De McLaren Elva - meer dan alleen snelheid en stijl

McLaren, het legendarische Britse automerk dat bekendstaat om zijn hyperauto's en Formule 1-prestaties, bracht deze unieke bolide op de markt, waarmee het eens te meer onbetwist toonaangevend bleek in het segment van de supersportwagens.

Een stukje geschiedenis

Alvorens het model in al zijn facetten te ontleden, dient de herkomst ervan belicht te worden. De naam Elva komt van het Franse 'elle va', wat 'zij gaat' betekent. Deze naam werd gegeven aan de lichte, wendbare sportauto’s die in de jaren 60 werden geproduceerd door de Britse autofabrikant Elva Cars Ltd.

McLaren Automotive besloot de geest van deze historische voertuigen te doen herleven met de lancering van de McLaren Elva, een moderne interpretatie van de open cockpit-auto-ontwerpen uit het verleden. Het resultaat is een auto die zowel qua esthetiek als prestaties zijn gelijke niet kent.

Kwaliteit en vakmanschap

Zoals bij alle producten van McLaren, staat het vakmanschap centraal bij de Elva. Dit is een handgemaakte auto, ontworpen en gebouwd door de beste technici in de branche. Elke lijn, naad en oppervlak is met uiterste precisie afgewerkt, wat resulteert in een auto die eruitziet als een kunstwerk en rijdt als een droom.

De wagen is volledig uit koolstofvezel vervaardigd, een materiaal dat bekend staat om zijn lage gewicht en hoge sterkte. Dit indrukwekkende materiaalgebruik gaat hand in hand met McLaren'sinnovatieve 'blower door'-technologie, die de cockpit vrijhoudt van turbulentie ondanks het ontbreken van een traditionele voorruit.

Prestaties

De Elva is echter meer dan alleen esthetiek. Zoals u zou verwachten van een auto met het McLaren-logo, levert de Elva uitzonderlijke prestaties. De 4.0-liter V8-motor produceert maar liefst 815 pk en een koppel van 800 Nm. Dit betekent dat de Elva in slechts 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u kan sprinten, en in nog geen 7 seconden de 200 km/u bereikt. Met deze cijfers overtreft de Elva zelfs de McLaren Senna, en wordt daarmee de snelste open-top straatauto van het merk.

Exclusiviteit en prijs

McLaren heeft aangekondigd dat er slechts 399 exemplaren van de Elva geproduceerd zullen worden, wat hem tot een zeer exclusieve wagen maakt. De Startprijs bedraagt 1,7 miljoen euro excl. belastingen. Deze prijs lijkt wellicht hoog, maar gezien de prestaties, exclusiviteit en het vakmanschap, is dit voor de echte autoliefhebber een investering die elke cent waard is.

Service en garantie

McLaren biedt voor de Elva een eersteklas service- en garantieplan. De auto komt met drie jaar garantie, inclusief service en onderhoud. Verlengde garanties zijn beschikbaar tegen extra kosten.

In het geval van technische problemen kunnen klanten rekenen op de 24-uurs bijstand van McLaren. Het gespecialiseerde team van monteurs staat klaar om u ter plaatse bij te staan, ongeacht waar u zich bevindt.

De McLaren Elva is dus een perfecte mix tussen historisch design en futuristische technologie, een sportauto die de passie voor snelheid doet herleven en gelijktijdig een ode brengt aan de Britse autogeschiedenis.

 

- De McLaren Elva: Meer dan alleen snelheid en stijl
- Ontdek de McLaren Elva, een unieke mix van historisch design en moderne technologie, gecombineerd met superieure prestaties en exclusiviteit. De perfecte keuze voor autoliefhebbers die het beste eisen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...