Traxxas XO-1 - de supercar van RC auto's

In de wereld van radiografisch bestuurbare auto's is er één naam die synoniem is met snelheid en prestaties: de Traxxas XO-1. Deze auto, een meesterwerk van aerodynamisch ontwerp en technische innovatie, is niet zomaar een RC-auto. Het is een supercar in zijn eigen recht, een voertuig dat de grenzen van snelheid en prestaties verlegt in de wereld van radiografisch bestuurbare auto's.

Snelheid en Prestaties: De Traxxas XO-1 is ontworpen met één doel voor ogen: snelheid. Met een topsnelheid van meer dan 100 mph is de XO-1 een van de snelste radiografisch bestuurbare auto's op de markt. Vanuit stilstand bereikt deze auto in slechts 2,3 seconden een snelheid van 60 mph, en binnen 4,92 seconden breekt hij door de 100 mph-barrière. Deze ongeëvenaarde snelheid is te danken aan de krachtige 6s borstelloze motor, die bijna twee pond weegt en een supercar-snelheid en een verbluffend koppel levert voor brute acceleratie. De fijn afgestelde Mamba Monster Extreme ESC levert meer dan 25 volt aan woeste kracht met chirurgische precisie, waardoor de XO-1 de kracht heeft om zijn ongelooflijke snelheden te bereiken.

Aerodynamica: Maar snelheid is niets zonder controle, en de Traxxas XO-1 blinkt ook uit in dit opzicht. De auto is ontworpen met een intelligent aerodynamisch ontwerp dat de luchtweerstand minimaliseert en de stabiliteit bij hoge snelheden maximaliseert. De gebeeldhouwde supercar-body snijdt door de wind voor recordbrekende snelheid, terwijl nieuwe high-downforce canards op de voorsplitter en een herziene achtervleugel zorgen voor superieure stabiliteit bij hoge snelheden. Een high-tech NACA-kanaal onder het chassis leidt koele lucht rond de motor, met een achterste bodyvent voor hete lucht om te ontsnappen. Deze functies werken samen om de XO-1 stabiel en onder controle te houden, zelfs bij zijn topsnelheden.

Innovatieve Kenmerken: De Traxxas XO-1 zit vol met innovatieve functies die bijdragen aan zijn prestaties en duurzaamheid. De auto heeft een lichtgewicht 6061 aluminium chassis dat zowel sterkte als warmteafvoer biedt voor het krachtige systeem. De banden van de XO-1 zijn de eerste die zijn beoordeeld voor 100+ mph. Ze zijn versterkt met zero-stretch belting en voorzien van schuiminzetstukken om het loopvlak te ondersteunen. De auto is ook uitgerust met een waterdichte ontvangerbox, een meerkanalenontvanger met fail-safe beveiliging, en een digitaal hoogkoppel waterdicht stuurservo. Deze functies zorgen ervoor dat de XO-1 bestand is tegen de meest veeleisende rijomstandigheden en blijft presteren op het hoogste niveau.

Het chassis van de Traxxas XO-1 is gemaakt van lichtgewicht 6061 aluminium, wat zorgt voor superieure sterkte en fungeert als een warmteafvoer voor het krachtige systeem. De aluminium bovenkant van het chassis biedt aanzienlijke torsiestijfheid en houdt de bulkheads uitgelijnd met de aandrijfas, zelfs bij extreme RPM.

De Traxxas XO-1 is ook uitgerust met een scala aan andere hoogwaardige componenten. De auto beschikt over zware stalen turnbuckles waarmee je de camber en teeninstellingen van de XO-1 kunt fijn afstellen voor stabiliteit bij hoge snelheden en verhoogde grip in bochten. De HD-armen, bewezen in onze zwaarste off-road trucks, weerstaan breuk door impacts. Ze zijn gegoten uit een eigen composiet dat betere impactweerstand en verbeterde duurzaamheid biedt, zelfs bij lagere temperaturen.

De Traxxas XO-1 is meer dan alleen een radiografisch bestuurbare auto; het is een technologisch wonder, een supercar die de grenzen van snelheid en prestaties in zijn klasse verlegt. Met zijn indrukwekkende snelheid, geavanceerde aerodynamica en innovatieve functies, is de Traxxas XO-1 een droom voor elke liefhebber van radiografisch bestuurbare auto's. Of je nu een ervaren RC-racer bent of gewoon een liefhebber van high-tech gadgets, de Traxxas XO-1 is een auto die je niet mag missen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...