Light Rider is de revolutionaire 3D-geprinte elektrische motorfiets

APWorks, een dochteronderneming van de befaamde Franse vliegtuigbouwer Airbus, heeft recentelijk indruk gemaakt met de onthulling van de Light Rider. Dit is een opvallende elektrische motorfiets die slechts 35 kilogram weegt en een bewijs is van de veelzijdigheid van 3D-productieprocessen. Deze innovatieve motorfiets kan in luttele seconden accelereren naar 80 km/u dankzij de zes kilowatt sterke motor.

De Light Rider is vervaardigd uit miljarden deeltjes van een speciale aluminiumlegering die met behulp van lasersintering aan elkaar zijn gelast. Het resultaat is een organisch ogend frame, dat is ontstaan door het toepassen van algoritmen die rekening houden met de krachten die optreden tijdens het rijden. Dit baanbrekende project toont aan dat dergelijke algoritmen ook in andere sectoren ingezet kunnen worden, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor 3D-geprinte ontwerpen.

Het holle ontwerp van het frame maakt het mogelijk om bedrading gemakkelijk door de constructie te laten lopen, terwijl alle bevestigingspunten naadloos geïntegreerd zijn. Dankzij het gebruik van een aluminiumlegering zal de Light Rider nooit roesten. Bovendien vervormt de speciale legering vlak voor het breken, waardoor de veiligheid van de berijder gewaarborgd blijft.

APWorks is voornemens om een gelimiteerde oplage van 50 frames te produceren via 3D-printen. Het is echter onbekend of het daadwerkelijk mogelijk zal zijn om een van deze bijzondere motorfietsen aan te schaffen. Met de Light Rider presenteert APWorks 'swerelds eerste 3D-geprinte prototype van een elektrische motorfiets, dat ongetwijfeld de aandacht zal trekken van zowel de motor- als de technologiewereld.

De Light Rider is niet alleen een technologisch hoogstandje, maar ook een belangrijke stap voorwaarts in duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De elektrische motor zorgt voor nul emissies tijdens het rijden, waardoor de motorfiets bijdraagt aan een schonere en groenere toekomst voor de transportsector.

Een ander opmerkelijk kenmerk van de Light Rider is de efficiënte energieopslag. De motorfiets maakt gebruik van geavanceerde batterijtechnologie, waardoor de berijder kan genieten van een respectabele actieradius voordat opladen nodig is. Het opladen van de batterij verloopt snel en eenvoudig, zodat de motorfiets zonder al te veel oponthoud weer klaar is voor gebruik.

De beperkte oplage van de Light Rider laat zien dat APWorks zich richt op exclusiviteit en innovatie. Het bedrijf ziet de motorfiets als een showcase voor hun expertise in 3D-printen en geavanceerde materiaaltechnologie. Hoewel de Light Rider mogelijk niet direct beschikbaar zal zijn voor het grote publiek, kan de technologie die erin is verwerkt op termijn zijn weg vinden naar andere voertuigen en toepassingen.

In de toekomst zou de Light Rider als inspiratie kunnen dienen voor andere bedrijven om soortgelijke technologieën te ontwikkelen en te implementeren. Dit zou kunnen leiden tot lichtere, efficiëntere en milieuvriendelijkere voertuigen op de weg. Bovendien zou de toepassing van algoritmen en 3D-printen in andere industrieën kunnen resulteren in nieuwe, revolutionaire ontwerpen die niet alleen functioneel maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn.

De Light Rider is een baanbrekend prototype dat de veelzijdigheid van 3D-printen en geavanceerde materiaaltechnologie demonstreert. Hoewel het nog onduidelijk is of de motorfiets voor het grote publiek beschikbaar zal zijn, is het een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en innovatie in de transportsector.

Light Rider

Elektrische motor:

  • Zes kilowatt vermogen
  • Zero-emissie tijdens het rijden
  • Snelle acceleratie (tot 80 km/u in enkele seconden)


Speciale aluminiumlegering:

  • Vervaardigd uit miljarden deeltjes
  • Gelast door lasersinteren
  • Roestbestendig en lichtgewicht (motorfiets weegt slechts 35 kg)


Algoritme-gebaseerd frameontwerp:

  • Organische vorm, geoptimaliseerd voor belastingen tijdens het rijden
  • Hol ontwerp voor eenvoudige bedrading en integratie van bevestigingspunten
  • Verhoogde veiligheid door vervorming vlak voor het breken


Geavanceerde batterijtechnologie:

  • Efficiënte energieopslag
  • Respectabele actieradius
  • Snelle en eenvoudige oplaadmogelijkheden


3D-printtechnologie:

  • Beperkte oplage van 50 frames
  • Innovatieve en exclusieve productiemethode
  • Potentiële toepassingen in andere industrieën en voertuigen


Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid:

  • Elektrische aandrijving zorgt voor nul emissies
  • Bijdrage aan een schonere en groenere toekomst voor de transportsector


Esthetiek en functionaliteit:

  • Opvallend en uniek ontwerp
  • Combineert technische innovatie met visuele aantrekkingskracht


Toekomstperspectieven:

  • Inspiratie voor verdere ontwikkeling van lichtgewicht en efficiënte voertuigen
  • Mogelijke integratie van technologieën in andere toepassingen en industrieën


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...