De Bentley Continental GT Speed - definitie van luxe en prestaties

Een blik op de geschiedenis van het merk toont ons dat Bentley sinds zijn oprichting in 1919 in Engeland, zich heeft weten te onderscheiden door elegantie, verfijning en de hoogste kwaliteitsstandaard na te streven. Het merk wordt wereldwijd gerespecteerd voor zijn nalatenschap, de perfectie in vakmanschap en uiteraard de uitzonderlijke prestaties van zijn auto's. De Bentley Continental GT Speed is hierop geen uitzondering. Integendeel, dit model kan beschouwd worden als het vlaggenschip van het merk.

Bij het aanschouwen van de Bentley Continental GT Speed, valt onmiddellijk de elegantie en de precisie waarmee deze wagen is gefabriceerd op. Elke millimeter van de auto'straalt een onmiskenbaar gevoel van luxe uit, zonder ook maar een … compromis te doen op gebied van prestaties.

Deze wagen, gemaakt in de Bentley-fabriek te Crewe, in het Verenigd Koninkrijk, is voorzien van de meest geavanceerde technologie en de beste materialen die er in de automobielindustrie te vinden zijn. Niets is aan het toeval overgelaten, elke schroef, elk stukje leder en elk draadje in het interieur is bewerkt met oog voor detail, om een zo harmonieus mogelijk geheel te creëren.

Onder de motorkap van de Bentley Continental GT Speed, treffen we een krachtige 6.0 W12 motor aan die een indrukwekkende 635 pk produceert en een koppel van 900 Nm. Deze tractor laat deze knappe wagen in slechts 3.7 seconden naar 100 km/u accelereren. De topsnelheid van maar liefst 333 km/u is zeker niets om licht over te gaan. Maar deze snelheidsduivel is niet enkel geïnteresseerd in brute kracht, het model pronkt ook met verfijnde technische snufjes zoals vierwielaandrijving, vierwielsturing en elektronische stabiliteitscontrole.

Bentley-bewonderaars kunnen de Continental GT Speed personaliseren volgens hun eigen smaak en stijl. Er zijn talloze opties voor zowel het exterieur als interieur van de auto, wat betekent dat geen twee exemplaren hetzelfde zijn. Dit bereik varieert van verschillende kleurschema s, bekleding, dashboard designs tot nog veel meer.

Er moet wel opgemerkt worden dat deze uitzonderlijke exclusiviteit gepaard gaat met een stevig prijskaartje. De basisprijs van de Bentley Continental GT Speed bedraagt zo'n slordige €265.000. Maar met het rijke aanbod aan personalisatie-opties kan de totale prijs van deze bolide al snel aanzienlijk oplopen.

Wat betreft service en garantie, biedt Bentley haar klanten een standaardgarantie van drie jaar zonder kilometerbeperking. Daarnaast is er een 24/7 pechhulpdienst beschikbaar voor alle Bentley-eigenaren. Ook kan men extra garantiepakketten aanschaffen, die tot wel vijf jaar dekking bieden.

Het is duidelijk dat Bentley niet enkel streeft naar de perfectie in haar auto's, maar ook naar een uiterst tevreden klant.

De Bentley Continental GT Speed overstijgt de grenzen van wat mogelijk is in de wereld van luxe-auto's. Dit model combineert elegantie, verfijning, kracht en technologische vooruitgang om een ongeëvenaarde rijervaring te bieden. Voor zij die het comfortabele met het aangename willen combineren, is de Bentley Continental GT Speed zonder twijfel een geschenk uit de hemel.

 

- De Bentley Continental GT Speed: Definitie van luxe en prestaties
- Ontdek de onberispelijke mix van luxe, kracht en technologie in de Bentley Continental GT Speed. Ultieme elegantie en verbluffende prestaties komen samen in dit icoon van Bentley.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...