Bugatti W16 Mistral maakt indruk op Chantilly Arts & Elegance Richard Mille in Parijs

Het legendarische verhaal van Bugatti is er evenzeer een van kunst en elegantie bij uitstek als van voortreffelijke techniek en wonderbaarlijke prestaties. Deze onberispelijke waarden vormen de onverzettelijke pijlers die ten grondslag liggen aan elk Bugatti-model, van de revolutionaire Type 10 tot de 2022 W16 Mistral ultieme roadster.

Zo bleek Chantilly Arts & Elegance Richard Mille in de buurt van Parijs in september de perfecte locatie om enkele van de meest gewilde creaties van het merk Bugatti te presenteren. Bugatti heeft sinds het begin van de show in 2014 een centrale rol gespeeld bij het ondersteunen van de Chantilly Arts & Elegance Richard Mille. Het evenement vindt plaats in het park naast het prachtige Château de Chantilly. Het kasteel ligt 45 km ten noorden van Parijs en wordt beschouwd als een van de mooiste juwelen in de kroon van het Franse culturele erfgoed.

Elk jaar viert de ongeëvenaarde bijeenkomst de allerbeste dingen in het leven, met sublieme aanbiedingen op het gebied van auto's, kunst, luxe, haute cuisine en haute couture. De Chantilly Arts & Elegance Richard Mille, gehouden in het weekend van 23 tot 25 september, trok zo'n 16.000 bezoekers.

Zoals gebruikelijk werden dit weekend drie autocompetities gehouden voor voertuigen van uitzonderlijke afkomst en kaliber: het Concours d'Elegance, het Concours d'Etat en de Grand Prix des Clubs, waarbij Bugatti sterk vertegenwoordigd was in elke categorie. Bugatti selecteerde de Chantilly Arts & Elegance Richard Mille om de adembenemende Mistral W16 zijn Europese debuut te bezorgen, en nam zondag ook deel aan de ultieme roadster tijdens het Chantilly Concours d'Elegance.

Vernoemd naar een unieke wind die de nieuwe seizoenen in Zuid-Frankrijk aankondigt, biedt de uiterst krachtige 1.600 pk W16 quad-turbo Bugatti Mistral onovertroffen vrijheid en uitzonderlijke elegantie en vertegenwoordigt niets minder dan de ultieme roadster. Bugatti onthulde de Mistral voor het eerst aan de wereld tijdens The Quail, A Motorsports Gathering tijdens Monterey Car Week in de VS in augustus. Chantilly gaf bezoekers wat een uitzonderlijk zeldzame kans zal blijken te zijn om een ​​glimp op te vangen van de W16 Mistral, aangezien alle 99 exemplaren – geprijsd op 5 miljoen euro (netto) per stuk – al waren besproken door veeleisende verzamelaars voorafgaand aan het debuut van de auto op Monterey.

De Bugatti W16 Mistral1 werd zaterdagavond gepresenteerd onder de Koepel van de Grote Stallen in Chantilly tijdens het exclusieve openingsgaladiner waar Bugatti 60 gasten ontving. De hele zaterdag en zondag konden alle bezoekers van Chantilly Arts & Elegance Richard Mille de W16 Mistral waarderen, die werd tentoongesteld in een overdekte stand op een toppositie op het terrein direct naast het kasteel. Het hele weekend werden Bugatti-klanten en -liefhebbers welkom geheten op de Bugatti-stand.

Er was ook een eclectisch ensemble van Bugatti-modellen te zien die door eigenaren naar het evenement waren gebracht. Deze opmerkelijke collectie omvatte: een Chiron2, een Chiron Sport3, een Chiron Pur Sport4, twee Chiron Super Sport5, een Divo, een EB110, een Type 57 Gangloff, een Veyron en de Veyron Grand Sport Vitesse World Record auto. Bovendien wierpen niet minder dan zes Bugatti Baby II hun betoverende betovering op zowel junior coureurs als volwassenen. Gezamenlijk vertegenwoordigden de Bugatti-klantenmodellen een uitzonderlijk sterke deelname aan de Grand Prix des Clubs van zondag.

De Bugatti W16 Mistral was een van de negen voertuigen die op zondag deelnamen aan het Chantilly Concours d'Elegance, waarbij elke auto het toppunt van hedendaags autodesign en -technologie vertegenwoordigde. Chantilly Arts & Elegance Richard Mille werd gecreëerd om de geest, sfeer en onovertroffen glamour op te roepen van de allereerste automotive Concours d'Elegance-evenementen die in de jaren twintig in Frankrijk werden gehouden. In die tijd vierden ze het meest uitzonderlijke aanbod van niet alleen de jonge auto-industrie, maar ook de beste haute couture van 'swerelds toonaangevende modehuizen in Parijs.

Uniek is dat een eeuw later het Chantilly Concours d'Elegance de werelden van high fashion en automotive excellence herenigt om de glorie van dat vroegere tijdperk te doen herleven. Elke autofabrikant concurreert in het exclusieve evenement met een modehuis; op zondag werd elke auto geparadeerd naast een model dat de allerbeste mode droeg, waarbij de gedragen kleding 25 procent van het totale aantal punten vertegenwoordigde.

Voor het evenement koos Bugatti ervoor om samen te werken met het Dylan Parienty Couture House Paris. Parienty'svastberadenheid om met een grenzeloze visie te ontwerpen, maakt de kledingstukken die hij creëert de perfecte aanvulling op de avant-garde Bugatti W16 Mistral. Het model dat de Bugatti W16 Mistral vergezelde, droeg een betoverende zwarte jurk die was ingelegd met gele Swarovski-kristallen. De verfijnde outfit symboliseerde perfect de elegantie en vrijheid van geest van de Bugatti W16 Mistral en vormde natuurlijk een prachtige aanvulling op het zwart en geel van de ultieme roadstercabine.

De W16 Mistral is gesmeed voor het ultieme in auto-avontuur en is een eerbetoon aan een van de meest elegante modellen van het merk, de Type 57 Grand Raid Usine. zoals dit op legendarisch model, de W16 Mistral heeft de kleuren die Ettore Bugatti koos voor veel van zijn persoonlijke auto's, zwart en geel, die voor kenners van het merk tijdloos de essentie van elegantie en topprestaties aangeven.

En het waren de leidende waarden van Ettore'sBugatti waar de ontwerpers en ingenieurs van de W16 Mistral opnieuw naar terugkeerden om de toekomst van het merk te creëren, ondersteund door het gebruik van de allernieuwste en allerbeste autotechnologieën.

Een boeiende verzameling Bugatti-modellen nam zondag deel aan het Chantilly Concours d'Etat, waarbij het merk twee klassen sponsorde: Bugatti Type 55 en Bugatti, La Renaissance (van EB110 tot vandaag). Vier auto's uit de eerste categorie, twee van uitzonderlijk historisch belang. De een-op-een Bugatti Type 55 Figoni werd in 1932 op Le Mans gereden door de legendarische Bugatti-piloot Louis Chiron, die deelnam aan het privé-geregistreerde team van graaf Guy Bouriat, met wie Chiron de rijtaken deelde.

Helaas verhinderde een buitenissig voorval, waarbij een steen tussen de achteras en de brandstoftank werd geklemd, waar het een lek veroorzaakte, dat de auto de race niet kon voltooien. Toch boekte het daarna succes op Concours-evenementen in heel Europa. Een Type 55 Roadster ontworpen door Jean Bugatti kwam ook voor in de klasse, een van de slechts 15 gebouwde exemplaren en een van de origineelste die er bestaat. De 'Bugatti, La Renaissance'-klasse bestond uit vier varianten van de iconische EB110, geïntroduceerd in 1991: een Bugatti EB110 GT uit 1994, een Bugatti EB110 S 'Le Mans' uit 1994, een Bugatti EB110 S 'Sport Competizione' uit 1995 en een Bugatti EB110 S uit 2000.

De Bugatti Type 55 Roadster Jean Bugatti (1932) zegevierde in de eerste klasse, terwijl de Bugatti EB110 S 'Le Mans' (1994) zegevierde in de klasse 'Bugatti, La Renaissance'.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...