De Porsche 911 Speedster 2019 is meer dan gewoon cool

De Porsche 911 Speedster van 2019 staat symbool voor een bijzonder soort magie die alleen maar geassocieerd kan worden met de wereldberoemde autofabrikant uit Stuttgart. Met een beperkte productie gepland van slechts 1948 exemplaren - een verwijzing naar het jaar waarin de allereerste Porsche 356 'No. 1' Roadster werd geregistreerd, belichaamt deze exclusieve auto meer dan enkel het begrip 'cool'. Elke curve, elke lijn en elk detail is een eerbetoon aan de erfenis van het merk, die in 2019 al 70 jaar lang de harten van autoliefhebbers sneller doet kloppen.

Het hart van de Porsche 911 Speedster is de 4.0-liter zescilinder boxermotor, geleend van de vermaarde GT3. Deze motor is niet alleen een technologisch wonder dankzij zijn vermogen van 502 pk en het koppel van 470 Nm, maar ook vanwege de pure, ongefilterde klank die alleen een atmosferische motor kan voortbrengen. De acceleratie van 0 naar 100 km/u in een schamele 4 seconden en een topsnelheid van 310 km/u maken duidelijk dat deze Speedster gebouwd is met prestaties in gedachten. Toch is dit maar een deel van het verhaal.

De echte betovering van de Speedster ligt in zijn unieke rijervaring, mogelijk gemaakt door het chassis dat rechtstreeks afgeleid is van het GT3-model. Met kenmerken zoals een achterasstuursysteem en dynamische motorsteunen, biedt de Speedster een rijgedrag dat zowel nauwkeurig als opwindend is. De auto reageert instinctief op elke stuuractie en lijkt zich vast te klampen aan het wegdek door de high-performance Michelin Pilot Sport Cup 2-banden en de sportophanging van het Porsche Active Suspension Management (PASM).

Maar er is meer. De Porsche 911 Speedster is niet alleen een technisch meesterwerk, hij is ook een ode aan het ambacht van automobielontwerp. De buitenkant pronkt met GT-specifieke elementen zoals carbon voorspatborden en een achterdekdeksel, wat de auto een agressieve, maar elegante look geeft. In combinatie met de grijze gietijzeren rotoren van de Porsche Ceramic Composite Brakes (PCCB), straalt deze auto een en al kracht uit, zelfs wanneer hij stilstaat. Het handmatige dakmechanisme bespaart gewicht en versterkt het puristische karakter van de Speedster, een knipoog naar de klassieke roadsters.

Ga je eenmaal zitten in de lederen sportstoelen, dan vallen meteen de lichtgewicht deurpanelen en het zwart lederen interieur op. De optionele rode stiksels, deurtrekkers, en het GT Sport-stuur met een rode middenmarkering van 12 uur voegen een extra laag personalisatie en sportiviteit toe aan het geheel. Dit interieur is een plek waar esthetiek en functionaliteit samenkomen in een harmonieuze balans.

Het feit dat de airconditioning niet standaard is maar later kosteloos kan worden toegevoegd, getuigt van de compromisloze sportieve filosofie van Porsche; gewichtsbesparing en performance gaan boven alles. Met een totaalgewicht van slechts 1.465 kg heeft de Speedster een ongeëvenaarde power-to-weight ratio die ervoor zorgt dat rijders een intense en responsieve ervaring kunnen verwachten.

Voor de prijs van €274.500 krijgt men niet alleen een stukje hedendaagse sportwagenhistorie, men investeert ook in een verzamelobject dat gegarandeerd zijn waarde zal behouden of zelfs zal zien toenemen als gevolg van zijn gelimiteerde oplage en historische significantie. De Porsche 911 Speedster van 2019 is daarmee veel meer dan alleen maar 'cool' – het is een rijdende legende die de ziel van Porsche in elke vezel draagt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...