Audi onthult de volledig nieuwe A8 met toonaangevende technologie en uitgebreide motoropties

Audi heeft onlangs de gloednieuwe A8 onthuld, die beschikbaar zal zijn in verschillende motoropties, waaronder de drie-liter V6-aangedreven A8 55 TFSI Quattro en de 4-liter V8-versies in de A8 60 TSFI Quattro en de A8 L 60 TFSI Quattro. De V8-motoren kunnen ook slechts vier van hun acht cilinders gebruiken om brandstofverbruik te verminderen wanneer dat nodig is. Binnenkort zullen er ook een diesel- en een plug-in hybrideversie van de A8 op de markt komen. De top-spec S8 biedt een Biturbo V8-motor die 571 PK en 800 Nm koppel produceert en de auto in slechts 3,8 seconden naar 62 MPH stuurt. Deze auto is uitgerust met sportieve kenmerken zoals een met klep uitgeruste sportuitlaat, dynamische vierwielsturing en een sportdifferentieel. Bovendien zijn alle motorvarianten voorzien van mild-hybride technologie aangedreven door een 48-volt elektrisch hoofdsysteem dat de auto in zijn elektrische modus kan uitschakelen.

De nieuwe A8 is ook uitgerust met baanbrekende technologie, zoals aanpasbare achterlichten met digitale OLED'sen Digital Matrix LED-koplampen die ongeveer 1,3 miljoen microspiegels in elk licht bevatten. De passagiers in de auto kunnen genieten van het nieuwe 'Relaxation' -pakket, dat 18 pneumatische kussens, elektrisch verstelbare comforthoofdsteunen, een optionele doorlopende middenconsole met uitklapbare tafels, vier zone luxe automatische airconditioning en nieuwe entertainmentschermen aan de achterkant bevat. Voor de bestuurder zijn er twee schermen van 10,1” en 8,6' die beide gebruikmaken van 'Hey Audi!' - de virtuele persoonlijke assistent van de auto. De virtuele cockpit biedt ook verbeterde rij-informatie, connectiviteit en gebruikerservaringen. Bovendien zorgt de versterker van 1.920 watt die 23 luidsprekers aandrijft voor 3D-geluid in de auto. Het exterieurontwerp is ook verfijnd en gemoderniseerd, met bredere onderdelen en meer hoekige vormen.

De nieuwe A8 zal vanaf december 2021 in Europa beschikbaar zijn, met prijzen vanaf €99.500 EUR voor de verschillende specificaties van de A8 en vanaf €144.800 EUR voor de S8.

De nieuwe A8 zal beschikbaar zijn in verschillende specificaties en zal worden aangeboden met verschillende pakketten die de rijervaring verder verbeteren. Audi heeft het exterieurontwerp van de auto verfijnd en gemoderniseerd, met een bredere Singleframe-grille en rechtopstaande, sportievere luchtinlaten. Het interieur is ook geavanceerder en comfortabeler, met een nieuw 'Relaxation' -pakket dat het comfort van de passagiers verbetert en hen in staat stelt hun voeten op te warmen en te masseren.

De nieuwe A8 is ontworpen met veiligheid in gedachten en wordt geleverd met geavanceerde rijhulpsystemen zoals adaptieve cruise control, parkeerhulp, rijstrookassistentie, verkeersbordherkenning en noodremassistentie. Deze systemen bieden bestuurders een veiligere en meer geavanceerde rijervaring en helpen ongelukken en botsingen te voorkomen.

Met de lancering van de nieuwe A8 zet Audi zijn positie als toonaangevende producent van luxe auto's voort. De geavanceerde technologie, krachtige motoropties en hoogwaardige functies maken de auto een van de meest opwindende nieuwe releases op de markt. Audi heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het produceren van auto's van topkwaliteit en de nieuwe A8 is daarop geen uitzondering.

 • De nieuwe Audi A8 is verkrijgbaar in verschillende motoropties, waaronder de drie-liter V6-aangedreven A8 55 TFSI Quattro en de 4-liter V8-versies in de A8 60 TSFI Quattro en de A8 L 60 TFSI Quattro.
 • De V8-motoren zijn voorzien van de Audi Cylinder on Demand-technologie, wat betekent dat de auto kan overschakelen op het gebruik van slechts vier van de acht cilinders om het brandstofverbruik te verminderen wanneer dat nodig is.
 • De top-spec S8 heeft een Biturbo V8-motor die 571 PK en 800 Nm koppel produceert en de auto in slechts 3,8 seconden naar 62 MPH stuurt.
 • Alle motorvarianten zijn voorzien van mild-hybride technologie aangedreven door een 48-volt elektrisch hoofdsysteem dat de auto in zijn elektrische modus kan uitschakelen.
 • De nieuwe A8 is uitgerust met aanpasbare achterlichten met digitale OLED'sen Digital Matrix LED-koplampen die ongeveer 1,3 miljoen microspiegels in elk licht bevatten.
 • De auto is voorzien van sportieve kenmerken zoals een met klep uitgeruste sportuitlaat, dynamische vierwielsturing en een sportdifferentieel.
 • Passagiers in de auto kunnen genieten van het nieuwe 'Relaxation' -pakket, dat 18 pneumatische kussens, elektrisch verstelbare comforthoofdsteunen, een optionele doorlopende middenconsole met uitklapbare tafels, vier zone luxe automatische airconditioning en nieuwe entertainmentschermen aan de achterkant bevat.
 • Bestuurders hebben twee schermen van 10,1” en 8,6' die beide gebruikmaken van 'Hey Audi!' - de virtuele persoonlijke assistent van de auto.
 • De virtuele cockpit biedt verbeterde rij-informatie, connectiviteit en gebruikerservaringen.
 • De versterker van 1.920 watt die 23 luidsprekers aandrijft zorgt voor 3D-geluid in de auto.
 • De nieuwe A8 is ontworpen met veiligheid in gedachten en wordt geleverd met geavanceerde rijhulpsystemen zoals adaptieve cruise control, parkeerhulp, rijstrookassistentie, verkeersbordherkenning en noodremassistentie.
 • Het exterieurontwerp van de nieuwe A8 is verfijnd en gemoderniseerd, met bredere onderdelen en meer hoekige vormen.
 • De 'Singleframe' grille is breder en glanzender, terwijl de luchtinlaten rechtopstaand en sportiever zijn.
 • De auto heeft bredere wielkasten en een platter dak voor een krachtigere en sportievere uitstraling.
 • De nieuwe A8 is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen zoals adaptieve cruise control, parkeerhulp, rijstrookassistentie, verkeersbordherkenning en noodremassistentie.
 • De Audi A8 is verkrijgbaar vanaf december 2021 in Europa en heeft een startprijs van €99.500 EUR voor de A8 en €144.800 EUR voor de S8.
 • De nieuwe A8 is ontworpen om de concurrentie aan te gaan met andere premium sedans zoals de BMW 7-serie en de Mercedes-Benz S-klasse.
 • De auto is gebouwd op een geheel nieuwe, lichtere architectuur die is ontworpen om de rijervaring te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen.
 • De nieuwe A8 is uitgerust met een geavanceerd infotainmentsysteem dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om de bestuurder te helpen bij het navigeren en bedienen van de auto.
 • De auto is uitgerust met een groot aantal sensoren en camera'sdie de bestuurder helpen om veilig te rijden en ongelukken te voorkomen.
 • De nieuwe A8 heeft een hoogwaardig interieur met een modern design en hoogwaardige materialen.
 • De auto biedt een comfortabele rijervaring met geavanceerde stoelen en kussens, verwarmde en gemasseerde voetensteunen en luxe automatische airconditioning.
 • De nieuwe A8 is een van de meest geavanceerde en technologisch geavanceerde auto's die momenteel op de markt zijn en belooft een ongeëvenaarde rijervaring te bieden aan bestuurders en passagiers.

 

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...