De Mercedes-Benz SLS AMG Black Series 2014 - een krachtige en gestroomlijnde sportwagen

Mercedes-Benz heeft onlangs de officiële onthulling van de langverwachte SLS AMG Black Series 2014 aangekondigd. Deze nieuwe toevoeging aan de Black Series-familie belooft een nog krachtigere en lichtere versie van de al indrukwekkende SLS AMG GT te zijn.

Onder de motorkap van de SLS AMG Black Series bevindt zich dezelfde 6,2-liter V8-motor als zijn voorganger, maar deze is geoptimaliseerd om een adembenemend vermogen van 622 PK (464 kW) te leveren, wat een significante toename is ten opzichte van de 583 PK (435 kW) van de standaard SLS AMG GT. Talrijke aanpassingen, zoals nieuwe nokkenassen, verbeterde koelingssystemen en een herziene luchtinlaat, dragen bij aan de verhoogde prestaties van de motor.

Met zijn indrukwekkende kracht kan de SLS AMG Black Series in slechts 3,6 seconden accelereren van 0 naar 100 km/u, waardoor hij één van de snelste auto's op de markt is. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 315 km/u, waardoor adrenaline-liefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Naast zijn verbluffende prestaties is de SLS AMG Black Series ook uitgerust met geavanceerde technologieën en aerodynamische verbeteringen. Een set van 20-inch lichtgewicht gesmede lichtmetalen velgen en koolstofkeramische remmen zorgen voor een optimale remkracht en stabiliteit tijdens het rijden op hoge snelheden. Het gebruik van koolstofvezelmaterialen, zoals sideskirts, diffuser en splitter, draagt niet alleen bij aan het sportieve uiterlijk van de auto, maar vermindert ook het gewicht.

Het interieur van de SLS AMG Black Series is even indrukwekkend, met lichtgewicht sportstoelen, een stuur omwikkeld met Alcantara en een centrale console van koolstofvezel. Het COMAND-multimediasysteem is verwijderd om gewicht te besparen, terwijl een lithium-ionbatterij wordt gebruikt voor het starten van het voertuig.

De Mercedes-Benz SLS AMG Black Series 2014 is vanaf juni 2013 beschikbaar voor aankoop. Met zijn sensationele prestaties, opvallend design en geavanceerde technologie belooft deze sportwagen autoliefhebbers over de hele wereld te bekoren.

Bijkomende essentiële informatie:

De Mercedes-Benz SLS AMG Black Series 2014 is niet alleen een krachtige en gestroomlijnde sportwagen, maar hij is ook exclusief en beperkt verkrijgbaar. Slechts een beperkt aantal exemplaren van deze speciale editie zullen worden geproduceerd, waardoor het een waardevol verzamelobject wordt voor autoliefhebbers en verzamelaars.

Naast zijn prestatiegerichte kenmerken biedt de SLS AMG Black Series ook een hoogwaardig interieur dat luxe en comfort combineert. Hoogwaardige materialen, zoals premium leder en koolstofvezelaccenten, worden gebruikt in het interieurontwerp om een luxe en sportieve sfeer te creëren.

Om de rijervaring te verbeteren, is de SLS AMG Black Series uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals adaptieve sportophanging en een elektronisch vergrendelingsdifferentieel. Deze systemen zorgen voor optimale grip, stabiliteit en wendbaarheid, waardoor de bestuurder de ultieme controle over de auto heeft.

Naast zijn indrukwekkende prestaties en exclusieve karakter is de SLS AMG Black Series ook een statussymbool. Het bezitten van deze auto geeft de eigenaar een gevoel van prestige en raffinement, en het maakt een statement van kracht en elegantie op de weg.

De prijs van de Mercedes-Benz SLS AMG Black Series 2014 varieert afhankelijk van de specifieke configuratie en eventuele extra opties, maar de basisprijs begint bij €244.009,5 (inclusief btw).

De Mercedes-Benz SLS AMG Black Series 2014 is een ultieme sportwagen die indruk maakt met zijn prestaties, exclusiviteit en luxueuze details. Het is een droomauto voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke rijervaring en een opvallende aanwezigheid op de weg.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...