Kawasaki gaat de absurd krachtige Ninja H2R produceren

Kawasaki heeft aangekondigd dat het in 2015 de productie zal starten van de langverwachte Ninja H2R, een motor die de grenzen van snelheid en kracht verlegt. Deze indrukwekkende motor is vernoemd naar de iconische Kawasaki H2 Mach IV uit de jaren 70. Het vernieuwde model heeft al veel media-aandacht gekregen sinds het onlangs werd tentoongesteld in Keulen.

De Ninja H2R is absoluut een krachtpatser. Met zijn 998 cc inline-4 DOHC-motor en supercharger kan deze motor maar liefst 300 pk genereren, wat 50% meer is dan zijn naaste concurrent. Dit betekent dat het huidige snelheidsrecord voor productiemotorfietsen van 194 mph, dat momenteel in handen is van de Suzuki Hayabusa, zou kunnen worden verbroken. De geschatte topsnelheid van de Ninja H2R ligt rond de 400 km/u, waardoor het een echt snelheidsmonster is op twee wielen.

Het ontwerp van de Ninja H2R is zo geavanceerd dat zelfs de lucht- en ruimtevaartdivisie van Kawasaki Heavy Industries heeft bijgedragen aan de ontwikkeling ervan. Hoewel deze motor bedoeld is voor gebruik op het circuit, heeft Kawasaki ook een straatlegale versie aangekondigd genaamd de H2. Deze zal worden onthuld tijdens de EICMA-show in Milaan later dit jaar.

De specificaties van de Ninja H2R zijn indrukwekkend. De motor is vloeistofgekoeld en beschikt over een 4-cilinder 4-takt lijnmotor met een cilinderinhoud van 998 cm³. Het brandstofsysteem is voorzien van brandstofinjectie met vier Ø 50 mm injectoren. De remmen zijn uitgerust met dubbele semi-zwevende 330 mm Brembo remschijven aan de voorzijde en een enkele 250 mm remschijf aan de achterzijde. De vering is ontworpen voor optimale prestaties, met een omgekeerde voorvork en een Öhlins TTX36 gasgevulde schokdemper aan de achterzijde.

Met de lancering van de Ninja H2R zet Kawasaki een nieuwe standaard in de wereld van supersportmotoren. Het combineert baanbrekende technologie, kracht en elegantie in een enkel voertuig. Deze motor vertegenwoordigt de passie en het streven naar uitmuntendheid van Kawasaki als een toonaangevend merk in de motorindustrie.

De lancering van de Ninja H2R heeft niet alleen de motorliefhebbers wereldwijd in vervoering gebracht, maar heeft ook de aandacht getrokken van verzamelaars en liefhebbers van exclusieve voertuigen. Met zijn beperkte productieaantal en buitengewone prestaties is de Ninja H2R een waar collector'sitem geworden.

Om het uitzonderlijke karakter van de motor te benadrukken, heeft Kawasaki ervoor gekozen om elke Ninja H2R met de hand te assembleren. Dit zorgt voor een nauwgezette kwaliteitscontrole en zorgt ervoor dat elke motor tot in de kleinste details perfect is afgewerkt. Het is een ware kunstvorm die resulteert in een uniek exemplaar dat staat voor vakmanschap en precisie.

Naast de technische hoogstandjes en het exclusieve karakter van de Ninja H2R, heeft Kawasaki ook aandacht besteed aan het comfort en de veiligheid van de rijder. De motor is uitgerust met geavanceerde elektronische rijhulpsystemen, waaronder tractiecontrole, instelbare rijmodi en een geavanceerd remsysteem. Deze functies zorgen ervoor dat de bestuurder vol vertrouwen kan genieten van de ongekende kracht en snelheid van de Ninja H2R.

De prijs van de Ninja H2R weerspiegelt zijn exclusiviteit en prestaties. Met een prijskaartje van meer dan €50.000 behoort deze motor tot de top van het segment en is het een investering voor degenen die streven naar het bezitten van een van de meest krachtige en unieke motoren ter wereld.

Met de introductie van de Ninja H2R heeft Kawasaki zijn positie als een pionier in de motorindustrie versterkt. De combinatie van baanbrekende technologie, verbluffende prestaties en oogverblindend design maakt van de Ninja H2R een ware mijlpaal in de geschiedenis van de supersportmotoren. Het is een machine die de grenzen verlegt en de passie voor het rijden op twee wielen opnieuw definieert.

  • Motor: Vloeistofgekoelde, 4-cilinder 4-takt lijnmotor met supercharger
  • Cilinderinhoud: 998 cm³
  • Boring x slag: 76 x 55 mm
  • Compressieverhouding: 8.3:1
  • Kleppensysteem: DOHC, 16 kleppen
  • Brandstofsysteem: Brandstofinjectie met 4 x Ø 50 mm dubbele injectie
  • Startsysteem: Elektrisch
  • Smering: Geforceerde smering, wet sump met oliekoeler


Remmen:

  • Voorremmen: Dubbele semi-zwevende 330 mm Brembo remschijven, remklauw: dubbel radiaal gemonteerd, Brembo M50 monobloc, tegenover liggend 4-zuigers
  • Achterrem: Enkele 250 mm remschijf, remklauw: Brembo, dubbele tegenover liggende zuigers


Vering:

  • Voorvering: 43 mm omgekeerde voorvork met uitgaande- en compressiedemping, instelbare veervoorspanning en top-uit veren
  • Achtervering: Nieuwe Uni-Trak met Öhlins TTX36 gasgevulde schokdemper, piggyback reservoir, compressiedemping, uitgaande demping, instelbare veervoorspanning


Overige specificaties:

  • Transmissie: 6-versnellingsbak
  • Wielbasis: 1.450 mm
  • Zithoogte: 830 mm
  • Drooggewicht: 216 kg
  • Tankinhoud: 17 liter
  • Banden: Voorband - 120/70ZR17M/C (58W), Achterband - 200/55ZR17M/C (78W)
  • Elektronica: Traction Control System (TCS), Kawasaki Quick Shifter (KQS), Kawasaki Launch Control Mode (KLCM), Engine Brake Control (KEBC), Kawasaki Intelligent anti-lock Brake System (KIBS)


De Kawasaki Ninja H2R is een baanbrekende motor die ongeëvenaarde prestaties levert. Met zijn krachtige 998 cc inline-4 DOHC-motor en supercharger is hij in staat om maar liefst 300 pk te genereren. Dit vermogen overtreft zijn concurrenten met 50%. De geschatte topsnelheid van de Ninja H2R ligt rond de 400 km/u, wat de motor een van de snelste productiemotorfietsen ter wereld maakt.

Met geavanceerde technologieën, zoals tractiecontrole, instelbare rijmodi en een geavanceerd remsysteem, biedt de Ninja H2R een uitzonderlijk rijervaring. Het ontwerp is geïnspireerd op de legendarische Kawasaki H2 Mach IV en is een samensmelting van esthetiek en aerodynamica.

Let op: De Kawasaki Ninja H2R is bedoeld voor gebruik op het circuit en is niet straatlegaal. Het is een exclusieve motorfiets met beperkte productieaantallen en een prijskaart

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...