: volledig nieuw RVS uitlaatsysteem
  • Wielen: ADV1-wielen
  • Banden: Pirelli P Zero
  • Remmen: Brembo-remmen


De upgradekit omvat ook een bodykit van koolstofvezel, inclusief een onderlipspoiler, splitter, fascia voor, sideskirts, achterste fascia met diffuser en achtervleugelspoiler. Het interieur kan ook worden geüpgraded met nieuwe bekleding en afwerkingen. De prijs van het complete pakket is €125.000.

Bezoek Website
Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...