Een elektrische Lamborghini Urus SUV komt er in 2029

Stephan Winkelmann, CEO van Lamborghini, heeft aangekondigd dat het populairste model van het merk, de Urus, tegen het einde van het decennium volledig elektrisch zal zijn. Voordat dit gebeurt, wordt er eerst een hybride versie van de SUV uitgebracht, die in 2019 werd uitgeroepen tot Robb Report's Car of the Year.

De aankondiging kwam naar aanleiding van een previewevenement voor de opvolger van de Aventador, waar Winkelmann onthulde dat een op batterijen werkende versie van de Urus een jaar na de lancering van de debuut-EV van het bedrijf zal verschijnen.

Lamborghini zal zijn huidige assortiment uitbreiden met plug-in hybrides voordat het merk volledig overschakelt op batterijvoeding. Een gehybridiseerde versie van de huidige modellen van het merk, de Urus en Huracán, zal in 2024 worden gelanceerd. Het is nog niet bekend of de geëlektrificeerde Urus ook een plug-in hybride zal zijn.

Winkelmann zei dat de twee modellen op batterijen het bedrijf zouden helpen de emissies met 80 procent te verminderen ten opzichte van wat ze nu zijn. De geëlektrificeerde Urus en Huracán zullen naar verwachting woest krachtig zijn, net als hun huidige, benzine-aangedreven tegenhangers.

Voordat Lamborghini volledig overstapt op elektrische voertuigen, zal het merk eerst zijn huidige aanbod uitbreiden met plug-in hybrides. De opvolger van de Aventador, die later deze maand zal debuteren, zal ook een plug-in hybride zijn, net als de vervanger van de Huracán. In 2024 zal Lamborghini ook een hybride versie van de Urus lanceren, maar het is nog niet duidelijk of deze plug-in zal zijn.

Lamborghini's eerste volledig elektrische voertuig zal volgens CEO Stephan Winkelmann in 2028 worden gelanceerd, gevolgd door een volledig elektrische Urus in 2029. Winkelmann verklaarde tijdens een preview-evenement voor de opvolger van de Aventador in Sant'Agata dat de twee op batterijen werkende modellen het bedrijf zullen helpen de emissies met 80 procent te verminderen ten opzichte van het huidige niveau. Er is nog weinig informatie beschikbaar over de voertuigen zelf, maar Winkelmann bevestigde dat Lamborghini in 2028 zijn eerste volledig elektrische voertuig zal lanceren, gevolgd door de Urus een jaar later.

Lamborghini heeft al aangekondigd dat de aandrijflijn van de nieuwe Aventador zal bestaan uit een V12-motor met natuurlijke aanzuiging en drie elektromotoren die samen 1.001 pk genereren. Hoewel er nog geen details bekend zijn over de geëlektrificeerde Urus en Huracán, belooft dit nieuws veel goeds voor degenen die hopen dat de voertuigen van Lamborghini zowel krachtig als milieuvriendelijk zullen zijn.

Lamborghini is niet het enige luxe automerk dat de overstap maakt naar elektrificatie. Andere bekende merken, zoals Porsche, Aston Martin en Ferrari, hebben al elektrische of hybride modellen op de markt gebracht of zijn van plan dat te doen. Het is een teken dat de auto-industrie zich steeds meer richt op duurzaamheid en milieubewustzijn, terwijl het tegelijkertijd luxe en prestaties blijft bieden waar klanten naar op zoek zijn.

Lamborghini's plannen voor elektrische en hybride auto's laten zien dat het bedrijf zich richt op een duurzamere toekomst, zonder compromissen te sluiten op het gebied van prestaties en design. Het bedrijf heeft al aangekondigd dat het in 2024 een gehybridiseerde versie van de Urus en Huracán zal lanceren, en de opvolgers van de Aventador en Huracán zullen volledig plug-in hybride aandrijflijnen hebben. Het feit dat de Urus in 2029 volledig elektrisch wordt, bevestigt Lamborghini's toewijding aan duurzaamheid en innovatie.

Stephan Winkelmann, CEO van Lamborghini, heeft ook verklaard dat de elektrificatieplannen van het bedrijf zullen helpen om de uitstoot met 80 procent te verminderen. Dit is een belangrijke stap voor het merk, aangezien het voldoet aan de toenemende druk van consumenten en overheden om over te stappen op schone energie en lagere emissies.

De aankondiging van Lamborghini komt op een moment dat andere luxe autofabrikanten ook de overstap maken naar elektrische en hybride voertuigen. Deze verschuiving is te zien als een teken van veranderende consumentenvoorkeuren en als reactie op de toenemende bezorgdheid over de impact van auto's op het milieu.

Met deze plannen voor elektrificatie en duurzaamheid blijft Lamborghini zijn reputatie als toonaangevende fabrikant van luxe en high-performance auto's behouden, terwijl het zich aanpast aan de veranderende tijden en zijn toekomst veiligstelt.

Bezoek Website
Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...