Ontdek Italië met de Ferrari Film route tour

In Italië wordt een bijzondere reiservaring aangeboden die fans van luxe auto's en film zeker zal aanspreken: een tour gebaseerd op de locaties van de aankomende Ferrari film. Deze tocht laat deelnemers de magie van de Italiaanse landschappen ontdekken terwijl ze in het spoor treden van Enzo Ferrari'sleven, zoals dat wordt verbeeld in de film.

De tour is een perfecte combinatie van cultuur, geschiedenis en moderne luxe, en biedt een unieke kans om Italië te ervaren door de lens van Ferrari'srijke erfgoed. Reizigers krijgen de kans om achter het stuur van verschillende Ferrari-modellen te kruipen en zelf deze legendarische auto's te besturen langs schilderachtige routes. Dit is niet alleen een droom voor autoliefhebbers, maar ook voor mensen die willen genieten van adembenemende landschappen en fijnproevers die de Italiaanse keuken willen ontdekken.

Het avontuur begint in Rome, waar de reizigers verblijven in een vijfsterrenhotel. Ze kunnen genieten van de tijdloze schoonheid van de Eeuwige Stad met haar eeuwenoude monumenten zoals het Colosseum, het Pantheon en de Vaticaanse Musea. Naast het culturele aspect van Rome kunnen gasten de gastronomie verkennen met een privé kookles van een Michelin-chef, inclusief een bezoek aan de lokale markten om verse ingrediënten te selecteren.

Vanuit Rome neemt de tour de deelnemers mee naar de regio Emilia-Romagna, die bekend staat als de 'Motorvallei' door de vele beroemde automerken die er gevestigd zijn, waaronder Ferrari, Lamborghini en Maserati. Hier bezoeken ze Modena, de geboorteplaats van Enzo Ferrari, waar ze onder meer de Enzo Ferrari Museum kunnen bezichtigen. Dit museum is gewijd aan het leven en werk van de iconische oprichter van Ferrari.

De reis gaat verder naar Maranello, de thuisbasis van Ferrari, waar de groep een exclusieve rondleiding krijgt door de Ferrari-fabriek en de mogelijkheid heeft om het Ferrari-museum te bezoeken. Het bevat een indrukwekkende verzameling aan Ferrari-auto's en biedt een blik op de geschiedenis van het merk.

Naast deze bezienswaardigheden staan er meerdere rij-ervaringen op het programma waarbij gasten de kans krijgen om zich even een Ferrari-coureur te voelen op het testcircuit van Fiorano. Daarnaast is er een bezoek aan een azijnmakerij waar traditionele balsamicoazijn wordt geproduceerd, een product dat even prestigieus is in de regio als de beroemde auto's.

Ook een bezoek aan Florence, de bakermat van de Renaissance, maakt deel uit van de tour. Gasten kunnen daar genieten van de vele kunstwerken en architectonische meesterwerken die de stad rijk is. Een exclusieve wijnproeverij in een Toscaanse villa is eveneens inbegrepen, waarmee het culinaire aspect van de Italiaanse cultuur niet vergeten wordt.

Tot slot leidt de tour naar Venetië, de stad van kanalen en romantiek. Hier krijgen de deelnemers de kans om te ontspannen en te genieten van de serene schoonheid van de stad. Ze kunnen een gondeltocht maken, de Doge'sPalace bezoeken en zich verdiepen in de Venetiaanse geschiedenis.

Deze luxe tour is niet alleen een viering van de ongeëvenaarde schoonheid van Italië, maar ook een eerbetoon aan Enzo Ferrari en de nalatenschap die hij heeft achtergelaten in de wereld van de autosport en de Italiaanse industrie. Het is een belevenis die tot in de puntjes is verzorgd, met privétransfers, gidsen en culinaire hoogstandjes, om gasten de ultieme Italiaanse ervaring te bieden.

De combinatie van de ongeëvenaarde kracht en elegantie van Ferrari-auto's met de historische en culturele schatten van Italië creëert een reis zoals geen ander. Het is een kans om op een unieke manier te genieten van alles wat Italië te bieden heeft - van oude geschiedenis tot hedendaagse luxe.

Aanvullen met Relevantie en Opmerkelijke Informatie:

Italië staat algemeen bekend om zijn rijke culturele erfgoed, uitgestrekte landschappen en wereldberoemde cuisine. Maar wat veel mensen misschien niet weten, is dat Italië ook een land is van innovatie en excellentie op het gebied van automobiel design en engineering. De “Motorvallei” in Emilia-Romagna herbergt enkele van de meest gerenommeerde namen in de auto-industrie, waardoor het een must-visit bestemming is voor automobielenthousiasten.

Emilia-Romagna biedt echter meer dan alleen een snelheidskick voor liefhebbers van snelle auto's. De regio is ook bekend om haar culinaire specialiteiten zoals Parmigiano-Reggiano kaas, Prosciutto di Parma ham, en de authentieke Bolognese saus. De rijke smaken van deze regio zijn net zo verleidelijk als de glanzende carrosserie van de auto's die hier vandaan komen.

Rome, vaak het startpunt van de Ferrari-filmroute, is een stad die overloopt van geschiedenis. Elk straatje en elk plein vertelt een verhaal dat eeuwen teruggaat. Hier kan men dagenlang dwalen en zich nog steeds verwonderen over nieuwe ontdekkingen. Van de majesteit van de Sint-Pietersbasiliek tot de ruïnes van het Forum Romanum, Rome biedt een ononderbroken dialoog tussen het verleden en het heden.

Florence, een andere parel op de route, staat bol van artistieke en architectonische meesterwerken. Het Uffizi-galerij huisvest een ongeëvenaarde collectie aan Renaissance-kunst, met werken van Michelangelo, Leonardo da Vinci en Botticelli. De befaamde Duomo van Florence, met zijn roodbruine koepel, is een iconisch symbool van de stad en een bewijs van menselijke creativiteit en ambitie.

Venetië, de eindbestemming van de tour, is een stad die nagenoeg zweeft op het water. Deze stad, vaak beschreven als een levend kunstwerk, is een doolhof van kanalen, bruggen en verstilde pleinen die een romantische droomwereld vormen. Venetiaans glas en kant zijn slechts een paar van de vele ambachten die in deze stad worden gekoesterd.

De Ferrari-tour biedt niet alleen een kans om Italië'sprachtige steden en landschappen te zien. Het geeft deelnemers ook de mogelijkheid om een deel van de Italiaanse levensstijl en het ethos te ervaren dat Ferrari zo'n iconisch merk heeft gemaakt. Het draait allemaal om passie, vakmanschap en een hang naar perfectie, of het nu gaat om het maken van een auto of een gerecht.

Een reis op maat zoals de Ferrari-filmroute gaat verder dan alleen toerisme. Het is een immersieve ervaring die de deelnemers in contact brengt met lokale experts, kunstenaars en vakmensen. Zo kunnen zij een dieper inzicht krijgen in de cultuur en tradities van Italië en degenen die de Italiaanse spirit levend houden.

Voor degenen die hun ervaring nog verder willen verdiepen, biedt Italië tal van andere attracties en activiteiten die passen bij de luxe en exclusiviteit van de Ferrari-tour. Denk bijvoorbeeld aan een privéjachttocht langs de Amalfikust, een luchtballonvaart over de Toscaanse heuvels of een truffeljacht in de bossen van Piemonte.

Kortom, de Ferrari Film Route Tour nodigt reizigers uit om een zeldzame blik te werpen in de ziel van zowel Italië als één van zijn meest gerespecteerde merken. Het is een reis die belooft om te blijven resoneren, lang nadat de motoren tot stilstand zijn gekomen en het landschap tot een herinnering is vervaagd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...