Bugatti Legends-serie en bijpassende Capsule Collection onthuld op Pebble Beach Concours d Elegance

Bugatti presenteerde de volledige Bugatti Legends-serie met zes unieke modellen tijdens het Pebble Beach Concours d'Elegance 2014. Deze serie bestaat uit de Jean-Pierre Wimille, Jean Bugatti, Meo Costantini, Rembrandt Bugatti, Black Bess en Ettore Bugatti. Ter aanvulling op deze exclusieve voertuigen lanceerde de luxe autofabrikant ook de Bugatti Capsule Collection, zodat autoliefhebbers in stijl kunnen rijden.

De Capsule Collection bestaat uit diverse kledingstukken zoals leren jassen, broeken, T-shirts, handschoenen, riemen, hoeden, sjaals en tassen. Elk limited edition voertuig uit de Legends-serie heeft een bijpassende outfit geïnspireerd op het design en verhaal achter de auto. De kleding is vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals buffel-, herten-, kalfs- en cordovanleer, evenals edelmetalen.

Een voorbeeld uit de collectie is de Jean-Pierre Wimille Legend, ter ere van Bugatti'ssuccesvolle coureur uit de jaren '30 en de eerste winnaar van het merk op Le Mans. Deze collectie bevat een jas met gestileerde afbeeldingen van het Le Mans-circuit en de handtekening van de coureur. Soortgelijke ontwerpelementen zijn terug te vinden op bijpassende T-shirts.

De Black Bess Legend-outfit is geïnspireerd op de iconische Bugatti Type 18 Black Bess, een van de eerste supersportwagens ter wereld. De bijbehorende kledingstukken zijn onder andere een uniek heren-T-shirt van gemerceriseerde jersey met een monochrome print, een dames-T-shirt met zwarte zijden voorkant, monochrome print en Swarovski-kristaldetails, zijden jersey achterkant, zwarte leren chauffeurshandschoenen en een unisex monochrome leren riem met een goudkleurige EB-monogram gesp.

De zes Legends zijn allemaal gelimiteerde edities waarbij elk model slechts drie keer geproduceerd is, gebaseerd op de Veyron Grand Sport Vitesse.

Naast de indrukwekkende auto's en de exclusieve Capsule Collection, werkte Bugatti ook samen met bekende partners om nog meer luxe producten te ontwikkelen die passen bij de Legends-serie. Deze samenwerkingen omvatten onder andere horloges en luxe accessoires die perfect aansluiten bij de stijl en het erfgoed van elk uniek voertuig.

De zes modellen uit de Bugatti Legends-serie zijn niet alleen een eerbetoon aan belangrijke figuren uit de geschiedenis van Bugatti, maar ook aan memorabele auto's en prestaties van het merk. Deze limited edition voertuigen zijn een echt verzamelobject voor de meest gepassioneerde Bugatti-liefhebbers en vertegenwoordigen de perfecte combinatie van snelheid, luxe en stijl.

Elk van de drie exemplaren per model is voorzien van een uniek serienummer en op maat gemaakte details die de persoonlijkheid en prestaties van de geëerde legende weerspiegelen. De Veyron Grand Sport Vitesse, waarop alle Legends zijn gebaseerd, is op zichzelf al een indrukwekkende auto met een topsnelheid van meer dan 400 km/u en een 0-100 km/u tijd van slechts 2,6 seconden.

De Bugatti Legends-serie en de bijpassende Capsule Collection zijn een perfecte manier om het rijke erfgoed van het merk te vieren. Ze bieden autoliefhebbers niet alleen de kans om een zeldzaam en uniek voertuig te bezitten, maar ook om hun passie voor Bugatti te tonen door middel van bijpassende kleding en accessoires. Deze exclusieve collecties onderstrepen het streven van Bugatti naar innovatie, vakmanschap en het creëren van een luxe levensstijl die verder gaat dan de auto-industrie.

De Bugatti Capsule Collection bestaat uit een uitgebreide reeks luxe kleding en accessoires die zijn ontworpen om de exclusiviteit en het erfgoed van de Bugatti Legends-serie te weerspiegelen. Hier is een gedetailleerde opsomming van de productlijn:

Leren jassen:

  • Hoogwaardige leren jassen, geïnspireerd door de unieke stijl en kleuren van elk Legends-model.
  • Vervaardigd uit diverse soorten leer, zoals buffel-, herten-, kalfs- en cordovanleer.
  • Voorzien van gestileerde afbeeldingen, logo'sen handtekeningen die de individuele Legend vertegenwoordigen.


Broeken:

  • Stijlvolle leren broeken die passen bij de jassen en andere kledingstukken uit de collectie.
  • Beschikbaar in verschillende maten, materialen en kleuren om de unieke stijl van elk Legends-model te accentueren.


T-shirts:

  • Unieke T-shirts met monochrome prints en opvallende ontwerpelementen die zijn geïnspireerd op de Legend-auto's en hun geschiedenis.
  • Beschikbaar in zowel heren- als damesmodellen, gemaakt van hoogwaardige materialen zoals gemerceriseerde jersey en zijde.


Handschoenen:

  • Elegante leren chauffeurshandschoenen, ontworpen om te passen bij de luxe interieurs van de Legend-auto's.
  • Gemaakt van fijn leer, met doordachte details zoals het EB-monogram en de kleuren van de betreffende Legend.


Riemen:

  • Unisex leren riemen met goudkleurige EB-monogram gespen, ontworpen om te passen bij de kleding en accessoires uit de collectie.
  • Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren om de unieke stijl van elk Legends-model te accentueren.


Hoeden:

  • Stijlvolle hoeden die zijn ontworpen om het uiterlijk van de Capsule Collection te complementeren.
  • Gemaakt van hoogwaardige materialen en voorzien van het Bugatti-logo en andere onderscheidende details.


Sjaals:

  • Luxe sjaals gemaakt van fijne materialen zoals zijde en kasjmier.
  • Voorzien van unieke prints en ontwerpelementen die passen bij de kleding en accessoires uit de collectie.


Tassen:

  • Hoogwaardige leren tassen, ontworpen om te passen bij de luxe uitstraling van de Bugatti Legends-serie.
  • Beschikbaar in verschillende stijlen en maten, met opvallende details zoals het Bugatti-logo en het EB-monogram.


Horloges en accessoires:

  • Exclusieve horloges en luxe accessoires die zijn ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande partners, passend bij de stijl en het erfgoed van de Legends-serie.
  • Omvatten onder andere manchetknopen, pennen, portemonnees en sleutelhangers, allemaal met unieke designelementen die zijn geïnspireerd op de Legend-auto's en hun geschiedenis.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...