De Ford Bronco DR - Desert Racer is de ultieme Offroad Race-SUV

Naast Chevrolet, die op de SEMA-beurs een indrukwekkende off-roader presenteerde, stal Ford de show met de introductie van de Ford Bronco DR - Desert Racer. Deze ultieme off-road race-SUV is het resultaat van jarenlange Bronco-ontwikkeling en race-geteste technologie. Gebaseerd op het vierdeurs frame, is de 2022 Bronco DR voorbereid op de Baja 1000 met high-speed woestijnrace-upgrades.

Onder de motorkap van de Bronco DR bevindt zich een krachtige 400 pk Coyote 5,0-liter V8-motor. Het voertuig is verder uitgerust met Multimatic Positional Selective DSSV-dempers, een veiligheidskooi, een High-Performance Off-Road Stability Suspension (H.O.S.S.) systeem en billet aluminium onderste draagarmen, ontworpen door Multimatic. De Desert Racer biedt meer dan 55% extra veerweg in vergelijking met de Badlands-serie Bronco en is voorzien van 37-inch BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3 all-season banden.

Het interieur van de Bronco DR bevat racestoelen en een Motec C187-display. Volgens Paul Wraith, hoofdontwerper van Bronco, is het meer dan alleen een Bronco met strepen: 'We raakten geïnspireerd door extreme rallyauto's en gingen volledig los. Het Bronco-team vond snel een thema en ontwikkelde CAD met veel gebruik van virtuele tools. Dit is een offroad-racevoertuig dat is gebouwd op basis van een productievoertuig, en we zijn er trots op hieraan te hebben bijgedragen.'

De opvallende rode, witte, zwarte en blauwe racekleurstelling van de Bronco trekt de aandacht, net als de gespierde brede carrosseriepanelen en luchtinlaten voor de koeling. Klaar om te racen bij aflevering, is de Bronco DR uitsluitend bestemd voor off-road gebruik en zal in een gelimiteerde oplage van slechts 50 stuks worden geproduceerd. De prijs ligt rond de €200.000.

Ford Bronco DR - Desert Racer:

  • Motor: 5,0-liter Coyote V8-motor met 400 pk.
  • Multimatic Positional Selective DSSV Dempers: Geavanceerde dempingstechnologie voor optimale rijprestaties.
  • Veiligheidskooi: Versterkte structuur voor extra bescherming tijdens off-road racen.
  • High-Performance Off-Road Stability Suspension (H.O.S.S.) systeem: Een geavanceerd veersysteem voor verbeterde stabiliteit en rijcomfort.
  • Multimatic ontworpen billet aluminium onderste draagarmen: Lichtgewicht en sterk voor verbeterde prestaties en duurzaamheid.
  • Verhoogde veerweg: Meer dan 55% extra veerweg vergeleken met de Badlands-serie Bronco.
  • Banden: 37-inch BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3 all-season banden voor superieure grip en tractie.
  • Racestoelen: Speciaal ontworpen stoelen voor betere zijdelingse steun en comfort tijdens off-road racen.
  • Motec C187-display: Een geavanceerd display dat belangrijke voertuiggegevens en -informatie weergeeft.
  • Opvallende racekleurstelling: Rood, wit, zwart en blauw, die zowel de aandacht trekt als de sportieve aard van het voertuig benadrukt.
  • Brede carrosseriepanelen en luchtinlaten voor koeling: Voor betere aerodynamica en motorkoeling tijdens intensieve off-road races.
  • Baja 1000 racevoorbereiding: Speciale aanpassingen en upgrades om te kunnen deelnemen aan de legendarische Baja 1000-woestijnrace.
  • Gelimiteerde oplage: Slechts 50 exemplaren geproduceerd, exclusief voor off-road gebruik.
  • Prijs: Geschat op rond de €200.000.


De Ford Bronco DR - Desert Racer combineert al deze technische en mechanische aspecten om een ultieme off-road race-SUV te creëren, klaar voor de meest uitdagende terreinen en races.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...