Zeldzame Argento Nürburgring Enzo wordt geveild door Sotheby s

De Ferrari Enzo is een absoluut hoogtepunt voor het Italiaanse automerk, met geavanceerde technologieën en prestaties afgeleid van Formule 1-races. Om de auto te verbeteren, gebruikte Ferrari futuristische materialen en innovatieve oplossingen om het gewicht te verminderen. De V12-motor was voorzien van componenten afgeleid van de competitie, zoals nikasil-beklede cilinderwanden, titanium drijfstangen en een telescopische inlaatcollector die het koppel verhoogde. Het vermogen bedroeg 651 pk en 485 pond-voet koppel, waardoor het de laatste natuurlijk aangezogen, niet-hybride V12-hypercar van Maranello aandreef.

Van de 399 geplande exemplaren waren de meeste Enzos afgewerkt in Rosso Corsa, maar sommige waren gespoten in andere kleuren, zoals Giallo Modena, Nero Pastello en Rosso Scuderia. Argento Nürburgring 101/C was de zeldzaamste kleur, te vinden op slechts negen auto's, of minder dan 2% van de productie. Slechts één Enzo, chassisnummer 132662, werd ook geleverd met een Cuoio-lederen interieur, wat hem nog unieker maakt.

Deze Enzo, die nieuw werd geleverd in Japan, is bijna onzichtbaar geweest voor het publiek gedurende zijn leven, aangezien hij nooit is geregistreerd voor gebruik op de weg. Dit opvallende exemplaar bevindt zich nog steeds in fabrieksfrisse staat, met slechts 227 kilometer op de teller, waarvan vrijwel alle kilometers afkomstig zijn van fabriekstesten voorafgaand aan de levering. De auto heeft nog steeds veel van zijn fabrieksbescherming intact, inclusief plastic op de dorpellijsten, tape rond de ontstekingssleutel en zelfs plastic afdekking op de rem- en gaspedalen. Belangrijk is dat het wordt geleverd met de originele handleiding van de eigenaar, een autohoes, een reserve sleutel (nog steeds in een Ziploc-zakje naast de handleidingen) en een fabrieks-driedelige bagageset die nog nooit is uitgepakt.

De Ferrari Enzo is een ware legende en wordt beschouwd als een van de grootste Ferrari'svan de 21e eeuw. De Enzo is een prachtige en indrukwekkende hypercar van Ferrari met een krachtige V12-motor en baanbrekende technologieën die afgeleid zijn van de Formule 1-races. De Enzo was uitgerust met een koolstofvezel chassis en bodywork, wat het gewicht tot slechts 200 pond reduceerde, wat zorgde voor een verbazingwekkende prestatie. Er werden slechts 399 exemplaren geproduceerd, waarvan er één extra werd gemaakt voor Paus Johannes Paulus II in 2004.

De Enzo Ferrari is een van de meest verzamelbare auto's van de 21e eeuw en is vooral in trek bij verzamelaars die op zoek zijn naar zeldzame en unieke exemplaren. De meeste Enzos zijn afgewerkt in Rosso Corsa, maar er zijn ook enkele exemplaren in andere kleuren gespoten, waaronder de zeldzame Argento Nürburgring 101/C, waarvan er slechts negen zijn geproduceerd.

Het unieke exemplaar dat door RM Sotheby'swordt geveild, is een Argento Nürburgring Enzo met chassisnummer 132662. Deze auto werd nieuw geleverd in Japan en heeft slechts 227 kilometer op de teller, waarvan vrijwel alle kilometers afkomstig zijn van fabriekstesten. De auto is nog steeds in fabrieksfrisse staat en heeft veel van zijn originele beschermingsmateriaal nog steeds intact, zoals plastic op de dorpellijsten, tape rond de ontstekingssleutel en zelfs plastic afdekking op de rem- en gaspedalen.

Dit zeldzame en unieke exemplaar is niet alleen bijzonder vanwege zijn kleur, maar ook vanwege het interieur dat is afgewerkt met Cuoio-leder, wat het extra speciaal maakt. De auto wordt geleverd met de originele handleiding van de eigenaar, een autohoes, een reserve sleutel en een fabrieks-driedelige bagageset die nog nooit is uitgepakt.

Gezien de zeldzaamheid en uitzonderlijke staat van de auto, wordt verwacht dat deze Enzo Ferrari voor een recordbedrag zal worden verkocht. Verzamelaars die op zoek zijn naar een bijzonder exemplaar dat zowel zeldzaam als origineel is, zullen ongetwijfeld interesse hebben in deze Enzo Ferrari.

Met slechts negen exemplaren die in de zeldzame kleur Argento Nürburgring zijn gespoten, is deze Enzo Ferrari een van de meest gewilde exemplaren voor verzamelaars. Bovendien is deze Enzo, met chassisnummer 132662, uniek omdat hij nog nooit op de weg is gebruikt en in fabrieksfrisse staat verkeert. De auto is geleverd met zijn originele handleidingen, autodeken, reserve sleutel en zelfs een ongebruikt drievoudig koffer setje van de fabriek.

De Ferrari Enzo was een hoogtepunt voor het Italiaanse merk, met geavanceerde technologieën en prestaties die afgeleid waren van de Formule 1-races. Ferrari gebruikte futuristische materialen en innovatieve oplossingen om het gewicht te verminderen en de prestaties te verbeteren. Het ontwerp van de auto werd geperfectioneerd in Pininfarina’s windtunnel en bestond uit panelen geweven van koolstofvezel en Kevlar.

Onder de motorkap zat een krachtige V12-motor met componenten afgeleid van de competitie, zoals nikasil-beklede cilinderwanden, titanium drijfstangen en een telescopische inlaatcollector die het koppel verhoogde. Het vermogen was beoordeeld op 651 pk en 485 pond-voet aan koppel. De motor bleek een legendarisch voorbeeld van engineering van Ferrari uit deze periode te zijn, en verstevigde zijn betekenis door het aandrijven van Maranello'slaatste natuurlijk aangezogen, niet-hybride V12-hypercar.

Het chassis was gemaakt van koolstofvezel en Nomex honingraat, waardoor het slechts 200 pond woog. De carrosserie was geperfectioneerd in de windtunnel van Pinfinarina en bestond uit panelen geweven van koolstofvezel en Kevlar. Het resultaat was een opvallend ontwerp dat zowel elegant als agressief was.

Hoewel de meeste Enzo'swaren afgewerkt in Rosso Corsa, waren er ook een paar exemplaren die in andere kleuren werden gespoten, zoals Giallo Modena, Nero Pastello en Rosso Scuderia. Onder de zeldzamere kleuren was Argento Nürburgring 101/C, een kleur die zijn weg vond naar slechts negen exemplaren, of minder dan 2% van de productie.

De Enzo Ferrari is een van de meest gewilde en verzamelbare auto's van de 21e eeuw, en dit zeldzame en unieke exemplaar zal ongetwijfeld de aandacht trekken van verzamelaars en Ferrari-liefhebbers over de hele wereld.

Het interieur van deze Enzo is afgewerkt met hoogwaardige materialen en heeft een uniek ontwerp. Het gebruik van Cuoio lederen bekleding zorgt voor een luxe uitstraling en contrasteert mooi met de zilvergrijze buitenkant. Bovendien is deze Enzo nog steeds in de fabrieksfrisse staat, met veel van de originele beschermende verpakking nog intact, zoals de plastic bescherming op de dorpellijsten, tape rond de ontstekingssleutel en zelfs plastic afdekking op de rem- en gaspedalen.

De Enzo is een van de meest iconische supercars van Ferrari en is zeer gewild onder verzamelaars en autoliefhebbers over de hele wereld. Dit bijzondere exemplaar, dat zich in een uitzonderlijke staat bevindt en zeldzaam is door zijn unieke kleur en interieur, zal ongetwijfeld de aandacht trekken tijdens de veiling.

Het veilinghuis Sotheby'sis wereldwijd bekend om zijn expertise in de verkoop van zeldzame en waardevolle objecten, waaronder auto's. Hun veiling van deze Ferrari Enzo zonder reserve biedt een unieke kans voor verzamelaars om een ​​van de meest gewilde en zeldzame supercars ter wereld te bemachtigen.

De veiling van deze Enzo Ferrari zal plaatsvinden van 15 tot 17 maart 2023 en de verwachting is dat het recordbedrag zal opleveren. Met zijn zeldzame kleur en ongebruikte staat, zal deze Enzo een waardevolle aanwinst zijn voor elke verzameling van supercars.

 

  • Motor: Tipo F140B 6.0-liter V-12
  • Vermogen: 651 pk
  • Koppel: 485 pond-voet
  • Transmissie: zesversnellingsbak, speciaal ontwikkeld, geautomatiseerd
  • Chassis: koolstofvezel en Nomex honingraat
  • Carrosserie: koolstofvezel en Kevlar panelen, geperfectioneerd in de windtunnel van Pinfinarina
  • Gewicht: 200 pond voor het chassis, totale gewicht niet vermeld
  • Kleuren: meestal Rosso Corsa, maar ook Giallo Modena, Nero Pastello, Rosso Scuderia en Argento Nürburgring 101/C
  • Interieur: meestal Nero of Rosso-leder, sommige auto's hebben Cuoio-leder
  • Productieaantal: 399 exemplaren plus een extra Enzo gemaakt voor Paus Johannes Paulus II
  • Topsnelheid: meer dan 350 km/u
  • Acceleratie: 0-100 km/u in minder dan 3,5 seconden
  • Remsysteem: Brembo, vierzuigerremklauwen en keramische schijven
  • Ophanging: onafhankelijke wielophanging met dubbele wishbone voor- en achteraan, E-Diff differentieel
  • Banden: Pirelli PZero Rosso, 245/35 ZR19 vooraan, 345/35 ZR19 achteraan


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...