Aston Martin Vantage Roadster is misschien wel mooiste cabriolet ooit

Aston Martin heeft na 2 jaar en 3 maanden eindelijk de covers van zijn nieuwe Vantage Roadster opgeheven. De cabriolet sportwagen zal zijn officiële debuut maken op de Autosalon van Genève 2020. De Vantage Roadster behoudt de klassieke opvouwbare softtop, maar heeft een gloednieuw lichter Z-vouw dakmechanisme dat in slechts 6,7 seconden kan worden verlaagd of in 6,8 seconden kan worden verhoogd bij snelheden tot 50 km/u - dit maakt het de snelste volledige bedrijfscyclus van elk cabrioletsysteem voor auto's.

Het lichtere softtop-mechanisme betekent ook een kleinere stapelgrootte, wat leidt tot een behoorlijke kofferruimte van 200 liter en slechts 60 kg extra gewicht in vergelijking met de Coupé. Onder de motorkap gebruikt de Vantage Roadster nog steeds de krachtige 4,0-liter twin-turbo V8-motor van Mercedes-AMG, die 510 pk en 685 Nm koppel kan produceren. De Vantage Roadster kan in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten en heeft een topsnelheid van 306 km/u.

Het vermogen gaat uitsluitend naar de achterwielen via een automatische ZF-versnellingsbak met 8 versnellingen en een elektronisch geregeld sperdifferentieel. De ingenieurs van Aston Martin hebben ook zorgvuldig gewerkt aan de ontwikkeling van structurele schuifpanelen en chassiscomponenten om ervoor te zorgen dat de stijfheid van deze cabriolet sportwagen intact blijft.

Met de lancering van de Vantage Roadster zijn er ook een paar nieuwe opties beschikbaar voor de Coupé, zoals een nieuwe reeks lichtmetalen velgen, verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, een speciale 'schoep' -grille die de 70e verjaardag van het Vantage-naamplaatje viert, en een handgeschakelde 7-versnellingsbak met een mechanische LSD-opstelling die alleen als optie beschikbaar is voor de Coupé.

De Aston Martin Vantage Roadster zal in het tweede kwartaal van 2020 beschikbaar zijn en de prijs begint vanaf €157.300 in Duitsland, £126.950 in het VK en €161.000 in de Verenigde Staten. De Vantage Roadster is dus een geweldige keuze voor wie deze zomer een mooie rit over de Franse Rivièra plant.

Met zijn ongelooflijk mooie ontwerp en krachtige prestaties is de Aston Martin Vantage Roadster een opvallende toevoeging aan de Aston Martin-line-up. De auto is ontworpen met het oog op het leveren van een compromisloze rijervaring en belichaamt de karakteristieke kenmerken van een Aston Martin - stijlvol, krachtig en exclusief.

De Vantage Roadster is ontworpen met behoud van de klassieke lijnen van de Vantage-coupé, maar biedt een unieke rijervaring door zijn open dak. Het Z-vouw dakmechanisme is een innovatieve functie die het openen en sluiten van het dak snel en eenvoudig maakt, zelfs tijdens het rijden. De softtop is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt uitstekende isolatie tegen geluid en temperatuur.

De 4,0-liter twin-turbo V8-motor van de Vantage Roadster is een meesterwerk van Duitse technologie. De motor is ontwikkeld door Mercedes-AMG en produceert 510 pk en 685 Nm koppel. Het vermogen wordt overgebracht naar de achterwielen via een automatische ZF-versnellingsbak met 8 versnellingen en een elektronisch geregeld sperdifferentieel, wat zorgt voor een soepele en responsieve rijervaring.

Het interieur van de Vantage Roadster is even indrukwekkend als het exterieur. Het biedt hoogwaardige materialen, een intuïtief ontwerp en geavanceerde technologie. De stoelen zijn gemaakt van hoogwaardig leer en bieden uitstekende ondersteuning en comfort, zelfs bij hoge snelheden. Het infotainmentsysteem van de auto is uitgerust met een 8-inch touchscreen-display en biedt een naadloze connectiviteit met Apple CarPlay en Android Auto.

De Vantage Roadster is ook ontworpen met veiligheid in gedachten. Het beschikt over een reeks geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder een geavanceerd remassistentiesysteem, een adaptieve cruisecontrol met stop-startfunctie en een achteruitrijcamera. De auto heeft ook een uitgebreid airbagsysteem, inclusief knieairbags voor de bestuurder en passagier, zijairbags en gordijnairbags.

Aston Martin heeft ook zorgvuldig gewerkt aan de ontwikkeling van de structuur van de Vantage Roadster. De ingenieurs hebben de structuur van de auto versterkt met behulp van speciale schuifpanelen en chassiscomponenten om ervoor te zorgen dat de stijfheid van de auto behouden blijft, zelfs met het open dak.

De lancering van de Vantage Roadster heeft ook geleid tot nieuwe opties voor de Vantage Coupé, zoals een nieuwe reeks lichtmetalen velgen, een speciale 'schoep' -grille en een handgeschakelde 7-versnellingsbak met een mechanische LSD-opstelling die alleen als optie beschikbaar is.

Technische specificaties van de Aston Martin Vantage Roadster:

Motor:

  • 4,0-liter twin-turbo V8-motor van Mercedes-AMG
  • Vermogen: 510 pk
  • Koppel: 685 Nm


Transmissie:

  • Automatische ZF-versnellingsbak met 8 versnellingen
  • Elektronisch geregeld sperdifferentieel


Prestaties:

  • Topsnelheid: 306 km/u
  • Acceleratie 0-100 km/u: 3,8 seconden


Afmetingen:

  • Lengte: 4.465 mm
  • Breedte (exclusief spiegels): 1.942 mm
  • Hoogte: 1.273 mm
  • Wielbasis: 2.704 mm
  • Kofferruimte: 200 liter


Gewicht:

  • Leeggewicht: 1.610 kg


Brandstofverbruik:

  • Gemiddeld brandstofverbruik: 10,4 l/100 km
  • CO2-uitstoot: 236 g/km


De Aston Martin Vantage Roadster wordt aangeboden met verschillende personalisatie-opties, waaronder een breed scala aan kleuren, afwerkingen en accessoires. 

Met zijn ongekende kracht, stijlvolle ontwerp en geavanceerde technologie is de Aston Martin Vantage Roadster een van de meest opvallende auto's op de markt. De auto belichaamt de traditie en het erfgoed van Aston Martin en biedt tegelijkertijd een moderne en unieke rijervaring. Voor degenen die op zoek zijn naar exclusiviteit en prestaties is de Vantage Roadster zeker een auto om te overwegen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...