Mansory bouwt speciale Rolls-Royce Cullinan voor de opening van showroom in Dubai

Mansory, de bekende Duitse tuner gespecialiseerd in het luxueuzer en exclusiever maken van al reeds premium auto's, heeft weer een bijzondere creatie voorgesteld aan het grote publiek. Dit keer gaat het om een speciaal aangepakte Rolls-Royce Cullinan, gepresenteerd ter ere van een zeer speciale gelegenheid: de opening van hun allereerste showroom in Dubai.

De keuze voor Dubai als locatie voor de nieuwe showroom komt niet uit de lucht vallen. Deze stad staat wereldwijd bekend om haar rijkdom en liefde voor luxe. De extravagante levensstijl en drang naar exclusiviteit en individualiteit maken van Dubai de perfecte broedplaats voor een bedrijf dat zich toelegt op het verfijnen van de meest luxueuze automobielen.

De Rolls-Royce Cullinan, die Mansory onder handen heeft genomen, is een schoolvoorbeeld van wat het bedrijf in staat is te bewerkstelligen als het gaat om maatwerk en finesse. Het voertuig ademt pure luxe, nog voordat de aanpassingen van Mansory erop losgelaten werden. Maar na de modificatie is het tot een nieuw niveau van weelde getransformeerd.

De rollende kolos heeft een nieuwe bodykit mogen ontvangen, waar gesmede koolstofvezel de hoofdrol in speelt. Dit hoogwaardige materiaal komt terug in zowel de ventilatieopeningen, diffusers alsook de uitlopende wielkasten, waardoor de toch al imposante verschijning een nog agressievere uitstraling krijgt. De vernieuwing beperkt zich echter niet tot het exterieur, want ook binnenin de Rolls-Royce is geen detail onaangeroerd gebleven. Men vindt er carbon bekleding die naadloos aansluit bij de steekdetails op de stoelen, waardoor het interieur een eigentijdse en sportieve flair krijgt.

Aandrijving blijft bij de Cullinan in handen van een machtige 6,75-liter V12-motor, maar Mansory heeft dit krachtbronnetje nog net iets krachtiger gemaakt. Daar waar het standaardmodel beschikt over 563 pk en 627 lb-ft koppel wordt bij deze Special UAE-build het vermogen opgeschroefd tot maar liefst 610 pk met 701 lb-ft koppel.

Het hart van de auto zit verscholen onder een indrukwekkende kap en is gekoppeld aan een nieuw DX.5 24-inch, volledig gesmeed wiel. Niet alleen zorgt dit voor een robuuste uitstraling, maar draagt het bij aan de algehele rijervaring die zowel kracht als comfort biedt.

De opening van de showroom in Dubai markeert een belangrijke mijlpaal voor Mansory. Gelegen in een moderne setting die meer dan 800 vierkante meter beslaat, kunnen klanten hier niet alleen het nieuwste model bewonderen, maar hebben ze ook toegang tot een reeks andere voertuigen en producten uit de MANSORY-verfijningsprogramma s.

Bezoekers worden verwelkomd in een uiterst exclusieve lounge, waar ze zich kunnen vergapen aan de verschillende leer-, carbon- en kleurvarianten, evenals een velgwand met 33 verschillende designs die enkel bij MANSORY te verkrijgen zijn. Klanten kunnen hier tot in detail hun eigen droomvoertuig samenstellen of bestaande modellen verder personaliseren naar eigen smaak.

Mansory begrijpt dat mensen die interesse hebben in hun producten niets minder dan perfectie nastreven. Zij zoeken iets unieks, iets dat zich onderscheidt van de massa. Met de nieuwe showroom in Dubai streeft Mansory ernaar deze exclusieve clientèle een omgeving te bieden waarin zij zich begrepen voelen en waar de mogelijkheden nagenoeg grenzeloos zijn.

Het is duidelijk dat het bedrijf met de opening van zijn nieuwe showroom en de lancering van de speciale Rolls-Royce Cullinan een statement wilt maken. De prijs van deze unieke auto is niet bekendgemaakt, maar het zal ongetwijfeld een vermogen kosten; passend bij de locatie en de exclusiviteit van het product. Zo zet Mansory een stap verder in de wereld van luxe en blijven zij toonaangevend in een niche waar overdaad en topkwaliteit hand in hand gaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...