Porsche onthult de nieuwe 718 Cayman GT4 en de 718 Boxster Spyder

De 718-reeks van Porsche is klaar om twee nieuwe modellen te verwelkomen, zoals de Porsche 718 Cayman GT4 en de Porsche 718 Boxster Spyder tegenwoordig zijn onthuld door de veelgeprezen Duitse autofabrikant. Aangedreven door een nieuwe 4.0 liter platte zesmotor, zijn deze twee modellen al beschikbaar om te bestellen. De motor is aangepast van de 3,0 liter rechte zes op de Porsche 991 Carrera.

Het resultaat is iets groter dan die van de vorige GT4 en, zoals je zou verwachten, krachtiger. Met 420 pk (35 pk ten opzichte van de vorige generatie GT4) en 420 Nm koppel en met behulp van een handgeschakelde zesversnellingsbak duwt de nieuwe 4.0 liter flat six beide auto's naar indrukwekkende snelheden en sensatie. De GT4 heeft een topsnelheid van 304 km/u met 4,4 seconden van 0 tot 100 km/u, en de Boxster Spyder wordt geleverd met een top van 301 km/u. Qua aerodynamica is de GT4 de beste tussen de twee, met een nettowinst van 50% ten opzichte van het uitgaande model. Het wordt ook geleverd met verminderde weerstand, dankzij een compactere achterdemper die een efficiëntere luchtkanalisatie mogelijk maakt. De achtervleugel speelt hier ook een rol, die ook 20% efficiënter is.

De topless 718 Spyder is duidelijk minder aerodynamisch, maar dat betekent niet dat hij zonder verbeteringen komt. De spoiler zorgt voor een efficiëntere downforce, waarbij het model ook voor het eerst wordt geleverd met een diffuser aan de achterkant. Het chassis is in beide modellen hetzelfde, met veer- en veerpoten voor- en achterassen die het geïntegreerde Porsche Active Suspension Management voor demping biedt. De rijhoogte is met 30 mm lager dan de standaardmodellen voor beide auto's. Het Porsche Stability Management is aangepast en aangepast en werkt samen met torque vectoring en het mechanische achterdifferentieel. De GT4 kan ook profiteren van een extra Clubsport-pakket, met een stalen rolbeugel aan de achterkant, zespunts veiligheidsgordels voor het circuit en een handbrandblusser. Beide Porsche-modellen zijn al te bestellen, met prijzen die oplopen tot €97.550 voor de Boxster Spyder en €100.450 voor de Cayman GT4.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...