Lamborghini presenteert de luxe autos Invencible en Autentica

Het is een baanbrekende dag in de wereld van supercars als het Italiaanse autobedrijf Lamborghini twee zinderende nieuwe modellen onthult: de Invencible coupé en de Autentica roadster. Deze auto's zijn niet alleen een lust voor het oog en een technisch meesterwerk, ze staan symbool voor het einde van een tijdperk en het begin van een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van Lamborghini.

Lamborghini, al lang bekend om hun indrukwekkende V12-aandrijflijnen, neemt met de Invencible en Autentica afscheid van deze legendarische motoren. Deze afscheidsmodellen zijn een hulde aan het iconische vermogen en het gedurfde design dat het merk decennia lang gedefinieerd heeft. Als onderdeel van deze viering heeft het ontwerpteam van Lamborghini Centro Stile een buitengewoon design gecreëerd dat de essentie van Lamborghinis iconische modellen zoals de Sesto Elemento en Reventón belichaamt.

De twee voertuigen stralen de pure kracht en dynamiek uit waar Lamborghini om bekendstaat. De grote achtervleugels, typerend voor de Sesto Elemento, zijn opnieuw vormgegeven en geïntegreerd in de Invencible en Autentica, waardoor deze modellen een agressieve en toch gestroomlijnde uitstraling krijgen. Het aeronautische design, eerder gezien op de Reventón, maakt ook een comeback, waarmee Lamborghini'slucht- en ruimtevaartinspiratie verder wordt benadrukt.

De monocoque van koolstofvezel, een kenmerk van de Aventador, versterkt de structurele integriteit terwijl het gewicht van de voertuigen wordt beperkt. Hierbij voegt de centrale drievoudige uitlaat, ontleend aan de Essenza SCV12, een uniek en herkenbaar geluid toe aan de rijervaring. Bovendien maken de indrukwekkende motorkap en frontsplitter deze modellen tot echte straatracers met circuitaspiraties.

In het interieur treffen we het summum van luxe en technologie. De eigentijdse stoelen zijn omhuld in fijn leder, terwijl carbon details het interieur accentueren. Het minimalistische dashboard is gericht op de bestuurder, met alle belangrijke functies binnen handbereik. Het iconische zeshoekige motief van het merk siert de ventilatieopeningen en lichtunits, een knipoog naar de rijke geschiedenis en het consistente design-DNA van Lamborghini.

Met 780 pk aan kracht die door een innovatieve IRS-versnellingsbak met zeven versnellingen en vierwielaandrijving wordt geleverd, beloven de Invencible en Autentica een opwindende rijervaring. De prestaties worden geëvenaard door een uitstekende handling, waardoor elke bocht een uitnodiging is om verder te pushen.

"Deze twee unieke auto's hebben elk een duidelijk eigen karakter, geïnspireerd door de energie van circuitdagen," zegt Mitja Borkert, hoofd van design bij Automobili Lamborghini. Hij benadrukt dat beide modellen het resultaat zijn van grenzeloze creativiteit toegepast op het V12-platform, een platform dat al vele jaren aan de basis staat van de topprestaties van Lamborghini. De Invencible en de Autentica tillen het erfergoed van het merk naar ongekende hoogten.

Met de komst van een hybride tijdperk betreden de Lamborghini Invencible en Autentica de automarkt als een briljant laatste saluut aan de iconische V12-motor. Dankzij hun exclusiviteit, adembenemende prestaties en emotioneel ontwerp, zijn deze modellen zonder twijfel nu al klassiekers. Fans van het merk en autoliefhebbers wereldwijd zullen terugkijken op deze creaties als een glansrijk moment in de historie van Lamborghini; een waardig afscheid van de zuivere verbrandingsmotor en een spannende blik op wat komen gaat.

Met trots presenteert Lamborghini deze technische en esthetische meesterwerken. Voor meer informatie en beelden van deze spectaculaire nieuwe modellen, bezoek het Lamborghini Media Center. De Invencible en Autentica getuigen van Lamborghini'sniet-aflatende streven naar perfectie, snelheid en stijl, en bestendigen het legaat van een merk dat altijd al in de voorhoede van de automotive design en engineering heeft gestaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...