Ferrari onthult nieuw logo voor zijn 75-jarig jubileum

Ferrari viert zijn 75-jarig jubileum en heeft een nieuw logo onthuld als eerbetoon aan de oprichter Enzo Ferrari. Enzo Ferrari richtte het iconische autobedrijf in 1947 op en introduceerde slechts drie jaar later de Ferrari Grand Prix-raceauto's op de circuits. Ferrari was een van de iconische merken die deelnam aan de allereerste Formule 1-wereldkampioenschaprace op Silverstone in 1950, naast andere merken zoals Alfa Romeo en Maserati. Sindsdien is Ferrari het enige team dat elk jaar heeft deelgenomen aan de Formule 1 sinds de start van het kampioenschap.

Vandaag de dag is Ferrari uitgegroeid tot een van de meest herkenbare merken ter wereld en is het volgens Brand Finance zelfs het sterkste luxemerk ter wereld in 2021. De Brand Strength Index scoorde 93,9 punten op 100 en heeft een merksterkte van AAA+. Dit getuigt van de blijvende aantrekkingskracht van het merk Ferrari en de waarde die het vertegenwoordigt.

In 2022 lanceert Ferrari zijn krachtige SUV, de Ferrari Purosangue, evenals een converteerbare versie van de 296 GTB, een hybride plug-in sportwagen. Daarnaast wordt de Italiaanse autofabrikant ook getipt om nieuwe Icona-modellen te introduceren als vervolg op de Monza SP1 en SP2 speedsters.

Het nieuwe logo van Ferrari is ontworpen om de unieke geschiedenis van het merk te weerspiegelen en het is bedoeld om de erfenis van de oprichter Enzo Ferrari te eren. Het logo is eenvoudig en elegant, met de initialen EF in een minimalistische stijl en in de kleuren rood, wit en groen die symbool staan ​​voor de Italiaanse vlag.

Al met al blijft Ferrari een van de meest iconische en invloedrijke merken ter wereld en blijft het de lat hoger leggen met zijn innovatieve ontwerpen en baanbrekende technologieën. Met de lancering van zijn nieuwe modellen en het nieuwe logo blijft Ferrari zichzelf opnieuw uitvinden en zijn plaats als leider in de automobielindustrie behouden.

Naast de lancering van nieuwe modellen en het nieuwe logo, blijft Ferrari ook investeren in de Formule 1. Het team heeft onlangs aangekondigd dat ze samenwerken met Amazon Web Services (AWS) om de prestaties van hun racewagens te verbeteren door gebruik te maken van cloudtechnologie en machine learning. Het doel is om gegevens van meerdere bronnen te integreren en zo de prestaties van de racewagens te optimaliseren.

Het is niet de eerste keer dat Ferrari samenwerkt met AWS. Het bedrijf heeft ook geholpen bij het ontwikkelen van een applicatie waarmee fans de prestaties van de Formule 1-auto's kunnen volgen en analyseren. De samenwerking tussen Ferrari en AWS is een voorbeeld van hoe technologie kan worden gebruikt om de prestaties van een team te verbeteren en tegelijkertijd fans een betere kijk op de sport te geven.

Met zijn sterke merkwaarde en toewijding aan innovatie blijft Ferrari een van de meest bewonderde en iconische merken ter wereld. Het blijft de grenzen verleggen met zijn unieke en baanbrekende ontwerpen, terwijl het tegelijkertijd trouw blijft aan zijn rijke geschiedenis en erfenis. Of het nu gaat om de Formule 1 of de productie van straatauto's, Ferrari blijft een leider in de automobielindustrie en een symbool van luxe en exclusiviteit.

In lijn met zijn rijke geschiedenis en erfenis, heeft Ferrari ook een sterke betrokkenheid bij liefdadigheid en filantropie. De Ferrari Owners' Club in het Verenigd Koninkrijk heeft bijvoorbeeld onlangs een recordbedrag van £ 1,2 miljoen opgehaald voor het NSPCC, een Britse liefdadigheidsinstelling die zich richt op de bescherming van kinderen tegen misbruik en verwaarlozing.

De veiling bevatte verschillende unieke Ferrari's en memorabilia, waaronder een Ferrari 458 Speciale Aperta, een zeldzame Ferrari F40 en zelfs een rondleiding door de Ferrari-fabriek in Maranello. Het succes van de veiling toont de toewijding van Ferrari-fans aan het ondersteunen van belangrijke goede doelen en het creëren van positieve impact.

Het is duidelijk dat Ferrari niet alleen een autofabrikant is, maar ook een symbool van luxe, prestaties en betrokkenheid bij sociale verantwoordelijkheid. Het merk blijft innoveren en evolueren om aan de steeds veranderende behoeften van zijn klanten te voldoen, terwijl het ook blijft investeren in goede doelen en sociale projecten.

Of het nu gaat om de Formule 1, straatauto's, liefdadigheid of filantropie, Ferrari blijft een leider in de automobielindustrie en een symbool van luxe en exclusiviteit. Het blijft de grenzen verleggen met zijn unieke en baanbrekende ontwerpen en zal naar verwachting nog vele jaren een iconisch merk blijven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...