Met de nieuwe Leggera herleeft ATS de elegante Italiaanse sportwagen uit de jaren 60

De mensen bij ATS (Automobili Turismo e Sport) lijken een voorliefde te hebben voor het nieuw leven inblazen van klassieke auto's uit de jaren zestig. Een tijdje geleden hebben we de 2500 GT tentoongesteld. Nu heeft de Italiaanse autofabrikant zojuist de ATS Leggera onthuld. De ATS Leggera (die Italiaans is voor lichtgewicht) doet denken aan een barchetta-sportwagen uit de jaren 60 en kantelt de weegschaal met een miezelige 1433 pond en wordt aangedreven door een 1,6-liter vierpot met turbocompressor met 210 pk of 240 pk (afhankelijk van de versie) en 295 Nm (218 lb ft) koppel.
Deze combinatie zorgt voor een zeer wendbare auto, die in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren en een topsnelheid van 136 km/u kan bereiken. De standaardtransmissie is een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar het lijkt erop dat de fabrikant op verzoek ook een rechte versnellingsbak en/of een sequentiële zesversnellingsbak zal aanbieden. De twee varianten die we eerder hebben genoemd, heten Leggera 300 en Leggera 365, cijfers die de vermogen-gewichtsverhouding van elk model vertegenwoordigen. Er is ook een derde, krachtiger model genaamd de ATS 420 Super Leggera SS, die wordt aangedreven door een natuurlijk aangezogen 2,2-liter Honda Spoon-motor met 290 pk bij 9.000 tpm. Dit indrukwekkende voertuig zal alleen beschikbaar zijn als onderdeel van een gelimiteerde oplage van slechts 5 stuks.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...