Ian Callum geeft Aston Martin Vanquish 25 een nieuw leven

De legendarische Aston Martin Vanquish, een van de mooiste auto's ooit gemaakt, ging vorig jaar uit productie. Het zal waarschijnlijk een van de meest begeerde klassieke auto's in enkele decennia worden, vooral als je nadenkt over het originele model, dat werd geproduceerd tussen 2001 en 2007. Maar iemand besloot om deze tijdloze auto een grootse revival te geven. Dat iemand is niemand minder dan Ian Callum, die de hoofdontwerper was van de originele Vanquish en onlangs Ian Callum Design startte samen met enkele van zijn voormalige collega's.

De nieuwe auto, genaamd de Aston Martin Vanquish 25, zal in feite een verbeterde en gemoderniseerde versie zijn van de eerste generatie Vanquish. De auto wordt gebouwd in samenwerking met AF Racing onder het merk R-Reforged en krijgt de volledige goedkeuring van Aston Martin en zijn huidige creatief directeur, Marek Reichmann. Het model zal beperkt zijn tot slechts 25 eenheden, vandaar de naam, en zal de weg op gaan met een indrukwekkende V12-motor, met upgrades die het bijna 600 pk zullen duwen. Al dit vermogen wordt overgebracht op wielen via de originele geautomatiseerde handgeschakelde transmissie van de Vanquish of een automatische zesversnellingsbak van Callum.

Aan de buitenkant krijgt de nieuwe Vanquish moderne LED-koplampen en achterlichten, grotere koolstofkeramische remmen en 20 inch wielen met speciale Michelin-banden. Het interieur heeft ook een paar geweldige upgrades gekregen. De talrijke plastic onderdelen van het origineel zijn vervangen door een nieuwe middenbinnacle met touchscreen-interface en nieuwe ventilatieopeningen. De stoelen zijn gemaakt van hoogwaardig leer en de cabine is voorzien van aluminium sierdelen en enkele andere moderne functies. Een interessant detail is dat om tot 25 modellen te creëren, 25 andere bestaande auto's zullen worden geschonken door Aston Martin of bestaande eigenaren. De uiteindelijke prijs, inclusief de eerste gedoneerde auto, zal stijgen tot een coole €664.000.

Technische specificaties van de Aston Martin Vanquish 25:

  • Motor: 6.0-liter V12-motor
  • Vermogen: 580 pk bij 7.000 tpm
  • Koppel: 630 Nm bij 5.500 tpm
  • Transmissie: achttraps automatische transmissie
  • Acceleratie: 0-100 km/u in 3,5 seconden
  • Topsnelheid: 321 km/u
  • Remmen: Brembo carbon-keramische remmen met zeszuiger remklauwen aan de voorkant en vierzuiger remklauwen aan de achterkant
  • Banden: Pirelli P Zero-banden, voor 255/35 ZR20 en achter 305/30 ZR20
  • Ophanging: adaptieve instelbare schroefveren en schokdempers
  • Stuurinrichting: snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging
  • Afmetingen (L x B x H): 4.775 x 1.905 x 1.299 mm
  • Wielbasis: 2.740 mm
  • Gewicht: 1.765 kg (drooggewicht)


De Aston Martin Vanquish 25 is een unieke herinterpretatie van de Vanquish, ontworpen door Ian Callum en geproduceerd door R-Reforged. Het is een eerbetoon aan het originele model, met enkele moderne aanpassingen en technologische verbeteringen.

De auto heeft een krachtige V12-motor die indrukwekkende prestaties levert. Het heeft een achttraps automatische transmissie en een snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging die zorgt voor een soepele en responsieve rijervaring.

De Vanquish 25 heeft ook een adaptieve ophanging en carbon-keramische remmen die zorgen voor een uitstekende wegligging en remkracht. Het interieur is op maat gemaakt en voorzien van hoogwaardige materialen en moderne technologieën.

De Aston Martin Vanquish 25 is dan ook een unieke en krachtige sportwagen met moderne technologieën en een eerbetoon aan het originele model.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...