Kimi Räikkönen geeft fans de kans om zijn Ferrari te kopen

Het nieuws van Kimi Räikkönen'saankondiging dat hij met pensioen gaat na het Formule 1-seizoen van 2021 was zeker een schok voor veel fans over de hele wereld. Räikkönen is een legendarische F1-coureur die bekend staat om zijn stompe en coole karakter, evenals zijn uitstekende vaardigheden op de baan. Hij is een van de meest populaire F1-coureurs aller tijden, en zijn houding en playboy-neigingen hebben hem tot een favoriet bij fans gemaakt.

Als je echter iets wilt herinneren aan Räikkönen, dan kun je zijn eigen aangepaste Ferrari F12tdf kopen, die te koop is voor €2 miljoen. Dit unieke exemplaar is een eerbetoon aan zijn titeloverwinning in 2007, met zijn nummer 7 geschilderd op het dak en rugleuningen met zijn kenmerkende logo. De F12tdf is een zeldzame track-gerichte versie van de F12, met slechts 800 ooit geproduceerd. Het is uitgerust met een V12-motor die goed is voor 574 pk en een topsnelheid van 340 km/u kan bereiken. De persoonlijke connectie van deze auto met Räikkönen en zijn zeldzaamheid maken hem nog waardevoller, waardoor het een gewild verzamelobject is voor autoliefhebbers.

Als je dus het geld hebt en een grote fan bent van Kimi Räikkönen en Ferrari s, dan is dit misschien wel de perfecte kans om een stukje geschiedenis te bemachtigen. Maar voor de meesten van ons zal dit slechts een droom blijven.

Hoewel het nieuws van Räikkönens pensionering sommigen verdrietig zal maken, is het een verandering die onvermijdelijk was. Kimi heeft een geweldige carrière gehad in de Formule 1 en zal voor altijd worden herinnerd als een van de beste coureurs van zijn tijd. Zijn onverstoorbaarheid, zijn vaardigheden op de baan en zijn unieke persoonlijkheid hebben hem tot een favoriet gemaakt bij fans over de hele wereld.

Maar het leven gaat door en de Formule 1 zal doorgaan zonder Kimi Räikkönen op de grid. We zullen moeten wachten en zien wie er opstaat om zijn plaats in te nemen en of ze ooit hetzelfde niveau van succes en populariteit kunnen bereiken als de Iceman. Tot die tijd zullen we gewoon moeten genieten van de herinneringen aan een van de grootste coureurs aller tijden.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van deze speciale auto, moet je rekening houden met de kosten en vereisten. Met een vraagprijs van €2 miljoen is deze auto alleen weggelegd voor de meest vermogende autoliefhebbers. Bovendien moet je rekening houden met de bijkomende kosten, zoals verzendkosten, belastingen en invoerrechten, afhankelijk van waar je woont. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de verkoop van deze auto verloopt via de luxe-autodealer Carstar, dus je moet contact met hen opnemen om de verkoop te bespreken en meer informatie te krijgen over het proces. Het is ook belangrijk om te beseffen dat deze auto een waardevol verzamelobject is en waarschijnlijk niet vaak op de openbare weg zal worden gezien.

De Ferrari F12TDF is een speciale versie van de Ferrari F12berlinetta en heeft indrukwekkende technische specificaties. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van de auto:

  • Motor: 6,3-liter V12
  • Vermogen: 780 pk (574 kW) bij 8.500 tpm
  • Koppel: 705 Nm bij 6.750 tpm
  • Versnellingsbak: 7-traps F1 dual-clutch automaat
  • Acceleratie: 0-100 km/u in 2,9 seconden
  • Topsnelheid: 340 km/u
  • Remmen: Brembo carbon-keramische schijven
  • Banden: Pirelli P Zero Corsa
  • Gewicht: 1.415 kg
  • Lengte: 4,65 meter
  • Breedte: 1,95 meter
  • Hoogte: 1,27 meter


De F12tdf is ook voorzien van verschillende technologische snufjes om de prestaties te verbeteren, waaronder het SSC2 zijwaarts slipcontrolesysteem, de F1-Trac tractiecontrole en het E-Diff elektronisch differentieel. Daarnaast heeft de auto een aerodynamische bodykit met geavanceerde luchtinlaten en -uitlaten om de downforce te verbeteren en de koeling te optimaliseren. De F12tdf is een zeldzame en krachtige machine, gebouwd voor snelheid en precisie op de weg en het circuit.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...