De nieuwe Mercedes S600 2015

De North American International Auto Show was getuige van een opwindende onthulling door Mercedes-Benz. Het luxeautomerk presenteerde met trots de Mercedes S600 uit 2015, die de nieuwe maatstaf voor voortreffelijkheid in hun hoogwaardige autogamma moet worden.

De verwachtingen zijn hooggespannen voor de S600, die is ontworpen om extreme kracht te leveren. In de kern van deze auto ligt een 6.0L twin turbo V12-motor, die in staat is om een indrukwekkend vermogen van 530 pk en 830 Nm koppel te produceren.

Hoewel de prestatiecijfers nog niet bekend zijn, voorspelt men dat de S600 een bliksemsnel voertuig zal zijn. Mercedes heeft ook aangekondigd dat de topklasse S-Klasse zal worden uitgerust met een start/stopsysteem. Bovendien belooft de auto een gemiddeld brandstofverbruik van 11 liter per 100 km, wat overeenkomt met 21,1 mijl per gallon in de VS - indrukwekkend voor een voertuig uit de S-Klasse.

De Mercedes S600 uit 2015 zal uitsluitend beschikbaar zijn als een model met een langere wielbasis. Het voertuig is uitgerust met geavanceerde technologieën zoals het LED Intelligent Light System en Magic Body Control. Bovendien wordt het model geleverd met een Driving Assistance Plus-pakket dat beschikt over Active Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist en BAS PLUS met Cross Traffic Assist.

Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat de S600 vanaf maart 2024 beschikbaar zal zijn voor aankoop. Deze auto staat klaar om indruk te maken op liefhebbers van luxeauto's wereldwijd met zijn kracht, technologische innovaties en brandstofefficiëntie.

Onder het opvallende exterieur van de S600 ligt een technisch meesterwerk dat de grenzen van luxe en prestaties verlegt. Deze machtige machine, aangedreven door een 6,0-liter twin-turbo V12-motor, laat niets te wensen over op het gebied van kracht. Het belooft een aanzienlijke 530 pk en 830 Nm koppel, waardoor een verbluffende rijervaring gegarandeerd is.

Hoewel we op dit moment geen concrete prestatiecijfers hebben, staat het buiten kijf dat de S600 een snelheidsduivel zal zijn. Mercedes-Benz heeft het publiek verder geïntrigeerd door te onthullen dat de nieuwe S-Klasse zal worden uitgerust met een start/stopsysteem. Ook is er de belofte van een gemiddeld brandstofverbruik van 11 liter per 100 km, wat een indrukwekkende 21,1 mpg in de VS is - een onverwacht cijfer voor een luxueuze S-Klasse.

Het model voor 2015 is alleen beschikbaar met een lange wielbasis, waardoor het de belichaming van comfort en ruimte is. De S600 beschikt over meerdere state-of-the-art technologieën om de rijervaring te verbeteren. Het LED Intelligent Light System zorgt voor uitstekende zichtbaarheid, terwijl het Magic Body Control systeem garant staat voor een vlotte en stabiele rit. Verder zorgt het Driving Assistance Plus-pakket, met functies zoals Active Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist en BAS PLUS met Cross Traffic Assist, voor verhoogde veiligheid tijdens het rijden.

Wat betreft de prijs, Mercedes-Benz heeft nog geen officiële aankondiging gedaan. Met zijn mix van luxe, kracht en geavanceerde technologie, is de Mercedes S600 uit 2015 ongetwijfeld een veelbelovende toevoeging aan de hoogwaardige autosector.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...