BMW Edition M Heritage is de nieuwe speciale editie van de M4

BMW heeft zijn M4-reeks uitgebreid met een indrukwekkende speciale editie, de BMW M4 Edition M Heritage. Deze exclusieve variant is een liefdesbrief aan de lange en succesvolle geschiedenis van de Duitse autofabrikant in de autosport. Het is een auto die niet alleen onovertroffen prestaties biedt, maar ook een verhaal vertelt over BMW'stoewijding aan innovatie, luxe en sportieve excellentie.

De BMW M4 Edition M Heritage verschijnt in drie opvallende kleurstellingen die stuk voor stuk de harten van autoliefhebbers sneller doen kloppen. Er is de Laguna Seca Blue, een kleur die fel en onmiskenbaar sportief oogt, de Velvet Blue Metallic die een meer ingetogen maar intense diepte uitstraalt en de Imola Red, die de passie en energie van het merk symboliseert. Elk van deze kleuren wordt gecomplementeerd door een bijpassend interieurontwerp, waarbij de kleuraccenten tot in de kleinste details zijn doorgevoerd.

Zo heeft de Imola Red versie rode lederen accenten die het interieur een levendig en warm karakter geven. De Laguna Seca Blue en Velvet Blue Metallic varianten pronken met zwart-wit lederen bekledingen die een stijlvolle en verfijnde indruk achterlaten. Bijzondere aandacht is er voor de M Heritage -borduurwerk op de hoofdsteunen en deurpanelen, waardoor je elke keer dat je instapt herinnerd wordt aan het exclusieve karakter van de auto.

Elk van de 750 exemplaren die van deze speciale editie geproduceerd worden, heeft een genummerde plaat op de dorpels, wat het unieke karakter van de auto nog eens extra benadrukt. Dit subtiele detail maakt de eigenaar ervan bewust dat hij of zij onderdeel is van een selecte groep liefhebbers die het privilege hebben om zo n zeldzame wagen te bezitten.

Aan de buitenkant vallen de esthetische aanpassingen op, zoals het met koolstofvezel versterkte kunststof dak dat is voorzien van een strip in de klassieke BMW M-kleuren. De 20-inch M lichtmetalen velgen met een sterspaakontwerp zijn niet alleen een lust voor het oog, maar dragen ook bij aan de sportieve rij-ervaring.

Onder de motorkap van de BMW M4 Edition M Heritage gaat een twin-turbo 3.0-liter zescilinder-in-lijn motor schuil, dezelfde die je ook in de reguliere versies van de M4 aantreft. Deze krachtbron is goed voor een indrukwekkende 444 pk en een koppel van 550 Nm. BMW heeft echter nog geen informatie vrijgegeven over de transmissieopties. Liefhebbers speculeren of het model zal worden uitgerust met een traditionele handgeschakelde zesversnellingsbak of de moderne zevenversnellingsbak met dubbele koppeling.

De prestaties van de M4 Edition M Heritage liegen er niet om. In slechts 3,9 seconden sprint de auto van 0 naar 100 km/u, terwijl de topsnelheid elektronisch is begrensd op 250 km/u. Dit betekent dat de auto niet alleen snel is, maar met een gemiddeld brandstofverbruik van 9,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 219 g/km ook relatief efficiënt.

Daarbij komt dat de auto'standaard is uitgerust met enkele van BMW'sbeste technologieën, zoals een adaptieve M ophanging, het M Servotronic stuursysteem en M compound remmen, allemaal ontworpen om bij te dragen aan de legendarische rijervaring waar BMW'sM-modellen om bekendstaan.

Het productievenster van de BMW M4 Edition M Heritage is beperkt, tussen november 2019 en april 2020, en prijzen moeten nog bekend worden gemaakt. Potentiële kopers zullen echter zonder twijfel snel moeten handelen om een van deze gelimiteerde exemplaren te kunnen bemachtigen.

De BMW M4 Edition M Heritage is meer dan enkel een auto; het is een viering van BMW'srijke erfgoed. Het brengt hulde aan de M3 uit 1990 en viert tegelijkertijd 30 jaar innovatie en autosportprestaties. Voor verzamelaars en enthousiastelingen biedt deze speciale editie de kans om niet alleen een stukje van dit erfgoed te bezitten, maar ook om te genieten van een auto die de topprestaties, luxe en exclusiviteit van BMW'sM-serie belichaamt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...