Ferrari bouwt unieke SP51 V12 Spider voor klant uit Taiwan

Ferrari onthult met trots de SP51, een unieke V12 Spider volledig naar de wensen van een bijzondere klant uit Taiwan. Dit gepersonaliseerde model, dat de kracht en elegantie van Ferrari's rijke historie in zich draagt, is het nieuwste voorbeeld van de maatwerkcapaciteiten die het merk biedt aan zijn meest exclusieve clientèle.

Geboren uit de schetsen en visie van het Ferrari Styling Centre, onder leiding van de gerenommeerde ontwerper Flavio Manzoni, deelt de SP51 zijn fundamenten met de indrukwekkende 812 GTS. Dit iconische model staat bekend als Maranello's eerste V12-spin met voormotor in vijftig jaar, en de SP51 neemt deze erfgoed mee naar nieuwe hoogten.

Wat de SP51 onderscheidt, is de afwezigheid van een dak – in tegenstelling tot de 812 GTS die wordt geleverd met een intrekbare hardtop. Deze designkeuze heeft een significante invloed gehad op de aerodynamica van het voertuig. Het team achter de SP51 heeft uitvoerige computersimulaties, windtunnelexperimenten en praktijktests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de inzittenden kunnen genieten van optimaal comfort en een aangename akoestische ervaring, zelfs zonder het dak.

De buitenkant van de SP51 wordt gedomineerd door de levendige drielaagse Rosso Passionale verf, een kleur die exclusief is ontwikkeld voor dit project. De auto draagt ook een blauwe en witte kleurstelling die een eerbetoon is aan een legendarische Ferrari 410 S uit 1955. Deze subtiele maar opvallende details versterken de historische connectie en het vakmanschap dat bij elke Ferrari komt kijken.

Verder wordt er uitgebreid gebruik gemaakt van kale koolstofvezel, zowel binnenin de cabine als aan de buitenkant. Dit materiaal staat niet alleen bekend om zijn kracht en lichtgewicht eigenschappen, maar voegt ook een modern esthetisch element toe aan de klassiek geïnspireerde SP51.

De klant, beschreven door Ferrari als "een van onze meest prominente verzamelaars", was intensief betrokken bij elk aspect van de constructie, inclusief het interieurontwerp. Binnenin wordt de passie voortgezet met de Rosso Passionale-roodtint, dit keer in Alcantara, waardoor de gehele rij-ervaring een gevoel van cohesie en aandacht voor detail uitstraalt. Ook hier is de blauw-witte thematiek doorgetrokken, wat bijdraagt aan de symfonie van kleuren en materialen die de SP51 siert.

Onder de motorkap van de SP51 ligt de indrukwekkende 6,5 liter V12-motor die goed is voor 789 pk, identiek aan de motor die de 812 GTS aandrijft. Deze krachtbron zorgt ervoor dat de SP51 niet alleen een lust is voor het oog, maar ook een beest op de weg, klaar om de harten van autoliefhebbers sneller te laten kloppen.

Het creëren van een één-op-één model zoals de SP51 vereist een nauwe samenwerking tussen de klant en het Ferrari Personalisatie Programma. Dit programma stelt klanten in staat om een actieve rol te spelen in het ontwerpen van hun droomauto, wat resulteert in een voertuig dat precies weerspiegelt wat zij voor ogen hebben.

De Ferrari SP51 is meer dan alleen een auto; het is een rijdend kunstwerk, een eerbetoon aan de geschiedenis en toewijding van het iconische Italiaanse automerk. Terwijl de gelukkige eigenaar in Taiwan zich voorbereidt om zijn unieke SP51 te ontvangen, blijft de rest van de wereld verlangen naar een glimp van deze prachtige creatie, een herinnering aan wat mogelijk is wanneer passie, innovatie en traditie samensmelten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...