Ferrari bouwt unieke SP51 V12 Spider voor klant uit Taiwan

Ferrari heeft zijn nieuwste unieke creatie onthuld, een V12-spin met voormotor, gemaakt volgens de specificaties van een klant uit Taiwan. De SP51 is ontworpen door het Ferrari Styling Centre met Flavio Manzoni en is gebaseerd op de 812 GTS, heeft de indeling, het chassis en de motor overgenomen en biedt een „succesvolle roadsterversie van Maranello's eerste V12-spider met voormotor in 50 jaar”.

”De volledige afwezigheid van een dak — de 812 GTS is voorzien van een intrekbare hardtop — betekende dat de aerodynamica van de auto moest worden verfijnd met behulp van computersimulaties, windtunnels en tests om het comfort en de akoestiek in de cabine te garanderen. Kale koolstofvezel wordt veel gebruikt in de cabine en aan de buitenkant, naast drielaagse Rosso Passionale-verf - een kleur die speciaal is ontwikkeld voor de SP51 - en een blauw-witte kleurstelling geïnspireerd op „een legendarische Ferrari 410 S. uit 1955”.

Ook specifiek voor het ontwerp zijn de highlights en diamantgeslepen wielen met vleugelprofielspaken van koolstofvezel, terwijl de auto dezelfde 6,5 liter V12-motor van 789 pk gebruikt die de 812 GTS aandrijft. De klant, door Ferrari omschreven als „een van onze toonaangevende verzamelaars”, was „bij elke stap” betrokken bij de bouw van de cabine, die dezelfde Rosso Passionale-roodtint aanneemt - hier in Alcantara - en ziet ook de blauw-witte kleurstreep door de interieur.

Ruimte-geïnspireerde Rolls-Royce Black Badge Cullinan Blue Shadow gelimiteerd tot 62 eenheden In de kijker

De Rolls-Royce Black Badge Cullinan 'Blue Shadow' Private Collection belichaamt het majestueuze en mysterieuze van de ruimte. Deze unieke c...