Energica Eva - de elektrische motorfiets met indrukwekkende prestaties uit Italië

De Energica Eva is een volledig elektrische motorfiets die ontworpen en gebouwd is in Italië. Met zijn opvallende uiterlijk en ongelooflijke prestaties voldoet de Eva zeker aan de verwachtingen. Het voertuig is voorzien van een oliegekoelde motor met permanente magneet die in slechts een fractie van een seconde 70 kW en 170 Nm koppel produceert. Dankzij de sportmodus kan deze elektrische motorfiets een topsnelheid van 200 km/u behalen en een bereik van 200 km bieden.

Om de rit moeiteloos en plezierig te maken, worden de accu, de elektrische omvormer, de lader en het antiblokkeerremsysteem continu bewaakt en beheerd door een geavanceerde voertuigbesturingseenheid. Bovendien heeft de Energica Eva geen versnellingsbak of koppeling, dankzij het ride-by-wire-systeem waarmee rijders de acceleratie en vertraging van de motor kunnen regelen met de volledig instelbare regeneratieve koppelrem.

Het voertuig is gemaakt van lichtgewicht glasvezelpanelen, met een stalen buisframe. Daarnaast beschikt de Eva over ingebouwde GPS- en Bluetooth-modules die verbinding maken met de smartphone van de rijder. Het is de eerste race-gefokte elektrische motorfiets uit Italië en de combinatie van kracht, stijl en technologie maakt de Energica Eva een unieke en spannende nieuwe toevoeging aan de wereld van de motorfietsen.

De Energica Eva is een primeur in de wereld van de elektrische motorfietsen vanwege zijn Italiaanse afkomst en indrukwekkende prestaties. Deze motorfiets heeft geen concurrentie op de markt vanwege zijn unieke eigenschappen en hoogwaardige technologie.

Een van de interessante aspecten van de Energica Eva is het feit dat het een 'connected' voertuig is. De ingebouwde GPS- en Bluetooth-modules zorgen voor naadloze integratie met de smartphone van de rijder, waardoor rijders eenvoudig hun route kunnen plannen en onderweg toegang hebben tot belangrijke informatie.

Het gewicht van de Energica Eva is ongeveer 260 kg, wat vrij zwaar is voor een motorfiets. Dit is te wijten aan de accu'sdie nodig zijn om de motorfiets van stroom te voorzien. Desondanks is de Eva nog steeds in staat om een topsnelheid van 200 km/u te bereiken, wat een indrukwekkende prestatie is voor een elektrische motorfiets.

Het prijskaartje van de Energica Eva is hoog, met een vanafprijs van ongeveer € 30.000. Dit is echter te verwachten gezien de hoogwaardige technologie en prestaties van het voertuig. Bovendien biedt het voertuig veel voordelen, zoals de lage onderhoudskosten en het ontbreken van uitstoot, wat de investering waard kan maken voor motorrijders die op zoek zijn naar een premium rijervaring.

De Energica Eva is een unieke en indrukwekkende elektrische motorfiets met geavanceerde technologie en prestaties. Het is een krachtige en stijlvolle keuze voor motorrijders die op zoek zijn naar een innovatieve rijervaring en die bereid zijn te investeren in een hoogwaardige en 'connected' motorfiets.

Over Energica Motor

Energica Motor is een Italiaanse fabrikant van elektrische motorfietsen. Het bedrijf werd opgericht in 2014 en is gevestigd in Modena, Italië. Energica is een pionier op het gebied van elektrische motorfietsen en heeft de afgelopen jaren een aantal innovatieve voertuigen op de markt gebracht.

Energica heeft momenteel drie modellen in zijn productlijn: de Eva, de Ego en de Esse Esse 9. Elk model heeft zijn eigen kenmerken en specificaties, maar ze delen allemaal dezelfde hoogwaardige technologie en prestaties die Energica tot een van de meest toonaangevende fabrikanten van elektrische motorfietsen maken.

Energica is ook actief in de motorsport. Het bedrijf is de exclusieve leverancier van elektrische motorfietsen voor de MotoE World Cup, een klasse van het MotoGP-kampioenschap die volledig bestaat uit elektrische motorfietsen. Energica heeft bewezen dat zijn motorfietsen in staat zijn om te concurreren met traditionele verbrandingsmotorfietsen op het hoogste niveau van de motorsport.

Energica staat bekend om zijn geavanceerde technologie, innovatieve ontwerpen en premium prestaties. Het bedrijf heeft een sterke toewijding aan duurzaamheid en streeft ernaar om de toekomst van de mobiliteit te transformeren met zijn elektrische motorfietsen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...