Aston Martin pakt uit met nieuwe krachtige luxe SUV

Aston Martin, het historische Britse luxemerk dat bekend staat om zijn elegante en krachtige auto's, staat op het punt de automotive wereld op zijn kop te zetten met de introductie van een nieuwe luxe SUV. Het gaat hier om een nieuwe versie van hun DBX-model, waarvan de mogelijkheden het concept van een luxe SUV opnieuw zouden kunnen definiëren. De spanning loopt hoog op nu de teaser onlangs is vrijgegeven, wat de anticipatie voor de officiële onthulling op 1 februari alleen maar heeft doen toenemen.

De huidige DBX, die in 2020 werd gelanceerd, is al een pareltje binnen het SUV-aanbod van Aston Martin. Voorzien van een 4,0-liter biturbo V-8 motor, afkomstig van AMG, met een krachtige 542 paardenkrachten, heeft de DBX al vele autoliefhebbers wereldwijd weten te veroveren. Toch blijft Aston Martin niet stilstaan. Er gaan geruchten rond dat de nieuwe uitvoering van de DBX zal beschikken over nog meer vermogen. Er wordt verwacht dat de krachtbron een 5,2-liter twin-turbo V-12 zal zijn, dezelfde motor die reeds indrukwekkende prestaties levert in modellen zoals de DBS, de DB11 en de Speedster. Deze motor zou het vermogen potentieel tot een baanbrekende 700 pk kunnen boosten, wat de standaard in het segment van luxe SUV'sbehoorlijk zou kunnen opschudden.

In de competitieve wereld van luxe SUV'streedt de DBX in het strijdperk met zwaargewichten zoals de Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, die maar liefst 670 pk haalt uit zijn hybride systeem, en de Lamborghini Urus, die met 641 pk ook zijn mannetje staat. Om de toppositie te handhaven of zelfs uit te breiden, zal Aston Martin dan ook een sterke indruk moeten achterlaten.

Dat de DBX een sleutelrol speelt in het succes van Aston Martin, blijkt wel uit het feit dat deze SUV 51% van de verkoop van het merk voor zijn rekening nam tot het derde kwartaal van 2021, waarmee hij het bedrijf hielp de beste verkoopcijfers sinds 2007 te behalen. De Aston Martin DBX heeft dus al ruimschoots bewezen dat hij de rol van bestseller op zich kan nemen, en een nieuwe versie zou deze status enkel kunnen versterken.

Tobias Moers, CEO van Aston Martin, heeft gesproken over de inzet van het bedrijf om niet alleen de prestaties van de DBX te verbeteren, maar ook de efficiëntie en de rijdynamiek. Dit impliceert dat we kunnen uitkijken naar een voertuig vol geavanceerde technologie, met verbeteringen aan het chassis, het gebruik van geavanceerdere materialen en mogelijk zelfs een vorm van elektrificatie om tegemoet te komen aan de moderne eisen en verwachtingen.

Hoewel de prijs van deze nieuwe krachtpatser nog niet bekend is gemaakt, ligt het in de lijn der verwachting dat deze hoger zal zijn dan de beginsprijs van de huidige DBX die rond de $180.000 ligt. Dit is per slot van rekening een voertuig dat zich bevindt in het elite segment van SUV s, waar klanten op zoek zijn naar een ongeëvenaarde combinatie van luxe en prestaties.

Terwijl we wachten op de volledige onthulling van dit nieuwe model, staat één ding vast: de opperste luxe en de indrukwekkende prestaties die de Aston Martin DBX vertegenwoordigt zullen met deze nieuwe versie alleen maar versterkt worden. Met een naderende onthulling hebben autoliefhebbers wereldwijd alle reden voor enthousiasme en voelen concurrerende merken de hete adem van innovatie en grensverleggende perfectie in hun nek. In de race naar de top in het segment van luxe SUV'slaat Aston Martin zien dat ze klaar zijn om te innoveren en de lat weer hoger te leggen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...