Dit zullen de 15 duurste auto s zijn ter wereld in 2022

Een reis in een van 'swerelds duurste supercars is meer dan alleen een simpele reis. Het is een ervaring, een kunstwerk, een once-in-a-lifetime avontuur: en dat is nog voordat je je voet op het pedaal hebt gezet. 2022 is het bewijs dat de sky de limit is als het gaat om hypercars. Hoewel de duurste luxeauto's misschien een paar dingen gemeen hebben met hun minder dure tegenhangers - we hebben het over vier wielen, deuren en een stuur - onderscheiden ze zich met die serieus flitsende, eindeloos indrukwekkende functies die de kloof tussen een voertuig en een kunstwerk.

Maar de titel 'de duurste auto ter wereld' pakken is geen sinecure. Soms kunnen zelfs de meest flitsende ontwerpen, op maat gemaakte carrosserieën, superkrachtige motoren en meer de eerste plaats niet winnen, zoals je zult zien terwijl je je een weg baant door onze lijst met de meest indrukwekkende kanshebbers van 2022.

Natuurlijk zie je hieronder veel bekende namen. Benieuwd wat de duurste Bugatti van dit jaar is? Wil je weten welke Pagani de duurste auto is die je niet kunt kopen? Hoe zit het met de historische Ferrari die nog niet is afgezet als de duurste auto aller tijden?

Onze bijgewerkte 2022-ranglijst van de duurste auto's omvat alles van legendarische, legendarische klassieke auto's van gerespecteerde autohuizen met een paar verrassende nieuwere modellen die voor de goede orde zijn toegevoegd.

1963 Ferrari 250 GTO ± 70 Miljoen

De 1963 Ferrari 250 GTO is het duurste auto-icoon ter wereld, met een prijskaartje van ongeveer 70 miljoen euro. De auto wordt beschouwd als een van de meest begeerde klassieke auto's vanwege zijn exclusiviteit en indrukwekkende raceprestaties. Slechts 36 exemplaren zijn er ooit geproduceerd, en dit maakt de 250 GTO tot een bijzonder zeldzaam exemplaar.

Rolls-Royce Boat Tail ± 28 Miljoen

Rolls-Royce Boat Tail is een van de meest exclusieve auto's ter wereld met een prijs van ongeveer 28 miljoen euro. Het is een unieke auto, omdat deze speciaal is gebouwd voor een klant en niet te koop is. Het ontwerp van de auto is geïnspireerd op klassieke jachten en is volledig op maat gemaakt, inclusief bijpassende picknickmanden.

Bugatti La Voiture Noire ± 18 Miljoen

De Bugatti La Voiture Noire is de duurste nieuwe auto ter wereld, met een prijskaartje van ongeveer 18 miljoen euro. Het is een op maat gemaakte auto met een uniek ontwerp dat geïnspireerd is op de legendarische Bugatti Type 57 SC Atlantic. Er is slechts één exemplaar van de La Voiture Noire gemaakt, wat deze auto tot een zeer exclusief exemplaar maakt.

Pagani Zonda ± 17.5 Miljoen

De Pagani Zonda is een zeldzame supercar met een prijs van ongeveer 17.5 miljoen euro. Het is een van de meest exclusieve en krachtige auto's ter wereld, met een 7,3-liter V12-motor die 760 pk produceert. Slechts een handvol exemplaren zijn er ooit geproduceerd, en dit maakt de Pagani Zonda tot een van de meest gewilde auto's onder verzamelaars.

Rolls-Royce Sweptail ± 13 Miljoen

De Rolls-Royce Sweptail is een op maat gemaakte auto met een prijskaartje van ongeveer 13 miljoen euro. Het is een exclusieve auto met een uniek ontwerp dat is geïnspireerd op vintage Rolls-Royce-auto's. De auto is gebouwd voor een klant en er is slechts één exemplaar van gemaakt.

Bugatti Centodieci ± 9 Miljoen

De Bugatti Centodieci is een zeldzame supercar met een prijskaartje van ongeveer 9 miljoen euro. Het is een exclusieve auto met een uniek ontwerp dat geïnspireerd is op de legendarische Bugatti EB110. Er zijn slechts tien exemplaren van de Centodieci geproduceerd, waardoor deze auto tot een van de meest exclusieve auto's ter wereld behoort.

Bugatti Divo ± 6 Miljoen

De Bugatti Divo is een zeldzame supercar met een prijskaartje van ongeveer 6 miljoen euro. Het is een exclusieve auto met een uniek ontwerp dat gericht is op het verbeteren van de rijprestaties van de Bugatti Chiron. Er zijn slechts veertig exemplaren van de Divo geproduceerd, wat deze auto tot een van de meest exclusieve supercars ter wereld maakt.

Bugatti Chiron Super Sport ± 5.7 Miljoen

De Bugatti Chiron Super Sport is een van de snelste auto's ter wereld met een prijskaartje van ongeveer 5.7 miljoen euro. De auto heeft een topsnelheid van meer dan 400 km/u en beschikt over een 8,0-liter W16-motor die 1600 pk produceert. Er zijn slechts 30 exemplaren van de Chiron Super Sport geproduceerd.

Lamborghini Sian ± 3.6 Miljoen

De Lamborghini Sian is een van de meest exclusieve supercars ter wereld, met een prijskaartje van ongeveer 3.6 miljoen euro. De auto is de eerste hybride supercar van Lamborghini en beschikt over een 6,5-liter V12-motor en een elektromotor die samen 819 pk produceren. Er zijn slechts 63 exemplaren van de Sian geproduceerd.

Pagani Huayra ± 3.5 Miljoen

De Pagani Huayra is een zeldzame supercar met een prijskaartje van ongeveer 3.5 miljoen euro. Het is een van de meest exclusieve en krachtige auto's ter wereld, met een 6,0-liter V12-motor die 730 pk produceert. Slechts een handvol exemplaren zijn er ooit geproduceerd, en dit maakt de Pagani Huayra tot een van de meest gewilde auto's onder verzamelaars.

W Motors Lykan ± 3.4 Miljoen

De W Motors Lykan is een van de duurste auto's ter wereld, met een prijskaartje van ongeveer 3.4 miljoen euro. Het is een exclusieve supercar met een uniek ontwerp dat is geïnspireerd op de Arabische cultuur. Er zijn slechts zeven exemplaren van de Lykan geproduceerd.

Bugatti Chiron ± 3.3 Miljoen

De Bugatti Chiron is een van de snelste en krachtigste auto's ter wereld met een prijskaartje van ongeveer 3.3 miljoen euro. De auto beschikt over een 8,0-liter W16-motor die 1500 pk produceert en een topsnelheid van meer dan 400 km/u heeft. Er zijn slechts 500 exemplaren van de Chiron geproduceerd.

Gordon Murray T.50 ± 3 Miljoen

De Gordon Murray T.50 is een zeldzame supercar met een prijskaartje van ongeveer 3 miljoen euro. Het is een exclusieve auto met een uniek ontwerp dat is ontworpen door Gordon Murray, de ontwerper van de legendarische McLaren F1. Er zijn slechts 100 exemplaren van de T.50 geproduceerd.

Ferrari Pininfarina ± 3 Miljoen

De Ferrari Pininfarina is een zeldzame supercar met een prijskaartje van ongeveer 3 miljoen euro. Het is een exclusieve auto met een uniek ontwerp dat is ontworpen door de Italiaanse carrosseriebouwer Pininfarina. De auto beschikt over een 6,5-liter V12-motor die 963 pk produceert en een topsnelheid van meer dan 350 km/u heeft. Er zijn slechts negen exemplaren van de Ferrari Pininfarina geproduceerd.

Koenigsegg Jesko ± 3 Miljoen

De Koenigsegg Jesko is een zeldzame supercar met een prijskaartje van ongeveer 3 miljoen euro. Het is een exclusieve auto met een uniek ontwerp en de nieuwste technologieën. De auto beschikt over een 5,0-liter V8-motor die 1600 pk produceert en een topsnelheid heeft van meer dan 480 km/u. Er zijn slechts 125 exemplaren van de Koenigsegg Jesko geproduceerd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...