Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae

Sinds zijn debuut in 2011 veroverde de Aventador autominnend publiek overal ter wereld. Maar zoals elk goed verhaal, komt er ook aan dit epos een einde. Lamborghini sluit het tijdperk Aventador af met een spectaculair zwanenzang: de Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae.

De naam 'Ultimae' staat voor 'laatste', en dat is precies wat het model vertegenwoordigt: het laatste huzarenstukje van de legendarische Aventador. Met dit model trekt Lamborghini alle registers open en biedt het merk zijn fans een auto die alles belichaamt waar Lamborghini voor staat - kracht, schoonheid, uitzonderlijke technische prestaties en exclusiviteit.

De Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae is geen alledaagse supercar. Het is de apotheose van tien jaar evolutie en innovatie. Het is de volmaakte combinatie van vakmanschap, Italiaanse passie en geavanceerde technologie. Een auto waarin de expertise en het vakmanschap van de ingenieurs en ontwerpers van Lamborghini tot in elk detail herkenbaar zijn.

Elk exemplaar wordt met veel toewijding met de hand vervaardigd in de Lamborghini-fabriek in het Italiaanse Sant'Agata Bolognese. De kopers van deze auto behoren tot een selecte groep, aangezien er slechts 350 coupé- en 250 roadster-edities worden geproduceerd. De prijs? Die ligt op ongeveer 425,000 euro, exclusief belastingen.

Wanneer het aankomt op prestaties, laat de Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae zijn concurrenten ver achter zich. Onder de motorkap huist een V12-motor met maar liefst 780 pk. In combinatie met een vierwielaandrijving schiet de Ultimae in slechts 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u. Met een topsnelheid van 355 km/u is het de snelste Aventador ooit.

Wat betreft service en garantie genieten de kopers van de Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae van een onberispelijke service via het officiële Lamborghini-netwerk en een garantie van drie jaar, zonder kilometerbeperking.

Technisch gezien is de Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae een wonder om te aanschouwen. Het model heeft een uniek aerodynamisch ontwerp om de luchtweerstand zo klein mogelijk te houden. De auto weegt slechts 1550 kg dankzij het gebruik van koolstofvezel en aluminium in de carrosserie. De geavanceerde wielophanging en het directe stuurgevoel dragen bij aan de precisie en de controle bij hoge snelheden.

Een indrukwekkend onderdeel van de Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae is de toepassing van technologie in het interieur. De auto beschikt over een digitaal instrumentenpaneel waar de bestuurder alle informatie kan aflezen en verschillende instellingen kan aanpassen. Daarnaast is er een infotainmentsysteem met Apple CarPlay en Android Auto voor entertainment onderweg.

In deze auto worden eeuwenoude Italiaanse tradities gecombineerd met de allernieuwste gadgets. Dat maakt de Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae een wonderlijk huwelijk tussen geschiedenis en toekomst. Het is het perfecte eerbetoon aan een tienjarig tijdperk dat zijn einde nadert.

Hoewel we het tijdperk van de Aventador met pijn in het hart vaarwel zeggen, kijken we vol verwachting uit naar het volgende hoofdstuk in de Lamborghini-saga. Want één ding is zeker, de opvolger van de Aventador zal ongetwijfeld weer een nieuw icoon worden in de autowereld.

 

- Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae: Het Laatste Meesterwerk Van Een Icoon
- Ontdek de Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae, het laatste meesterwerk van een icoon. Een combinatie van ongeëvenaarde prestaties, Italiaans vakmanschap en exclusiviteit.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...