Porsche onthult gelimiteerde editie 911 GT3 ter ere van 70 jaar in Australië

Porsche viert het 70-jarig jubileum van het merk in Australië met de onthulling van een speciale editie van de 911 GT3. De 911 GT3 70 Years Porsche Australia Edition is ontworpen in samenwerking met het Style Porsche designteam, de maatwerkafdeling Porsche Exclusive Manufaktur en Porsche Cars Australia. Het is ook de eerste keer dat Porsche een marktspecifieke editie van de 911 GT maakt.

De speciale editie wordt geleverd met enkele unieke exterieur- en interieurkenmerken, waaronder de Fish Silver Grey Metallic-kleur die geïnspireerd is op een van de eerste twee Porsche 356'sdie in 1951 in Australië werden geïmporteerd. Het heeft ook speciale badges die de speciale editie vertegenwoordigen, samen met de Australische vlag. Andere kenmerken zijn volledige kuipstoelen in leer Graphite Blue met zitinlays in Madraskaro geruite stof in Graphite Blue en Crayon, aangepaste dorpelbeschermers en een sleutelzakje in leer in zwart en grafietblauw met stiksels in krijt.

Onder de motorkap heeft de 911 GT3 70 Years Porsche Australia Edition een 500 pk, natuurlijk aangezogen 4,0-liter flat-six motor. Het prijskaartje is echter gestegen tot ongeveer €355.000 vanwege de cosmetische upgrades en beperkte beschikbaarheid van slechts 25 exemplaren.

'Exclusiviteit en maatwerk zijn al decennia synoniem met Porsche', aldus Sam Curtis, Managing Director en CEO van Porsche Cars Australia. 'Het is passend dat deze speciale editie exclusieve elementen bevat die teruggaan naar een van de twee eerste Porsche-sportwagens die 70 jaar geleden door Norman Hamilton in Australië zijn geïmporteerd.'

Andere kenmerken van de 911 GT3 70 Years Porsche Australia Edition zijn onder andere de 20-inch gesmede velgen in hoogglans zwart, de grote koolstofvezel achterspoiler, de koolstofvezel motorkap en de koplampbehuizing in zwart. Het interieur wordt verder gekenmerkt door GT-sportstuur in leer met schakelpaddles, de '911' logo in het midden van de hoofdsteunen, koolstofvezel interieurpakket, aluminium pedalen en de optionele Chrono pakket met analoge en digitale stopwatch.

De 911 GT3 70 Years Porsche Australia Edition is voorzien van dezelfde technische specificaties als de standaard GT3. Zo heeft de auto dezelfde 4,0-liter flat-six motor die 500 pk en 460 Nm koppel levert, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een optionele zestraps PDK-automaat. De auto heeft ook een achterwielaandrijving en kan in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren, met een topsnelheid van 320 km/u.

De productie van de 911 GT3 70 Years Porsche Australia Edition zal beperkt zijn tot slechts 25 exemplaren, die exclusief beschikbaar zullen zijn voor de Australische markt. De prijs van deze limited edition auto zal naar verwachting rond de €355.000 bedragen, wat aanzienlijk hoger is dan de standaard GT3. Porsche zal de auto later dit jaar in Australië lanceren ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van het merk in het land.

De 911 GT3 70 Years Porsche Australia Edition is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Porsche in Australië en zal ongetwijfeld de fans van het merk blijven opwinden.

  • Motor: 4,0-liter flat-six
  • Vermogen: 500 pk
  • Transmissie: 7-speed PDK
  • Topsnelheid: 320 km/u
  • Acceleratie: 0-100 km/u in 3,4 seconden
  • Remmen: keramische remmen
  • Banden: Michelin Pilot Sport Cup 2
  • Gewicht: 1.435 kg
  • Speciale kenmerken: Fish Silver Grey Metallic kleur, speciale badges, volledige kuipstoelen in leer Graphite Blue met zitinlays in Madraskaro geruite stof in Graphite Blue en Crayon, aangepaste dorpelbeschermers, en een sleutelzakje in leer in zwart en grafietblauw met stiksels in krijt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...