Aston Martin produceert de DBS 770 Ultimate

Aston Martin, het Britse merk synoniem met luxe sportwagens en ongeëvenaarde prestaties, heeft de autowereld weer eens verrast door de lancering van de DBS 770 Ultimate - een opwindend nieuw model dat zowel in ontwerp als prestaties grenzen verlegt. Het is niet slechts een auto; het is een belichaming van engineering-excellentie en een waardig afscheid van een legendarische modelgeneratie.

De DBS 770 Ultimate wordt beschreven als de snelste en krachtigste productieauto die Aston Martin ooit heeft gefabriceerd. Met een gelimiteerde productie van slechts 300 coupes en 199 volantes, is het niet verwonderlijk dat de nieuwe motor van Aston Martin al vóór de officiële levering in het derde kwartaal van 2023 is uitverkocht. Dit geeft blijk van de enorme aantrekkingskracht en status die de auto geniet onder liefhebbers van hoogwaardige sportwagens.

De kern van het nieuwe model is zorgvuldig ontworpen om de allerbeste rijervaring te bieden. Met het oog hierop zal de DBS 770 Ultimate de plaats innemen van de DBS Superleggera, geïntroduceerd in 2018, en deze zelfs overtreffen. De DBS 770 Ultimate wordt aangedreven door een geüpgrade versie van de Twin-Turbo V12-motor, die nu 770ps en een duizelingwekkende 900 Nm koppel levert, goed voor een topsnelheid van 211 mph (circa 339 km/h).

Een ZF achtversnellings automatische transmissie - perfect afgestemd op de behoeften van zo n krachtige motor - wordt gecombineerd met een mechanisch beperkt slipdifferentieel op de achterwielen om het vermogen vloeiend en efficiënt over te brengen. Dankzij de herziene versnellingsbakkalibratie ervaart de bestuurder verbeterde schakelsnelheden en een nog intensievere interactie met de auto.

Hoewel de remprestaties van de voorgaande DBS Superleggera al indrukwekkend waren, heeft Aston Martin de stuurinrichting van zijn 770 Ultimate model verder verfijnd. Er werd gekozen voor een rigide gemonteerde stuurkolom en een verhoging van de laterale stijfheid aan de voorzijde met 25 procent. Daarnaast is er gewerkt aan de dempingkalibratie en softwareafstemming om de controle en handling te optimaliseren - essentieel voor een sportauto van dit caliber.

Het uiterlijk van de DBS 770 Ultimate is net zo onverschrokken als zijn prestaties. De motorkap heeft een kenmerkende hoefijzervormige opening die niet alleen voor esthetiek zorgt, maar ook voor verbeterde koelprestaties. Een nieuwe frontsplitter draagt hier ook aan bij. Daarnaast zijn er drie nieuwe wielstijlen van 21-inch verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, die het visuele aspect van de wagen vervolmaken.

Binnenin treft men een luxe sportief interieur aan, waarbij sport-plusstoelen zijn bekleed met leer en alcantara - een interieur dat even comfortabel als prachtig is ontworpen. Zoals Roberto Fedeli, Chief Technology Officer bij Aston Martin, zei: "Wanneer een iconische modelgeneratie het einde van zijn productie nadert, is het belangrijk om dit moment te markeren met iets buitengewoons."

De DBS 770 Ultimate is zeker geen uitzondering op deze regel. Het is de definitieve versie van het vlaggenschipmodel van Aston Martin, met verbeteringen aan de transmissie, het stuur, de ophanging en de carrosserie. Hiermee garandeert Aston Martin dat de DBS 770 Ultimate niet alleen de krachtigste en snelste DBS is die ooit de fabriek heeft verlaten, maar ook de meest plezierige om te besturen. Dat is wat de DBS 770 Ultimate zo speciaal maakt: het is een viering van de rijke geschiedenis en toekomstige innovatie van Aston Martin, verpakt in een uitzonderlijke auto die zowel in vorm als functie excelleert.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...