Mercedes-Benz onthult de S65 AMG Coupe - Kracht en elegantie

De langverwachte S65 AMG Coupe is officieel gepresenteerd door Mercedes-Benz. Hoewel er niet veel verschillen zijn ten opzichte van de S63 AMG Coupe, behoudt de S65 AMG Coupe de kenmerkende uitstraling waar Mercedes-Benz en AMG bekend om staan. Enkele opvallende wijzigingen zijn onder andere een glanzendere grille en ventilatieopeningen, evenals de optie voor gele remklauwen in plaats van rode.

Deze krachtige auto wordt aangedreven door een indrukwekkende V12 6,0-liter twin-turbomotor die maar liefst 630 pk (463 kW) en 1.000 Nm (737 lb-ft) koppel levert. Hiermee kan hij in slechts 4,1 seconden accelereren van 0 naar 100 km/u, wat 0,2 seconden sneller is dan de S63 AMG Coupe. De topsnelheid is elektronisch begrensd tot 155 km/u in Europa en 186 km/u in de Verenigde Staten. De kracht van de motor wordt overgebracht naar de achterwielen via een AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC transmissie. Bovendien beschikt de S65 AMG Coupe over de bekende curve-kantelfunctie dankzij de sportieve Magic Body Control-ophanging.

De auto rijdt op indrukwekkende 20-inch lichtmetalen velgen met meerdere spaken, omhuld met 255/40 R 20 banden aan de voorkant en 285/35 R 20 banden aan de achterkant. Optioneel kan de S65 AMG Coupe worden uitgerust met een keramisch samengesteld remsysteem dat 20% lichter is. Dit zorgt voor nog betere prestaties en een verbeterde rijervaring.

De Mercedes-Benz S65 AMG Coupe is nu al te bestellen in Duitsland en zal later dit jaar ook in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn. De prijs begint bij €244.009,5 (inclusief btw), wat getuigt van de exclusiviteit en het vakmanschap dat bij dit bijzondere model hoort.

De S65 AMG Coupe biedt niet alleen indrukwekkende prestaties, maar ook luxe en verfijning. Het exterieur wordt gekenmerkt door unieke wielen en een prominente diffuser aan de achterkant, evenals het opvallende 'V12 BITURBO' -insigne.

Binnenin biedt de S65 AMG Coupe een weelde aan comfort en hoogwaardige materialen. De zitplaatsen zijn bekleed met premium leder en bieden ongeëvenaard comfort en ondersteuning. Het interieur is voorzien van geavanceerde technologie, waaronder een intuïtief infotainmentsysteem en een uitgebreid scala aan veiligheidsvoorzieningen.

Naast zijn kracht en luxe biedt de S65 AMG Coupe ook een uitstekende rijdynamiek. Dankzij de geavanceerde ophanging en nauwkeurige stuurrespons biedt de auto een sportieve en toch comfortabele rijervaring. De indrukwekkende remkracht zorgt voor optimale controle en veiligheid.

Met zijn onderscheidende ontwerp, indrukwekkende prestaties en luxueuze interieur is de S65 AMG Coupe een droomauto voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar de ultieme combinatie van kracht en verfijning.

Of het nu gaat om een rit door de stad of een langeafstandsreis, de S65 AMG Coupe biedt een ongeëvenaarde rijervaring. Het is een symbool van luxe en prestaties, en een blikvanger op de weg.

  • De S65 AMG Coupe is een luxe sportcoupé geproduceerd door Mercedes-Benz.
  • Het exterieurontwerp van de auto is elegant en aerodynamisch, met een onopvallende look die kenmerkend is voor Mercedes-Benz en AMG.
  • De voorgrille en ventilatieopeningen hebben een glanzender gaasontwerp, terwijl de remklauwen in gele kleur beschikbaar zijn.
  • Het voertuig heeft unieke wielen en een prominentere diffuser aan de achterkant, evenals het 'V12 BITURBO' -insigne op de carrosserie.
  • Het wordt aangedreven door een krachtige V12 6,0-liter twin-turbomotor, die een vermogen levert van 630 PS (463 kW) en een indrukwekkend koppel van 1.000 Nm (737 lb-ft).
  • Met deze motor kan de S65 AMG Coupe in slechts 4,1 seconden accelereren van 0 naar 100 km/u, waardoor het een krachtige en snelle auto is.
  • De auto heeft een elektronisch beperkte topsnelheid van 155 km/u in Europa en 186 km/u in de VS.
  • De kracht van de motor wordt overgebracht naar de achterwielen via een AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC transmissie, die snelle en soepele schakelingen mogelijk maakt.
  • De S65 AMG Coupe is uitgerust met een sportieve Magic Body Control-ophanging, die zorgt voor een comfortabele en dynamische rijervaring, inclusief de curve-kantelfunctie.
  • Het voertuig rijdt op 20-inch lichtmetalen velgen met meerdere spaken, die zijn voorzien van 255/40 R 20 banden aan de voorzijde en 285/35 R 20 banden aan de achterzijde.
  • Optioneel kan de auto worden uitgerust met een keramisch samengesteld remsysteem, dat 20 procent lichter is dan traditionele remsystemen.
  • Het interieur van de S65 AMG Coupe is luxueus en verfijnd, met premium lederen bekleding en hoogwaardige materialen.
  • Het voertuig is voorzien van geavanceerde technologie, waaronder een intuïtief infotainmentsysteem en een uitgebreid scala aan veiligheidsvoorzieningen.
  • De S65 AMG Coupe is verkrijgbaar voor een prijs vanaf €244.009,5 (inclusief btw).
  • Het voertuig is beschikbaar voor bestelling in Duitsland en zal later ook in de VS verkrijgbaar zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...