Lamborghini presenteert de luxe autos Invencible en Autentica

Lamborghini heeft officieel de geheel nieuwe Invencible coupé en Autentica roadster onthuld als laatste eerbetoon aan de Lamborghini V12-aandrijflijn. De twee unieke auto's zijn vormgegeven door het Lamborghini Centro Stile-team om de designkenmerken weer te geven die hebben bijgedragen aan de bekendheid van het bedrijf door de jaren heen.

Vooruitlopend op de overgang van de autofabrikant naar het hybride tijdperk, brengen beide supercars hulde aan de ontwerpen van Lamborghini's iconen uit het verleden, waaronder de Sesto Elemento met grote achtervleugels, de Reventón met zijn unieke luchtvaartstijl, de Aventador met dezelfde monocoque van koolstofvezel, de Sesto Elemento met de centrale drievoudige uitlaat en Essenza SCV12 met een imposante motorkap en frontsplitter.

Het interieur wordt gedomineerd door strakke lijnen, een minimalistisch dashboard en een cockpit omlijst met koolstofvezel, terwijl het kenmerkende zeshoekige motief van Lamborghini terug te vinden is op de ventilatieopeningen en lichtassemblages. Binnenin leveren de v12-aandrijflijnen 780 pk met een IRS-versnellingsbak met zeven versnellingen en vierwielaandrijving.

We hebben twee unieke auto's gemaakt met hun eigen unieke karakter, geïnspireerd op circuitdagen en de circuitomgeving met een hoog octaangehalte, zegt Mitja Borkert, verantwoordelijke van design bij Automobili Lamborghini. Ze zijn ontworpen door Lamborghini Centro Stile en oefenen maximale creativiteit uit op het V12-platform. Deze unieke ontwerpen zijn gebaseerd op ons unieke ontwerp-DNA en tillen tegelijkertijd ons ontwerperfgoed naar een nieuw niveau, aldus de Mitja. Fotos Persbericht Lamborghini Media Center.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...