Mansory bouwt speciale Rolls-Royce Cullinan voor de opening van showroom in Dubai

De Duitse tuner Mansory heeft de Rolls-Royce Cullinan onder handen genomen en onthuld als "Special UAE" build ter ere van de eerste showroom van de tuner in Dubai. Het exterieur heeft een nieuwe bodykit gemaakt van gesmede koolstofvezel, inclusief ventilatieopeningen, diffusers en uitlopende wielkasten, terwijl het interieur is opgewaardeerd met carbon bekleding en steekdetails op de stoelen.

Mansory heeft de Rolls-Royce Cullinan herwerkt met een nieuwe bodykit gemaakt van gesmede koolstof, die de hele houding en het uiterlijk agressiever aanwezig maken met ventilatieopeningen, diffusers en uitlopende wielkasten. Het hele interieur is ook opgewaardeerd met nieuwe carbon bekleding en steekdetails op de stoelen. Het pakket zit op een nieuw DX.5 24-inch, volledig gesmeed wiel. De basisvermogen van de 6,75-liter V12-motor krijgt een lichte hobbel van 563 pk en 627 lb-ft koppel tot 610 pk en 701 lb-ft koppel. De eenmalige build heeft geen prijs bekendgemaakt, maar het basismodel van de Cullinan kost ongeveer €335.000.

Er worden verschillende materialen en technieken gebruikt in het design van de Mansory Rolls-Royce Cullinan. De bodykit is gemaakt van gesmede koolstof en heeft een duotone conversie. Het interieur is opgewaardeerd met nieuwe carbon bekleding en steekdetails op de stoelen. Het voertuig is voorzien van DX.5 24-inch volledig gesmede wielen. De motor is een 6,75-liter V12 met een basisvermogen van 563 pk en 627 lb-ft koppel, die is opgevoerd tot 610 pk en 701 lb-ft koppel. Er wordt geen informatie gegeven over de afmetingen van het voertuig.

Naast de onthulling van de speciale Rolls-Royce Cullinan, opende Mansory zijn eerste volledig zelfbeheerde showroom in Dubai. De showroom biedt klanten de mogelijkheid om tot 20 voertuigen tegelijk te bekijken, terwijl ze in een eigen, zeer exclusieve lounge worden ontvangen.

De showroom is modern, strak en volgens Europese designtaal gebouwd en beslaat meer dan 800 vierkante meter. Klanten kunnen verschillende producten uit bijna alle MANSORY-verfijningsprogramma's bekijken en kennismaken met de meest uiteenlopende producten. In de lounge hebben klanten de mogelijkheid om talloze voorbeelden van de verschillende leer-, carbon- en kleurvarianten te zien en te "voelen", evenals een velgwand met de 33 velgdesigns die exclusief bij MANSORY verkrijgbaar zijn.

Daarnaast zal Mansory in 2022 ook zijn hoofdkantoor in Brand uitbreiden. Met de opening van de nieuwe showroom in Dubai, die klanten kennis laat maken met het volledige productassortiment van Mansory, hoopt het bedrijf zijn klanten te ontvangen in een exclusieve en luxueuze omgeving. De showroom heeft een oppervlakte van meer dan 800 vierkante meter en biedt de mogelijkheid om tot 20 voertuigen tegelijk te exposeren. Naast complete voertuigconversies van alle edele merken, zullen klanten ook kennismaken met een scala aan producten uit bijna alle verfijningsprogramma's van Mansory. In de lounge kunnen klanten voorbeelden van verschillende leer-, carbon- en kleurvarianten bekijken en ervaren terwijl ze hun droomvoertuig samenstellen of hun voertuig verfijnen. Verder is er ook een velgwand met de 33 exclusieve velgontwerpen van Mansory.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...