De Mulliner Batur is het nieuw model van Bentley

Bentley Mulliner, de oudste carrosseriebouwer ter wereld, staat bekend om het vakmanschap van exclusieve grand tourers met een carrosserie, die het hoogtepunt vormen van de Bentley-familie. Het Bacalar-project was een direct succes en nu zal Mulliner dit jaar een verbluffend nieuw model onthullen: de Batur, tijdens de Monterey Car Week.

De Bacalar is een uniek en exclusief model van Bentley, ontworpen en vervaardigd door de Mulliner-afdeling van het bedrijf. De auto is gebaseerd op de Bentley Continental GT en is vernoemd naar Laguna Bacalar in Mexico, bekend om zijn turquoise wateren en de nabijgelegen Bacalar-chico-watervallen.

De Bacalar is de eerste in een nieuwe serie van Mulliner-modellen die zich richten op uiterst exclusieve, op maat gemaakte auto's voor klanten die op zoek zijn naar iets bijzonders en persoonlijks. De auto is gemaakt met behulp van geavanceerde technologieën en de beste materialen en ambachtelijke technieken.

Met de Mulliner Batur introduceert Bentley een nieuwe ontwerptaal die thema's en vormen zal definiëren voor Bentley's toekomstige reeks elektrische batterijvoertuigen (BEV's). De Batur is vernoemd naar het prachtige Lake Batur op Bali in Indonesië, een 16 km2 groot kratermeer van 88 meter diep.

Net als de Bacalar heeft de Batur een unieke carrosserie die is ontworpen om de luchtstroom te optimaliseren en de prestaties te verbeteren. De auto heeft ook een elektrische aandrijflijn die zal dienen als een blauwdruk voor de toekomstige elektrische auto's van Bentley.

Het interieur van de Bacalar is net zo indrukwekkend als de buitenkant, met een combinatie van hoogwaardige lederen bekleding, hout- en metaalaccenten en geavanceerde technologieën. Het interieur van de Batur zal naar verwachting ook op maat gemaakt zijn en de nieuwste technologieën bevatten.

De Bacalar is een zeer exclusief model met slechts 12 exemplaren die zullen worden geproduceerd. De prijs van de auto is niet bekendgemaakt, maar gezien de unieke aard van de auto en het vakmanschap dat erin is gestoken, wordt verwacht dat het een aanzienlijk bedrag zal kosten. Er zijn nog geen details bekend over hoeveel exemplaren van de Batur zullen worden geproduceerd en hoeveel ze zullen kosten.

De Mulliner Bacalar en Batur zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van klanten die op zoek zijn naar een exclusieve en persoonlijke auto, en zijn gemaakt met behulp van de nieuwste technologieën en de beste materialen en vakmanschap. Ze zijn beide een uitdrukking van Bentley's ongeëvenaarde aandacht voor detail en vakmanschap.

De officiële onthulling van de auto vindt plaats tijdens de Monterey Car Week op zondag 21 augustus, en er wordt verwacht dat er meer informatie over het model beschikbaar zal komen na de onthulling.

Het is echter bekend dat de Batur, net als de Bacalar, een exclusief model zal zijn dat in beperkte aantallen wordt geproduceerd. Het is ook aangekondigd dat de Batur een geheel nieuwe ontwerptaal voor Bentley zal introduceren, met thema's en vormen die de toekomstige reeks elektrische batterijvoertuigen (BEV's) van het merk zullen definiëren.

Gezien het vakmanschap en de exclusiviteit van de Bacalar en het erfgoed van Bentley Mulliner, wordt verwacht dat de Batur een indrukwekkend en uniek model zal zijn, gemaakt met behulp van geavanceerde technologieën en de beste materialen en ambachtelijke technieken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...