Buell 1125 motors herwerkt tot een beperkte editie van 47 Ronin

Ronin Motor Works, in samenwerking met Magpul Industries, gevestigd in Colorado, heeft een exclusieve motorserie gecreëerd met de toepasselijke naam Ronin 47. Deze naam is afgeleid van een beroemde Japanse legende over de 47 Ronin, een groep samoerai die hun meester hebben verloren en vastbesloten waren om wraak te nemen.

Elke motorfiets in deze serie is gebaseerd op de Buell 1125R en 1125CRS-modellen die werden geproduceerd voordat de Harley-Davidson Buell Motorcycle Company in 2009 zijn deuren sloot. Ronin Motor Works heeft deze motoren opnieuw ontworpen en aangepast, waardoor ze een geheel eigen identiteit hebben gekregen. Een opvallende verbetering is de toevoeging van een high-flow, single-core radiator aan de voorkant, verbonden met een verborgen overlooptank in de linkervorkpoot. Deze aanpassing zorgt voor een betere warmteafvoer en een verbeterde koeling van de motor.

Naast de radiator heeft de Ronin 47 ook andere wijzigingen ondergaan. De originele Showa-voorvorken zijn vervangen door een hefinrichting van gegoten aluminiumlegering, wat niet alleen zorgt voor een unieke uitstraling, maar ook het rijgedrag verbetert. Het stuurgevoel is verfijnd door de verhoging van het pad met 13 mm. Dankzij verschillende andere aanpassingen en verbeteringen biedt de Ronin 47 een uitzonderlijke rijervaring die past bij de reputatie van zijn legendarische naam.

Het eerbetoon aan de 47 Ronin gaat verder met elk exemplaar van de motorfiets. Elke fiets is gegraveerd met de naam van een van de 47 Ronin uit het Japanse verhaal. Deze namen zijn ook te vinden op de bamboe gereedschapskist die bij elke motorfiets wordt geleverd, waardoor een verbinding met de legendarische krijgers wordt gelegd.

Een motorfiets uit de Ronin 47-serie is een zeldzaam en exclusief bezit. Met een prijskaartje van €32.440 straalt elke motorfiets vakmanschap, uniek design en het respect voor een eeuwenoude legende uit. Deze limited edition motorfietsen zijn meer dan alleen een vervoersmiddel, ze zijn een eerbetoon aan moed, vastberadenheid en de erfenis van de Ronin-krijgers.

Of je nu een motorliefhebber bent die op zoek is naar een opvallend kunstwerk op twee wielen of een bewonderaar van de Japanse geschiedenis, de Ronin 47 biedt een ongeëvenaarde combinatie van geschiedenis, prestaties en stijl. Het is een motorfiets die respect afdwingt op de weg en een eerbetoon is aan de tijdloze legende van de 47 Ronin.

  • Ronin 47 is gebaseerd op de Buell 1125R en 1125CRS-modellen.
  • Voorzien van een high-flow, single-core radiator aan de voorkant, verbonden met een overlooptank in de linkervorkpoot voor verbeterde koeling en warmteafvoer.
  • Showa-voorvorken vervangen door een hefinrichting van gegoten aluminiumlegering voor een unieke uitstraling en verbeterde besturing.
  • Het pad is verhoogd met 13 mm om de besturing aan te scherpen.
  • Aanpassingen en verbeteringen zorgen voor een uitstekende rijervaring.
  • Elk exemplaar is gegraveerd met de naam van een van de 47 Ronin uit het Japanse verhaal.
  • Wordt geleverd met een bamboe gereedschapskist met de namen van de Ronin erop.
  • Prijs: €32.440.


Over Ronin Motor Works

Ronin Motor Works is een toonaangevend bedrijf in de motorindustrie dat bekend staat om zijn creatie van unieke en opvallende motorfietsen. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten en heeft een reputatie opgebouwd voor het herwerken en verbeteren van bestaande modellen om ze een geheel nieuwe identiteit en uitstraling te geven.

Het idee achter Ronin Motor Works is om motorfietsen te transformeren tot echte kunstwerken op twee wielen. Het bedrijf werkt vaak samen met andere bekende merken en fabrikanten om limited edition-modellen te creëren die zowel technisch geavanceerd als visueel verbluffend zijn.

Een van de meest opvallende creaties van Ronin Motor Works is de Ronin 47, een exclusieve motorfietsserie die gebaseerd is op de Buell 1125R en 1125CRS-modellen. Elke motorfiets in deze serie is zorgvuldig herwerkt en aangepast met behoud van de essentie van het originele model, maar met toevoeging van unieke kenmerken en verbeteringen.

Wat Ronin Motor Works onderscheidt, is hun aandacht voor detail en vakmanschap. Elk aspect van de motorfiets, van het motorblok tot de vering en de afwerking, wordt met zorg behandeld en afgewerkt om een uitstekende rijervaring te garanderen.

Naast hun technische excellentie legt Ronin Motor Works ook een sterke nadruk op esthetiek. De motorfietsen zijn ontworpen om visueel aantrekkelijk en opvallend te zijn, met oog voor detail en unieke stylingelementen. Het resultaat is een motorfiets die niet alleen uitstekende prestaties levert, maar ook een echt kunstwerk op zichzelf is.

Ronin Motor Works heeft een toegewijd en gepassioneerd team van experts die werken aan elk aspect van de motorfietscreatie, van het ontwerp tot de fabricage en de afwerking. Ze streven naar perfectie in elk detail en zetten zich in om motorliefhebbers te voorzien van unieke en op maat gemaakte rijervaringen.

Met een sterke focus op kwaliteit, innovatie en exclusiviteit blijft Ronin Motor Works de grenzen verleggen en nieuwe standaarden stellen in de motorindustrie. Hun creaties zijn geliefd bij verzamelaars en motorliefhebbers over de hele wereld, die op zoek zijn naar iets buitengewoons en onderscheidends op de weg.

Ronin Motor Works is een merk dat synoniem staat voor excellentie, vakmanschap en een passie voor motorrijden. Met elke creatie streven ze ernaar om de verwachtingen te overtreffen en rijplezier naar een hoger niveau te tillen.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...