De Traxxas XO-1 is werelds snelste 100 mph RC auto

Er zijn zeker veel dingen die voldoen aan de behoeften van jongens met speelgoed, maar nu is er een die verder gaat dan. Het team van de op afstand bestuurbare autofabrikant Traxxas probeert al 25 jaar de perfecte RC-auto te creëren. Het lijkt erop dat ze bijna zijn geslaagd met de XO-1, een kleine duivel die snelheden van meer dan 100 km/u haalt. Dankzij de nieuwe iOS-applicatie en het elektrische AWD-systeem bereikt de auto 100 km/u in 2,3 seconden en 100 km/u in 4,92 seconden. Het is momenteel de snelste RC-auto ooit geproduceerd en wordt voorgemonteerd geleverd. Maar met deze kracht en deze snelheden komen risico's met zich mee. De producenten waarschuwen ons dat de auto risico op letsel, brand of zelfs de dood met zich meebrengt, en dat het monster allesbehalve speelgoed is.
De auto rijdt dankzij de 1.650 kV Traxxas Big Block borstelloze elektromotor, aangedreven door 3-cel lithium-polymeerbatterijpakketten van 5.000 mAh. Om te worden bestuurd, heeft de auto de Traxxas Link-app voor iOS nodig, via het Traxxas TQi-radiosysteem. U kunt de functies van de auto bedienen en de instellingen persoonlijk uitvoeren door simpelweg uw iPhone of iPod te gebruiken en deze in de onderkant van het apparaat te plaatsen. De functies die kunnen worden bekeken, zijn de temperatuur, het toerental, de accuspanning en snelheid, die in realtime worden weergegeven, terwijl het bedieningsgedeelte schuifregelaars gebruikt om de eigenaar persoonlijk de gasklepbekleding, stuurgevoeligheid en nog veel meer te laten instellen. Er is ook de mogelijkheid om presets op te slaan, voor verschillende omgevingen en wegen. De datum waarop het op de markt wordt gebracht, is 30 december van dit jaar. Het is verkrijgbaar in verschillende tinten, zoals zwart en rood. De applicatie die nodig is om de XO-1 uit te voeren, is beschikbaar vanaf 20 december. De totale kosten van dit miniatuurmonster bedragen €1.100. Traxxas XO-1 -'s Werelds snelste raceklare supercar. 100+mph topsnelheid!

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...