Gordon Murray Automotive onthult T.33 Supercar met V12-motor

Gordon Murray Automotive heeft de T.33 onthuld, het nieuwste voertuig in de T.50-serie, naast de T.50 en T.50s. De T.33 is een tweezitter met een tweede generatie T.50 3,9-liter V12-motor die 606 pk levert bij 11.100 tpm. De behuizing is gemaakt van carbon en aluminium en is ontworpen met op maat gemaakte interne details. Het voertuig is een bestuurdergerichte supercar met een analoog karakter, zonder touchscreens of kolomstelen. In plaats daarvan zijn de bedieningselementen, waaronder de aero, verlichting, airconditioning en HMI, geïntegreerd in het koolstofvezel stuurwiel.

GMA heeft samengewerkt met Cosworth en Xtrac om de nieuwe motor en zesversnellingsbak af te leiden. De semi-structurele aandrijflijn biedt tractie, remkracht en bochtenkracht aan de motor en transmissie.

De T.33 heeft een prijskaartje van ongeveer 1,8 miljoen dollar en de productie is beperkt tot slechts 100 eenheden. Het voertuig zal naar verwachting in 2024 worden geleverd. De T.33 is een uitzonderlijk voertuig voor verzamelaars en liefhebbers van high-performance auto's en biedt een combinatie van kracht, prestaties en rijervaring die ongeëvenaard is.

De T.33 is het nieuwste voertuig van Gordon Murray Automotive en wordt toegevoegd aan de T.50-serie, die bekend staat om zijn high-performance supercars. Het voertuig is ontworpen met een focus op het bieden van een uitdagende en opwindende rijervaring, zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

De T.33 is uitgerust met de tweede generatie T.50 3,9-liter V12-motor, die is ontwikkeld in samenwerking met Cosworth en Xtrac. De motor levert 606 pk bij 11.100 tpm en kan een maximaal koppel van 90% leveren tussen 4.500 tpm en 10.500 tpm. De aandrijflijn is semi-structureel en biedt tractie-, rem- en bochtenkracht aan de motor en transmissie. Het voertuig weegt 178 kg en is ontworpen met op maat gemaakte interne details, zoals het koolstofvezel stuurwiel met geïntegreerde bedieningselementen.

De T.33 is een analoog voertuig, zonder touchscreens of kolomstelen. In plaats daarvan zijn de bedieningselementen geïntegreerd in het stuurwiel. Het voertuig is ontworpen als een bestuurdergerichte supercar en biedt een opwindende rijervaring voor liefhebbers van high-performance auto's.

Gordon Murray Automotive staat bekend om zijn innovatieve en geavanceerde ontwerpen en heeft een reputatie opgebouwd als een van 'swerelds meest toonaangevende fabrikanten van high-performance auto's. De T.33 is het nieuwste voorbeeld van de toewijding van het bedrijf aan het leveren van superieure prestaties en rijervaringen. Het voertuig is een uitzonderlijk voorbeeld van vakmanschap en technologie en zal zeker de aandacht trekken van autoliefhebbers over de hele wereld.

De T.33 is een technologisch geavanceerd voertuig, ontworpen om prestaties te leveren en een opwindende rijervaring te bieden. Enkele van de belangrijkste technische specificaties van de T.33 zijn onder meer:

  1. Motor: De T.33 is uitgerust met de tweede generatie T.50 3,9-liter V12-motor, die is ontwikkeld in samenwerking met Cosworth en Xtrac. De motor levert 606 pk bij 11.100 tpm en kan een maximaal koppel van 90% leveren tussen 4.500 tpm en 10.500 tpm.

  2. Aandrijflijn: De aandrijflijn is semi-structureel en biedt tractie-, rem- en bochtenkracht aan de motor en transmissie. Het voertuig weegt 178 kg en is ontworpen om een uitdagende en opwindende rijervaring te bieden.

  3. Constructie: De T.33 heeft een carbon/aluminium behuizing die is ontworpen met op maat gemaakte interne details. Het voertuig is ontworpen om een compromisloze rijervaring te bieden en is uitgerust met een koolstofvezel stuurwiel met geïntegreerde bedieningselementen.

  4. Bedieningselementen: De T.33 is ontworpen als een analoog voertuig, zonder touchscreens of kolomstelen. In plaats daarvan zijn de bedieningselementen geïntegreerd in het stuurwiel, waardoor het een bestuurdergerichte supercar is.

  5. Prijs: De T.33 is een exclusief voertuig en heeft een prijskaartje van ongeveer 1,8 miljoen dollar. De productie is beperkt tot slechts 100 eenheden.

De T.33 is een indrukwekkend technisch hoogstandje, ontworpen met de nieuwste technologieën en geavanceerde specificaties om een compromisloze rijervaring te bieden. Het voertuig is ontworpen met een focus op prestaties en innovatie, en biedt liefhebbers van high-performance auto's een opwindende en exclusieve rijervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...