Ford toont eerbetoon aan de originele Mustang Shelby GT500 Heritage Edition

Ford heeft onlangs de nieuwe Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022 onthuld, als eerbetoon aan de legendarische Shelby GT500 uit 1967. Deze speciale editie is voorzien van de exclusieve Brittany Blue-lak, maar het toevoegen van racestrepen kost een extra €10.000. De auto is uitgerust met GT500-logo'sop de buitenkant en wordt aangedreven door de standaard 5,2-liter supercharged motor van de GT500, die een indrukwekkende 760 pk en 625 lb-ft koppel levert bij 93 octaanbrandstof.

De Heritage Edition beschikt ook over krachtige remmen, met enorme 420 mm remschijven aan de voorkant en 6-zuiger Brembo remklauwen. Deze bijzondere editie is nu beschikbaar voor bestelling en heeft een prijskaartje van ongeveer €79.000, inclusief bestemmings- en brandstofkosten.

De Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022 combineert moderne technologie met klassieke styling en brengt zo een icoon uit de autogeschiedenis terug. Het interieur van de Heritage Edition is net zo indrukwekkend als de buitenkant, met hoogwaardige materialen en afwerkingen, waaronder contrasterende stiksels en speciale Heritage Edition-logo'sop de stoelen en vloermatten.

Deze speciale editie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een indrukwekkende presteerder op de weg. De GT500 Heritage Edition is uitgerust met een geavanceerd onderstel, waaronder magnetorheologische schokdempers en een instelbaar veersysteem voor een optimale wegligging en rijdynamiek. Ook is de auto voorzien van een geavanceerd uitlaatsysteem met instelbare kleppen, zodat de bestuurder het geluidsniveau kan aanpassen naar eigen voorkeur.

Deze limited edition Mustang Shelby GT500 biedt ook een reeks moderne technologieën, zoals een geavanceerd infotainmentsysteem met Apple CarPlay en Android Auto, een high-performance audiosysteem en geavanceerde rijhulpsystemen zoals adaptieve cruise control en een achteruitrijcamera.

De Ford Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022 is een unieke kans voor autoliefhebbers om een stukje autogeschiedenis te bezitten dat zowel een eerbetoon is aan de klassieke Shelby GT500 uit 1967 als een moderne sportwagen met indrukwekkende prestaties en technologie. Door de combinatie van vintage stijl en hedendaagse kracht is deze bijzondere editie een begeerlijk verzamelobject voor liefhebbers van zowel klassieke als moderne muscle cars.

Ford Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022

  • Motor: De Heritage Edition wordt aangedreven door een 5.2-liter V8 supercharged motor die maar liefst 760 pk en 625 lb-ft (847 Nm) koppel produceert. Deze krachtige motor is ontworpen om indrukwekkende prestaties te leveren en maakt gebruik van een 2.65-liter Eaton supercharger voor extra vermogen.

  • Transmissie: De GT500 is uitgerust met een geavanceerde Tremec 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling, die snelle en soepele schakelmomenten biedt voor optimale prestaties en rijervaring.

  • Ophanging: De ophanging van de Heritage Edition bestaat uit een geavanceerd MagneRide dempingssysteem met magnetorheologische schokdempers, wat zorgt voor een uitstekende wegligging en aanpasbaarheid aan verschillende rijomstandigheden.

  • Remmen: De GT500 Heritage Edition is voorzien van krachtige Brembo-remmen met 6-zuiger remklauwen en enorme 420 mm remschijven aan de voorzijde. Deze remmen zorgen voor uitstekende remprestaties en betrouwbaarheid tijdens zowel normaal rijden als op het circuit.

  • Wielen en banden: De Heritage Edition is uitgerust met lichtgewicht aluminium wielen, voorzien van high-performance banden die zorgen voor uitstekende grip en wegligging, zowel op droog als nat wegdek.

  • Aerodynamica: Het aerodynamische ontwerp van de GT500 Heritage Edition omvat een agressieve voorbumper, een aangepaste motorkap met ventilatieopeningen voor verbeterde koeling, en een grote achterspoiler voor extra neerwaartse druk en stabiliteit bij hoge snelheden.

  • Interieur: Het interieur van de Heritage Edition is voorzien van sportstoelen met speciale Heritage Edition-logo s, contrasterende stiksels en hoogwaardige materialen. Het infotainmentsysteem biedt Apple CarPlay en Android Auto, een high-performance audiosysteem, en diverse geavanceerde rijhulpsystemen.

  • Uitlaatsysteem: De GT500 is uitgerust met een geavanceerd uitlaatsysteem met instelbare kleppen, zodat de bestuurder het geluidsniveau kan aanpassen naar eigen voorkeur.

  • Gewicht en prestaties: De Ford Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022 heeft een geschat gewicht van ongeveer 4.200 lbs (1.905 kg). Dankzij het krachtige motorvermogen en de geavanceerde technologieën kan deze auto een 0-60 mph (0-97 km/u) sprint in ongeveer 3,5 seconden voltooien, met een topsnelheid van ongeveer 180 mph (290 km/u).

  • Brandstofverbruik: Hoewel de GT500 Heritage Edition niet specifiek ontworpen is voor brandstofefficiëntie, biedt het een geschat brandstofverbruik van ongeveer 12-14 mpg (19-22 L/100 km) in de stad en 18-21 mpg (13-11 L/100 km) op de snelweg. Het exacte brandstofverbruik hangt af van verschillende factoren zoals rijstijl, omstandigheden en onderhoud.

  • De Ford Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022 combineert moderne technologie en prestaties met een nostalgische uitstraling, wat resulteert in een indrukwekkende sportwagen die een eerbetoon is aan het origineel uit 1967. Met zijn krachtige motor, geavanceerde technologieën en opvallende styling is deze auto een opwindende keuze voor liefhebbers van muscle cars en Shelby GT500-fans.

  • Veiligheidsvoorzieningen: De GT500 Heritage Edition is uitgerust met tal van moderne veiligheidsvoorzieningen, zoals geavanceerde airbags, elektronische stabiliteitscontrole, tractiecontrole, rolloverbescherming, bandenspanningscontrolesysteem en een achteruitrijcamera. Sommige modellen zijn ook uitgerust met adaptieve cruise control, automatisch noodremsysteem en dodehoekbewaking.

  • Exterieurdetails: De Heritage Edition is voorzien van een exclusieve Brittany Blue-verftaak, met de mogelijkheid om racestrepen toe te voegen voor een extra bedrag. De auto heeft ook unieke GT500-logo'sen emblemen, evenals speciale badges die het Heritage Edition-pakket onderscheiden.

  • Limited Edition: De Ford Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022 is een beperkte oplage, waardoor het een zeldzaam en gewild model is voor verzamelaars en liefhebbers van muscle cars.
     

​​​​​​​​​​​​​​De Ford Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022 combineert moderne technologie en prestaties met een nostalgische uitstraling, wat resulteert in een indrukwekkende sportwagen die een eerbetoon is aan het origineel uit 1967. Met zijn krachtige motor, geavanceerde technologieën en opvallende styling is deze auto een opwindende keuze voor liefhebbers van muscle cars en Shelby GT500-fans.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...