Het verhaal achter het luxe automerk Rolls-Royce

Rolls-Royce is een Brits automerk dat bekend staat om zijn ongeëvenaarde luxe en vakmanschap. Opgericht in 1904, heeft het merk meer dan een eeuw geschiedenis en prestige opgebouwd. Van de Rolls-Royce Phantom tot de Wraith en Dawn, elk model dat het merk produceert is een meesterwerk van design en technologie.

De geschiedenis van Rolls-Royce begon in 1904, toen Charles Rolls en Henry Royce elkaar ontmoetten en besloten om samen te werken aan de productie van auto's. Hun eerste auto, de Rolls-Royce 10 HP, werd al snel gevolgd door de Silver Ghost, die al snel de bijnaam 'The Best Car in the World' kreeg. Sindsdien heeft Rolls-Royce een reputatie opgebouwd als de onbetwiste leider in de wereld van luxe auto's.

Elke Rolls-Royce wordt met de hand gemaakt en afgewerkt tot in de kleinste details. Het merk staat bekend om zijn gebruik van de beste materialen, waaronder handgemaakt leder, houtfineer en gepolijst roestvrij staal. Rolls-Royce heeft ook innovatieve technologieën ontwikkeld om de rijervaring van zijn klanten te verbeteren, zoals een geavanceerd audiosysteem en een head-up display dat informatie op de voorruit projecteert.

Rolls-Royce is ook bekend om zijn aandacht voor detail en maatwerk. Klanten kunnen hun auto volledig aanpassen aan hun wensen en specificaties, van de bekleding tot de kleur van het exterieur. Het merk biedt ook een reeks aanvullende diensten, waaronder een conciërgeservice en een uitgebreide garantie.

Het Rolls-Royce-merk heeft ook een aantal iconische modellen voortgebracht, waaronder de Rolls-Royce Phantom, die algemeen wordt beschouwd als de ultieme luxe-auto, en de Wraith, die de perfecte combinatie biedt van prestaties en comfort.

Al met al blijft Rolls-Royce een synoniem voor luxe en vakmanschap, en het merk blijft zich inzetten voor het produceren van de meest exclusieve en verfijnde auto's ter wereld.

Hoeveel kost een Rolls-Royce?

De extravagante prijzen van Rolls-Royce auto's overtreffen bijna alles wat er op de markt verkrijgbaar is en tonen de luxueuze aanpak zonder beperkingen die diep verankerd is in elk model. De geschatte startprijs voor de Rolls-Royce Cullinan SUV is met €355.000 het laagst, voordat er opties worden toegevoegd.

De Rolls-Royce Ghost is het zogenaamde instapmodel van het merk, maar is nog steeds het toppunt van pracht en rijkdom, met een gemelde startprijs van €400.000. De vlaggenschip Rolls-Royce Phantom start met een geschatte prijs van €465.000.

Maar deze prijzen zijn verre van het hele verhaal. Bijna elk model is op maat gemaakt naar de wensen van de koper. Een enkele optie kan meer kosten dan de meeste nieuwe voertuigen die te vinden zijn bij dealers over de hele wereld. De uiteindelijke prijzen, hoewel voornamelijk een goed bewaard geheim, kunnen €100.000 of meer hoger uitvallen dan de startprijs.

Wat is de duurste Rolls-Royce?

Als je de duurste nieuwe Rolls-Royce te koop wilt kopen, is er praktisch geen limiet aan de hoeveelheid geld die je kunt uitgeven. De geschatte startprijs van de Phantom van €465.000 loopt snel op tot €540.000 voor de verlengde versie, essentieel een Rolls-Royce limousine.

De Rolls-Royce Boat Tail prijs was de duurste ooit verkochte Rolls-Royce. Deze aanbieding van drie met de hand vervaardigde tweedeurs modellen had een verbazingwekkende geschatte prijs van €28 miljoen. De slanke Rolls-Royce cabriolet voegt jachtdesignelementen samen tot een tijdloze look.

Een andere dure Rolls-Royce is de Sweptail, een werkelijk op maat gemaakt model met slechts één exemplaar ter wereld. Het heeft een uitgestrekt panoramisch zonnedak dat mooi taps toeloopt naar de achterkant en werd verkocht voor een geschatte €13 miljoen.

Hoeveel kost de goedkoopste Rolls-Royce?

De Rolls-Royce is de laagst geprijsde sedan, met een geschatte startprijs van €400.000. Wie op zoek is naar het absoluut goedkoopste nieuwe model dat vandaag de dag beschikbaar is, kan zich richten tot de Rolls-Royce Cullinan prijs, met een gemelde startprijs van €355.000.

Houd je ogen open voor de eerste elektrische Rolls-Royce coupé. De meeste berichten geven aan dat de verbluffende tweedeurs Rolls-Royce Spectre een geschatte startprijs zal hebben van €400.000.

Begrip van het Rolls-Royce auto assortiment

De meeste Rolls-Royce auto's hebben één woord modelnamen, vaak gebaseerd op spirituele entiteiten. Het eerste gebruik van Phantom in een modelnaam dateert terug tot 1925 en is nog steeds het vlaggenschip van het ultraluxe merk.

Andere modellen, zoals de Wraith en Ghost, gaan verder met deze spirituele benaming methodologie, evenals het allereerste elektrische Rolls-Royce model, de aankomende Spectre. Een model dat deze conventie tart, net zoals het de typische Rolls-Royce carrosserie stijl tart, is de SUV Rolls-Royce Cullinan. Het ontleent zijn naam aan de grootste diamant ooit ontdekt. Veel modellen, inclusief de huidige Phantom en Ghost, zijn verkrijgbaar met verlengde wielbasisvarianten om een weelderige achterste rij-ervaring te bieden gericht op een chauffeurservaring. Black Badge varianten omvatten vele verduisterde elementen, inclusief een zwarte grille in plaats van het iconische gepolijste metaal, en omvatten vaak ook prestatieverbeteringen, hoewel het merk zich nooit richt op het creëren van de snelste auto ter wereld.

Terwijl bijna elke Rolls-Royce die van de band rolt gepaard gaat met gepersonaliseerde specificaties op maat gemaakt naar de wens van de koper, heeft de autofabrikant onlangs nog een niveau van rode loper luxe geïntroduceerd via zijn Coachbuild divisie, wat resulteert in enkele van de zeldzaamste en meest grandioze Rolls-Royces.

Interessante weetjes over Rolls-Royce

Toen de productie van Rolls-Royce voertuigen zich afsplitste van zijn aero-engine divisie, was Volkswagen Group de hoogste bieder die de productie overnam. Toch was er een serieus probleem in de plannen. Vanwege zijn bestaande relatie als auto-motorenleverancier, nam BMW exclusieve rechten over de essentiële Rolls-Royce handelsmerken. Na een beperkte overeenkomst met BMW te hebben bereikt, bouwde Volkswagen beperkte Rolls-Royce modellen van 1998 tot 2003, voordat het zich overgaf aan de dominante positie van BMW. Een ander interessant detail over Rolls-Royce auto's is ingebouwd in elk wiel. Kijk goed en je zult zien dat het Rolls-Royce logo altijd rechtop staat, dankzij een gespecialiseerde gyroscoop die erin is verwerkt.

Waar wordt Rolls-Royce gemaakt?

Elke Rolls-Royce auto wordt gemaakt in Goodwood, Engeland. De met de hand gebouwde auto's worden geproduceerd in een hypermoderne productiefaciliteit die in 2003 werd geopend toen BMW de eigendom overnam.

Elektrische auto's van Rolls-Royce

Nu autofabrikanten en motorproducenten over de hele wereld zich richten op elektrificatie, staat de Rolls-Royce Spectre klaar om hetzelfde te doen met een volledig elektrisch platform dat een nieuwe generatie introduceert.

Er wordt verwacht dat de elektrische Rolls-Royce coupé Spectre vergelijkbare prestatiegegevens zal hebben als de indrukwekkende V-12 motoren, en bestuurders zullen waarschijnlijk niet veel verschil merken omdat elke Rolls-Royce fluisterstil presteert.

De Spectre wordt verwacht de eerste van veel elektrische voertuigen van Rolls-Royce te zijn. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het van plan is om exclusief elektrische voertuigen te produceren tegen 2030.

Rolls-Royce modellen: Laten we de lijst doornemen van de huidige nieuwe Rolls-Royce modellen die te koop zijn, samen met enkele recent stopgezette modellen en de iconen uit het verleden.

Rolls-Royce Cullinan

Vernoemd naar de grootste ooit ontdekte diamant, verhoogt de Rolls-Royce Cullinan de omvang om de Range Rover van de troon te stoten en de eerste SUV van de weelderige Britse autofabrikant te leveren. Zijn grandioze voorzieningen staan boven de beste luxe SUV s, waardoor deze parel in een klasse apart staat.

Bestuurders zullen de omvang niet eens merken vanwege zijn vierwielbesturing die de manoeuvreerbaarheid bij lage snelheden verbetert en de stabiliteit bij hoge snelheden verhoogt. Het Flagbearer systeem scant de weg vooruit om de vering aan te passen aan de wegcondities en biedt een ongeëvenaarde ervaring die de moeiteloze ritten van Lexus of Jaguar doet verbleken.
De Cullinan is ook een off-road monster dat zijn sporen heeft verdiend in de strijd. Rolls-Royce werkte samen met National Geographic om de Cullinan 12.000 mijl over drie continenten te nemen en zand, sneeuw en alles daartussenin te overwinnen.

Rolls-Royce Ghost

Als je in dezelfde competitie speelt als de Mercedes-Benz Maybach S-Class, betekent dit dat je bij de top hoort. Dus als mensen verwijzen naar de Rolls-Royce Ghost prijs als het instapmodel van het merk, doet dit onberispelijke voertuig geen recht aan. Het is voorzien van de klassieke Rolls-Royce coachdeuren, die het ruime interieur openen met een vleugje elegantie. Elke centimeter van deze spirituele gids is versierd met eersteklas materialen, van soepel leer tot exotische houtinleg.

Als de reguliere Rolls-Royce Ghost prijs een beetje te veel wisselgeld achterlaat in je zak, stap dan over op de high-performance Rolls-Royce Ghost Black Badge variant met bijna 600 pk, gelijk aan ongeveer drie Volvo auto's gecombineerd.

Rolls-Royce Phantom

Voor auto's zoals BMW en Audi, hebben bestuurders plezier in het verplaatsen van A naar B. Maar in het vlaggenschip van Rolls-Royce, de Phantom, is transport een verheven ervaring. Het zweeft over het wegdek op een wolk, omgeven door de beste voorzieningen en gevuld met een gevoel van rijkdom in de ruimste zin van het woord.

Met bijna een eeuw geschiedenis achter de naam van het Phantom-model, kunt u er zeker van zijn dat u het allerbeste krijgt van de meest luxe autofabrikant die ooit heeft bestaan, en gemakkelijk de eens gouden standaard en nog steeds luxe Cadillac-modellen overtreft.

Rolls-Royce Spectre

Nu de concurrentie voor de beste elektrische auto's toeneemt, stapt Rolls-Royce op om het eerste volledig elektrische aanbod van het luxe merk te leveren. De tweedeurs elektrische Rolls-Royce Spectre en zijn vrijwel stille aandrijflijn zullen binnenkort over de op maat gemaakte productielijnen rollen. De sterrenhemel strekt zich uit tot aan de deurpanelen en vult het vloeiende, schilderachtige dashboard aan. De meeste rapporten geven aan dat twee elektrische motoren 577 pk zullen leveren, overeenkomend met de specificaties van de interne verbrandingsmotor van Rolls. Hoewel de actieradius naar verwachting iets minder zal zijn dan die van top-EV-concurrenten zoals de Tesla Model S Plaid en de meer op waarde gerichte Polestar, is dat geen probleem voor Rolls-Royce-eigenaren die liever een vliegtuig of helikopter gebruiken voor lange reizen.

Rolls-Royce Boat Tail

Voor de gelukkige enkeling die uitgenodigd wordt om een ​​op maat gemaakt model te creëren met de Rolls-Royce Coachbuild-divisie, brengen ambachtslieden harmonie tussen mens en machine naar voren, waarbij individueel karakter wordt samengevoegd in het gehele ontwikkelingsproces. Elk model dat uit dit proces komt is bijzonder, maar de Rolls-Royce Boat Tail is een van de meest exclusieve modellen die ooit uit de Goodwood-productiefaciliteit zijn voortgekomen. Er bestaan slechts drie exemplaren, elk uniek vervaardigd naar de specificaties van de eigenaar.

Je wilt misschien even gaan zitten voordat je de prijs van de Rolls-Royce Boat Tail te weten komt. Het heeft de titel van 'swerelds duurste nieuwe auto, met een astronomische geschatte prijs van $ 28 miljoen, hoger dan de torenhoge Bugatti prijslijst.

Het ontwerp knipoogt naar de 1932 Boat Tail uit het verleden en combineert J-Class jachtelementen voor een indrukwekkende, gestroomlijnde en dominante uitstraling. Eigenaren krijgen twee Bovet-tijdpieces die als polshorloges gedragen kunnen worden of in de fascia als autoklokken kunnen worden geplaatst.

Rolls-Royce Sweptail

Vier jaar van liefde en arbeid gingen in de unieke Rolls-Royce Sweptail, waardoor een van de meest verbluffende ontwerpen is ontstaan die de wereld ooit heeft gezien. Een ononderbroken panoramisch glazen dak strekt zich uit van voorruit tot achterbumper, taps toelopend in een slanke, tijdloze vorm gemodelleerd naar voertuigen uit het begin van de 20e eeuw en jachtelementen uit het verleden en heden. Ontworpen en gebouwd voor een Rolls-Royce-kenner, was de Sweptail ooit 'swerelds duurste voertuig, aangeboden voor een geschatte prijs van €13 miljoen.

Rolls-Royce Wraith

Toen de Phantom Coupe ter ziele werd gelegd, nam de Rolls-Royce Wraith de leiding als het ultraluxe tweedeursmodel. Zijn aflopende daklijn is even prachtig als je zou verwachten, en het is een van de snelste Rolls-Royces op de weg, met dezelfde snelheid als sommige Lamborghini-modellen. Gebouwd op hetzelfde platform als de Ghost, blijft dit model trouw aan de gebruikelijke naar achteren openende deuren en buitenaardse aanpassingsmogelijkheden, althans toen het van de productielijnen rolde vóór 2021. Als je chauffeur achter het stuur zal zitten, kies dan voor de Privacy Suite van de verlengde versie om de achterste cabine van het interieur van de Rolls Royce Phantom te veranderen in een afgelegen toevluchtsoord.

De meeste Wraith-eenheden kwamen met de klassieke Rolls-voorkant, maar de Black Badge-variant voegt een subtiel maar agressief zwart rooster toe, samen met verhoogde prestaties. Het is een wereld verwijderd van pittige modellen van Porsche of Ferrari, maar nog steeds een opwindende ervaring rondom.

Rolls-Royce Dawn

Zet het dak naar beneden en voel de ochtendzon terwijl je omhuld wordt door de soepele leren stoelen van de Rolls-Royce Dawn. De productie van deze ongelooflijke luxe tweedeursauto behoort tot het verleden, maar het blijft een van de mooiste modellen van het merk. Een handvol gespecialiseerde varianten werden geproduceerd, waaronder 50 exemplaren van een Silver Bullet Dawn met ontwerpkenmerken uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Een aftermarket-versie van het Duitse Mansory car modification-bedrijf verlaagde de rijhoogte en versterkte de prestaties. Er is gewoon geen betere manier om de wind door je haar te laten waaien terwijl je moeiteloos over de weg rijdt in een van de meest luxe auto's ter wereld.

Het is geen auto voor kinderen, maar het zal je innerlijke vreugde naar buiten laten komen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...