Justin Bieber in ongeloof na ontvangst van zijn 103EX Rolls-Royce lookalike

Niet alleen hij, maar ook wij genieten van de foto's van deze gepersonaliseerde Rolls Royce Wraith die meer lijkt te zweven of hoveren. Met het oog op de komende 100 jaar zal elke Rolls-Royce een uniek kunstwerk zijn. Vorm, grootte en silhouet. Rolls-Royce 103EX is de allereerste vision-voertuig en belichaamt slechts een van de eindeloze mogelijkheden. Een gepersonaliseerd icoon voor de toekomst, een toevluchtsoord van rust in een steeds snellere wereld. Het toppunt van moeiteloos autonoom reizen, geruisloos glijdend door de steden van morgen. Dat is de VISION NEXT 100. Zo lezen we althans op de website van rolls royce. Waar komt Bieber in dit plaatje? Wel, lees verder.

Drie jaar geleden sms'te Justin Bieber de oprichter en CEO van West Coast Customs, Ryan Friedlinghaus, een video van een futuristisch Rolls-Royce-prototype en vroeg hem of ze de auto konden kopen. Het was niet te koop, maar de winkel bood aan om in plaats daarvan iets dergelijks te bouwen. Nu heeft de Canadese singer-songwriter eindelijk de eenmalige levering in ontvangst genomen - en het lijkt erop dat hij ronduit opgetogen is over het werk van de winkel. West coast customs zijn die bekende auto customization bouwers die je soms regelmatig met aflevering ziet op discovery channel. In een nieuwe video die door de autobouwer van Los Angeles wordt gedeeld, wordt de popster vastgelegd terwijl hij zijn op maat gemaakte vierwieler voor het eerst ontmoet. Hij valt prompt op zijn knieën en lijkt te beginnen te huilen voordat hij uitroept: "Ik kan het niet geloven." Die reactie is volkomen begrijpelijk gezien de moeizame weg naar de voltooiing van het project.

De custom Rolls is eigenlijk geïnspireerd op het Vision Next 100-concept van het merk - kortweg de 103EX genoemd - dat debuteerde in 2016. Met een lengte van bijna 20 voet en een hoogte van 5 voet was de 103EX RR's antwoord op de toekomst van mobiliteit en toerde hij door wereld voor vier jaar alvorens een permanent huis te vinden op het Engelse Goodwood Festival of Speed. Aangezien de 103EX niet echt op de weg kan worden gereden, gebruikten Friedlinghaus en zijn team een Rolls-Royce Wraith als basis voor de rit van de "Yummy" zanger en gaven ze een paar futuristische stijlpunten om de muze te weerspiegelen.

De meest opvallende hiervan zijn de wieldoppen die de banden verbergen en de coupé eruit laten zien alsof hij boven de weg zweeft. De Wraith werd ook getrakteerd op een nieuwe, meer gedetailleerde voorkant en opnieuw vormgegeven spatborden. Om dit alles te bereiken, heeft het team de buitenkant van de Wraith gescand en vervolgens een 3D-modeler gebruikt om aangepaste mallen voor de nieuwe bodykit te maken. Vervolgens testten ze de onderdelen en pasten ze indien nodig aan om er zeker van te zijn dat de montage perfect was.

Dit lange en complexe proces lijkt meer op klassieke carrosseriebouw dan op een standaard bodykit-installatie. De slanke, ruimteschipachtige speedster van de zanger is afgewerkt in een tweekleurige kleurstelling van glanzend zilver en matgrijs. Het is ook uitgerust met verborgen lichtbalken langs de onderrand van het lichaam die er bijzonder opvallend uitzien in het donker. Binnenin spiegelde West Coast Customs de buitenkant met tweekleurige lederen bekleding en voorzag het in een professioneel afgestemde audio-installatie in de kofferbak, wat volgens Friedlinghaus "niet iets is dat je ooit uit een auto zou verwachten".

Om dit alles te bereiken, heeft het team de buitenkant van de Wraith gescand en vervolgens een 3D-modeler gebruikt om aangepaste mallen voor de nieuwe bodykit te maken. Vervolgens testten ze de onderdelen en pasten ze indien nodig aan om er zeker van te zijn dat de montage perfect was. Dit lange en complexe proces lijkt meer op klassieke carrosseriebouw dan op een standaard bodykit-installatie. De slanke, ruimteschipachtige speedster van de zanger is afgewerkt in een tweekleurige kleurstelling van glanzend zilver en matgrijs.

Het is ook uitgerust met verborgen lichtbalken langs de onderrand van het lichaam die er bijzonder opvallend uitzien in het donker. Binnenin spiegelde West Coast Customs de buitenkant met tweekleurige lederen bekleding en voorzag het in een professioneel afgestemde audio-installatie in de kofferbak, wat volgens Friedlinghaus "niet iets is dat je ooit uit een auto zou verwachten". 

Over de 'gewone' Rolls-Royce Wraith

De Rolls-Royce Wraith is een luxe coupé die in 2013 werd geïntroduceerd door de Britse autofabrikant Rolls-Royce. Het is het meest krachtige model dat Rolls-Royce tot dan toe had geproduceerd en is ontworpen om te concurreren met andere high-end luxe coupés zoals de Bentley Continental GT.

Motor:

 • 6,75-liter V12 benzinemotor
 • Vermogen: 632 pk
 • Koppel: 800 Nm
 • 0-100 km/h in 4,6 seconden
 • Topsnelheid: 250 km/h (elektronisch begrensd)


Transmissie:

 • 8-traps automatische transmissie met satellietnavigatie

 

Brandstofverbruik:

 • Gecombineerd: 14,0 l/100 km
 • Stadsverkeer: 19,9 l/100 km
 • Buiten de stad: 9,6 l/100 km


Afmetingen:

 • Lengte: 5.269 mm
 • Breedte: 1.947 mm
 • Hoogte: 1.507 mm
 • Wielbasis: 3.112 mm
 • Leeggewicht: 2.360 kg


Chassis en ophanging:

 • Aluminium spaceframe-chassis
 • Dubbele wishbone-ophanging met adaptieve demping
 • Elektronische rolstabilisatie
 • Actieve stabilisatoren


Interieur en comfort:

 • Automatische klimaatregeling met vier zones
 • Lederen bekleding
 • Verwarmde en geventileerde stoelen
 • Elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie
 • Geluidssysteem met 18 luidsprekers en 1.300 watt vermogen


De Rolls-Royce Wraith wordt beschouwd als een van de meest luxueuze auto's ter wereld en biedt een uitstekende combinatie van prestaties en comfort. Met zijn krachtige V12-motor en geavanceerde ophangingssysteem biedt de Wraith een soepele, comfortabele rit, terwijl het elegante en verfijnde ontwerp de aandacht trekt van liefhebbers van luxe auto's.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...