Lamborghini onthult de eerste hybride supercar - de adembenemende Sian

Lamborghini heeft met trots zijn allereerste hybride supercar, de verbluffende Sian, onthuld. Deze revolutionaire auto, die onlangs zijn debuut maakte op de Frankfurt Motor Show 2019, markeert een belangrijke stap in de elektrificatie van Lamborghini. De Sian combineert een krachtige V12-motor met een kleine elektromotor, wat resulteert in een ongeëvenaarde rijervaring.

Gebaseerd op het Aventador-platform, toont de Sian geavanceerde hybride technologie die nog nooit eerder in een wegauto is gezien. De middengemonteerde V12-motor is voorzien van nieuwe componenten, waaronder titanium inlaatkleppen, die het vermogen opstuwen naar een indrukwekkende 785 pk. Maar dat is niet alles. De hybride aandrijflijn maakt gebruik van een 48-volt systeem en een "supercondensator", die extra vermogen levert via een elektromotor van 34 pk. Hierdoor stijgt het totale vermogen van de Sian naar een ongekende 819 pk, waarmee het de krachtigste Lamborghini ooit is.

Het hybride systeem van de Sian maakt gebruik van een innovatieve "supercondensator" in plaats van een standaard lithiumbatterij, waardoor het vermogen drie keer langer behouden kan blijven. Dit wordt verder versterkt door het unieke regeneratieve remsysteem van de auto, dat de elektromotor extra vermogen kan geven bij snelheden tot 130 km/u. Na die snelheid zorgt de krachtige V12-motor voor de voortstuwing. De Sian accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 2,8 seconden en heeft een elektronisch begrensde topsnelheid van 350 km/u.

Naast zijn ongeëvenaarde prestaties, biedt de Lamborghini Sian ook een vooruitblik op de toekomst van het merk. Het opvallende Y-vormige design wordt versterkt door NACA-luchtkanalen op de deuren, glazen elementen en koplampen, en zelfs de motorkap. Het silhouet van de auto is geïnspireerd door de legendarische Countach, met een Periscopiotunnel die terugkomt in het ontwerp. Dit eerbetoon aan de Italiaanse autoontwerper Marcello Gandini is een lust voor het oog.

Lamborghini zal slechts 63 exemplaren van de Sian produceren, als eerbetoon aan het oprichtingsjaar van het bedrijf. Elke auto heeft een prijskaartje van €3,6 miljoen en kan worden aangepast via de exclusieve Ad Personam-divisie. Helaas zijn alle beschikbare exemplaren al verkocht, dus het is raadzaam om snel te zijn als u nog een Sian wilt bemachtigen.

De gelimiteerde oplage van slechts 63 exemplaren maakt de Lamborghini Sian een uiterst exclusieve en begeerde auto onder autoliefhebbers. Elk exemplaar is volledig aanpasbaar via de Ad Personam-divisie van Lamborghini, waardoor eigenaren hun Sian een unieke en persoonlijke touch kunnen geven.

Naast de adembenemende prestaties en het opvallende design, zet Lamborghini met de Sian ook een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst. Het hybride systeem en de innovatieve technologieën in de Sian zijn een voorproefje van wat we in de komende jaren kunnen verwachten van Lamborghini en hun streven naar elektrificatie.

Met de introductie van de Lamborghini Sian bewijst het Italiaanse automerk opnieuw zijn toewijding aan innovatie, prestaties en exclusiviteit. Deze hybride supercar belichaamt de passie en het vakmanschap waar Lamborghini om bekend staat en tilt de grenzen van autotechnologie naar nieuwe hoogten.

Voor autoliefhebbers over de hele wereld is de Lamborghini Sian een ultieme droomauto, een meesterwerk op het snijvlak van design en techniek. Met zijn unieke combinatie van een krachtige V12-motor en een elektrisch systeem belooft de Sian een onvergetelijke rijervaring die de adrenaline doet stromen.

Als u het geluk hebt om een van de gelimiteerde exemplaren van de Lamborghini Sian te bezitten, kunt u zich verheugen op een unieke auto die niet alleen de straten zal domineren, maar ook een mijlpaal vormt in de geschiedenis van Lamborghini en de autowereld.

 • Lamborghini Sian: de allereerste hybride supercar van Lamborghini, gebaseerd op het Aventador-platform.

 • Motor: Middengemonteerde V12-motor met nieuwe componenten, waaronder titanium inlaatkleppen.

 • Vermogen: De V12-motor levert een vermogen van 785 pk.

 • Hybride aandrijflijn: Gebruikt een 48-volt systeem en een "supercondensator" voor extra vermogen. Een elektromotor van 34 pk draagt bij aan het totale vermogen.

 • Totale vermogen: Het gecombineerde vermogen van de V12-motor en de elektromotor bedraagt 819 pk, waarmee de Sian de krachtigste Lamborghini ooit is.

 • Elektrische modus: De Sian kan bij lage snelheden volledig op elektriciteit rijden.

 • Batterijtechnologie: Gebruikt een innovatieve "supercondensator" in plaats van een standaard lithiumbatterij, waardoor het vermogen drie keer langer behouden kan blijven.

 • Regeneratief remsysteem: Uniek voor de Sian, kan de elektromotor extra vermogen genereren bij snelheden tot 130 km/u.

 • Acceleratie: De Sian accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 2,8 seconden.

 • Topsnelheid: Elektronisch begrensd op 350 km/u (217 mph).

 • Design: Opvallend Y-vormig design met NACA-luchtkanalen op de deuren, glazen elementen, koplampen en een kenmerkende motorkap. Geïnspireerd door de originele Countach en ontworpen als eerbetoon aan de Italiaanse autoontwerper Marcello Gandini.

 • Productieaantal: Slechts 63 exemplaren worden geproduceerd, ter ere van het oprichtingsjaar van Lamborghini.

 • Prijs: Elke Lamborghini Sian heeft een prijskaartje van €3,6 miljoen.

 • Aanpasbaarheid: De Sian kan volledig worden aangepast via de Ad Personam-divisie van Lamborghini, waardoor eigenaren hun auto een unieke uitstraling kunnen geven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...