Dit is de nieuwe Lamborghini Aventador SVJ

Hoofden draaien en harten fladderen als een Lamborghini-sportwagen wordt gespot. Lamborghini is een auto-icoon, trendsetter en recordbreker. In de recente geschiedenis vestigde de Huracan Performante in 2016 een nieuw record voor de productieauto van Nürburgring Nordschleife. De rondetijd van 6:52:01 bleef meer dan een jaar bovenaan de recordkaart staan en eindigde in september 2017. Daarvoor had de Lamborghini Aventador LP 750-4 SV het record gevestigd in 2015. De Aventador leverde een rondetijd van minder dan zeven minuten. In 2018 keerde de topplek weer terug naar Lamborghini. Lees alles over de recordinstelling Lamborghini Aventador SVJ.De geheel nieuwe Lamborghini Aventador SVJ zou worden onthuld tijdens Monterey Car Week in augustus 2018, maar het team had een verrassing in petto voor fans.

De nieuwste sportwagen van het "House of the Raging Bull” zou in plaats daarvan een maand eerder, in juli 2018, een debuut maken op de Nürburgring Nordschleife. Het was hier dat de geschiedenis een nieuw ronderecord werd gemaakt voor productieauto's. Het voertuig werd gecamoufleerd en bestuurd door de officiële Lamborghini-chauffeur, Marco Mapelli. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Lamborghini stond klaar om alles op de rails te zetten. Pirelli-technici speelden ook een grote rol in deze prestatie, dankzij hun uitgebreide bandenondersteuning. De zeer bekwame chauffeur heeft het gloednieuwe voertuig tot het uiterste gebracht. Zowel de bestuurder als het voertuig gingen de uitdaging van de 20,6 kilometer lange baan uitstekend aan en pakten het aan. Tegen het einde van de dag bedroeg het nieuwe ronderecord voor productieauto's 6:44 ,97 minuten. Dit was echt een inspirerende voorstelling.

"De Aventador SVJ neemt het Jota-achtervoegsel aan, volgens de Lamborghini-traditie voor het aanduiden van het baangerichte talent van een auto. Deze nieuwe auto is de convergentie van Lamborghini-technologieën om een supersportwagen te produceren die de huidige prestatiebenchmarks overstijgt”, legt Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini uit. De Lamborghini Aventador SVJ profiteert van een uitstekende verhouding tussen gewicht en vermogen. Dit onderdeel helpt de bestuurder om het voertuig naar recordinstellingssnelheden te brengen. Lichtgewicht materialen en een zeer nauwkeurig ontwerp geven de Aventador SVJ een gewicht/vermogensverhouding van 1,98 kg/pk. Dit zorgt voor een nog hoger uitgangsvermogen. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam voor deze Lamborghinisportwagen heeft ook het gepatenteerde ALA 2.0 actieve aerodynamica systeem met aero-vectoring onder de knie. Dit garandeert de best mogelijke bediening en de beste neerwaartse kracht.

Daarnaast heeft het team alle nieuwe aerodynamische functies ontworpen die specifiek zijn voor de SVJ. Deze componenten spelen een grote rol in het recordtempo voor het nieuwe voertuig. De prestaties van het ALA-systeem in de Lamborghini Aventador SVJ werden geoptimaliseerd met behulp van CFD-simulatie. Het voertuig vereist een uitzonderlijke neerwaartse kracht, waardoor het engineeringteam zowel de actieve als de passieve dynamische systemen moest herwerken. Hun harde werk wierp zijn vruchten af omdat de veranderingen succesvol waren. De configuratie werd ook opnieuw ontworpen om het vierwielaandrijfsysteem te verbeteren, waardoor de bestuurderscontrole en het rijgedrag van het supersnelle voertuig worden verbeterd. De achterwielbesturing is ook verbeterd om ook de prestaties te verbeteren. Samen gevoegd, leidden de veranderingen tot het creëren van een nieuw snelheidsrecord voor ronden.

Lamborghiniliefhebbers en racefans over de hele wereld willen graag zien wat de Lamborghini Aventador SVJ vervolgens doet. Welke andere records zou dit ongelooflijk snelle voertuig kunnen breken? Hoe lang blijft deze Lamborghinisportwagen zijn plaats bovenaan de recordsnelheidstabel behouden? Alleen de tijd zal het leren, en we kunnen niet wachten om erachter te komen.

  • Motor: De Lamborghini Aventador SVJ is uitgerust met een krachtige V12-motor. Het exacte motorvermogen is afhankelijk van het specifieke model, maar het kan oplopen tot wel 770 pk.
  • Acceleratie: Deze supercar heeft indrukwekkende prestaties en kan in slechts 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.
  • Topsnelheid: De Aventador SVJ heeft een opmerkelijke topsnelheid van ongeveer 350 km/u, waardoor het een van de snelste productieauto's ter wereld is.
  • Transmissie: De auto is voorzien van een geavanceerde transmissie met zeven versnellingen, die zorgt voor snelle en soepele schakelmomenten.
  • Gewicht: Het gewicht van de Aventador SVJ varieert afhankelijk van de configuratie, maar het is meestal rond de 1.500 kg. Dit wordt bereikt door het gebruik van lichtgewicht materialen, zoals koolstofvezel en aluminium.
  • Aerodynamica: De SVJ is ontworpen met een geavanceerd aerodynamisch systeem om de downforce te optimaliseren en de stabiliteit bij hoge snelheden te verbeteren. Het heeft beweegbare aerodynamische elementen, zoals een grote achterspoiler, om de luchtstroom te regelen.
  • Remmen: De Aventador SVJ is uitgerust met krachtige remmen die zorgen voor uitstekende vertraging en controle, zelfs bij hoge snelheden. Keramische remschijven worden vaak gebruikt om de remprestaties te verbeteren.
  • Ophanging: Om de wegligging te verbeteren, heeft de SVJ een geavanceerd ophangingssysteem met meerdere instellingen. Hiermee kan de bestuurder de demping en het rijgedrag aanpassen aan de rijomstandigheden.
  • Banden: De auto is uitgerust met hoogwaardige sportbanden die zorgen voor maximale grip en tractie op de weg. Deze banden zijn speciaal ontworpen om de prestaties van de auto te optimaliseren.
  • Interieur: Het interieur van de Aventador SVJ is luxueus en sportief. Het bevat hoogwaardige materialen, zoals leder en koolstofvezel, en biedt comfortabele zitplaatsen en geavanceerde technologische functies.


Let op: De exacte specificaties kunnen variëren afhankelijk van het productiemodel en de specifieke opties die zijn gekozen. Het is altijd raadzaam om de officiële Lamborghini-website of een erkende dealer te raadplegen voor de meest actuele en gedetailleerde informatie over de Lamborghini Aventador SVJ.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...