Aston Martin produceert de DBS 770 Ultimate

Aston Martin heeft de DBS 770 Ultimate gelanceerd - de snelste en krachtigste productieauto ooit. Gebouwd in een strikt beperkte serie van slechts 300 coupes en 199 volantes gepland om te worden geleverd in Q3 van 2023, is de populairste nieuwe motor van het Britse merk al uitverkocht. De kern van het nieuwe ontwerp is de wens om de allerbeste prestaties en chauffeurervaring mogelijk te maken. Het nieuwe model zal de DBS Superleggera vervangen die in 2018 is gelanceerd. Hoewel de nieuwste iteratie dezelfde Twin-Turbo V12-motor zal bevatten, zal het een extra 45 pk hebben en een toename van zeven procent in de turboboostdruk.

De Aston Martin DBS 770 Ultimate produceert maar liefst 770ps en 900 Nm koppel en kan een topsnelheid van 211 mph bereiken. Vermogen wordt gevoed via een ZF acht-versnellingen automatische transmissie en mechanische beperkte slip differentieel aangebracht op de achterwielen met een versnellingsbakkalibratie die 'de ploegsnelheden en de interactie van de bestuurder verbetert. Het was niet nodig om de DBS Superleggera-remmen te updaten - het Carbon Ceramic Braking-systeem was de uitdaging al aan, met dezelfde schijven van 410 mm x 38 mm vooraan en de schijven van 360 mm x 32 mm achteraan.

Aston Martin heeft echter de besturing van zijn 770 Ultimate-model geüpgraded, door een nieuwe, solide gemonteerde stuurkolom toe te voegen en de laterale stijfheid aan de voorkant met 25 procent te vergroten. Andere verbeteringen zijn de unieke demperkalibratie en softwaretune om de controle op de weg te verbeteren. Als het op visuals aankomt, is het ontwerp net zo gedurfd. De schelpvormige motorkap is voorzien van een opvallende hoefijzer-motoropening en een nieuwe frontsplitter om de koeling te verbeteren.

Nieuwe 21-inch wielstijlen zijn verkrijgbaar in drie afwerkingen – satijnzilver, satijnzwart en satijnzwart met diamant – terwijl het interieur is uitgerust met sport-plusstoelen bekleed met leer en alcantara. Wanneer een iconische modelgeneratie het einde van de productie bereikt, is het belangrijk om de gelegenheid te markeren met iets speciaals, zegt Roberto Fedeli, Chief Technology Officer van Aston Martin. In het geval van de DBS 770 Ultimate hebben we niets gespaard om ervoor te zorgen dat de definitieve versie van ons huidige vlaggenschip in serieproductie in elk opzicht de beste ooit is. Het is niet alleen de snelste en krachtigste DBS in de geschiedenis, dankzij een uitgebreide reeks verbeteringen aan de transmissie, besturing, ophanging en bodemstructuur; het is ook het beste om te rijden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...